You are here

Indesit WIL105EXTE Program végén zárva tartja az ajtóreteszt és rángatja a mágnesszelepet.

8 posts / 0 new
Last post
aztazeget
aztazeget picture

Sziasztok!
A fenti gép paneljén beázás volt. Rendbe raktam, tápkondit cseréltem. Visszavittem a panelt és továbbra is ez a jelenség. A program végén fűtve marad az ajtóretesz és elkezdi rángatni a mágnesszelepet. Találkozott már valaki ilyen hibával?

Üdv:
Fitti

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia Fitti !
Csatlakozom Tibi véleményéhez :oke: !
Hőlégfúvó van-e ???

Üdv! Miki.

0

aztazeget
aztazeget picture

Szia Mikii bácsi!
Hőlégfúvó akad. Szárítsam ki vele a panelt?

Üdv:
Fitti

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Fitti !
Igen és ne sajnáld tőle a meleget, a processor és smd alkatrészek alatt is van fólia és onnan nem szárad ki soha a nedvesség , mert összekeveredik a flux maradványaival . Nagyítót is használj, mert szabad szemmel nem mindíg láthatóak az oxidáció nyomai a lábak között. A rángatózás az tipikus átvezetés jele , ezért a szelep csatlakozójától a triacjaig nagyon figyelmesen nézd át a panelt, mindent ki kell tisztítani .

Üdv! Miki.

0

aztazeget
aztazeget picture

Köszi Miki bácsi!

A nagyító az alap. Amióta SMD alkatrészeket kell forrasztanom és értékeket leolvasnom, napi használatban van.
Mi a helyzet a panelok tesztelésével? Leválasztó trafóval illik perifériák nélkül fesz alá helyezni a tápfeszültségek méréséhez?

Üdv:
Fitti

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ezek a panelek már nem igazán működnek perifériák nélkül . Csak a gépben lehet ellenőrizni .

Üdv! Miki.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Fitti!

"A fenti gép paneljén beázás volt. Rendbe raktam..."
Ezek szerint, ez a "rendbe raktam" kijelentésed elhamarkodott volt.
Az ajtóretesz triakja nem zárlatos-e?
A mágnesszelep áramkörében nyilván nem masszív zárlat van, inkább átvezetés. De hasonló átvezetés okozhatja az ajtózárral kapcsolatos jelenséget is.
Ezeket a köröket alaposan átmérted?
A beázások alattomos átvezetéseket tudnak okozni olyan helyeken is, ahol nem látszik. Pl. kontroller alatt, lábai között, vagy akár a triakokat meghajtó ULN IC alatt.
Neked is azt tudom javasolni, mint -általában mindenkinek-, hogy próbálj meg szisztematikusan hibát keresni. A gép te előtted van, neked áll módodban mérni, és mérni.
Üdv Tibi.

0

aztazeget
aztazeget picture

Sziasztok Tibi és Miki!

Igazatok van. A panelon lerakódás/átvezetés volt a panelra menő 230V-os csati aljzatánál és az ajtóretesz csatijához menő fóliacsíkoknál.Kiforrasztottam a csati aljzatát és letakarítottam a környéket. Ez az átvezetés produkálhat ajtóretesz nyitási problémát. Ezért visszavittem a tulajnak a panelt és beépítettem a gépbe. Mivel nem igazán tudom a mosógépeket hazahordani, így csak a panelt szoktam elhozni. Ha jól tudom, perifériák nélkül nem illik 230V-ra kötni egy panelt, (vagy tévedek?) így csak az ügyfélnél derül ki, hogy jó-e, amikor visszarakom a mosigépbe. Ilyen mágnesszelep rángatással viszont még nem találkoztam. (4-5 Hz-es kattogás.) Ma fogok mérni a mosógépnél.

Köszi:
Fitti

0