You are here

INDESIT WIL1000OT

5 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

A mosógép elkezdi beszívni a vizet,és elkezd mosni de amikor cetrifugálni kellene letilt az elektronika, egy mosógép szerelő azt mondta elektronika csere, de a barátom megkért hogy nézem meg, nem e meglehet oldani valahogy.
A panelon nem látszik semmi sérülés triakok nem zárlatosak, mindet kimértem. Ha valakinek van ötlete szívesen fogadnám, köszi mindenkinek.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most ki lett cserélve a MAC12 triak, így most egyelőre centrifugál, most probálja a tulajdonos hogy minden programban mükődik-e. Köszönöm a segítséget.

0

Robi
Robi picture

Ha az uritopumpa nem indul, a centrifugalas le van tiltva. Gyakori hiba, altalaban gombostuk, csatok, apro targyak (pl.penzermek) benitjak meg a pumpat, tonkre is mehet emiatt. Elobb a szurot takaritsd ki, azutan vizsgald meg a motort,tomitogumikat.
Az Indesit mosogepek elektronikaja rendkivul kenyes, statikus toltesekre erzekeny, sokszor (magyarazhato) ok nelkul javithatatlanul tonkremennek. Ezert nem ajanlatos piszkalgatni. Csak szaraz, futott (legalabb 16-18 fokos)helyisegekben mukodnek kifogastalanul ezek a masinak.

0

77htomi
77htomi picture

Szia!

Sajnos az Indesit-ek elég gyakran elektronika hibásak. Szinte bármilyen hibát okozhat. A jó hír, hogy elvileg csak a panelen található I2C epromot kell ujraírni. Itt a tanyán is fent van nagyon sok eprom tartalom, de ezé a típusé nincs fent. Lehet, hogy másiké is jó bele, én sajnos nem tudom megmondani, hogy melyik lenne jó. Elvileg a műanyag burkotaton van fent 1 cimke, azon rajta van, hogy milyen program van a panelen. Az alapján lehet, hogy tudok segíteni.

Üdv.: T.

0

fusimusi
fusimusi picture

Szia Pásztor
Nem vagyok egy INDESIT specialista de egy ötletet azért adnék.
Ellenőrizni kellene a vízszintérzékelő csövét lehet hogy el van dugulva
és ez hibás adatot küld a "számológép" felé.A centrifugálás csak akkor indul el ha
nem érzékel vizet a dobban.
Üdv

0