You are here

Indesit WIN-102 mosógép csapágycsere

9 posts / 0 new
Last post
LCDdoki
LCDdoki picture

Sziasztok !

Indesit WIN-102 mosógépem centrizés közben egyre hangosabb lett.
Én nem javítok háztartási gépeket, de azért az otthoni dolgokat meg szoktam csinálni. A régebbi mosógépünkben (Whirlpool) cseréltem csapágyat, az Indesitben pedig szénkefét...
Azt olvastam a neten, hogy az Indesitekben a dobbal együtt lehet a csapágyat cserélni.(Az pedig nyilván nem éri meg.) Igaz ez ? Ha igen, akkor nincs rá valami "magyaros" megoldás ?

Köszönöm a segítséget :

LCDdoki

Comments
spkkill
spkkill picture

Én is szétszedtem ősszel az indesitünket,mert csapágyas lett.Megláttam,hogy hogyan van összerakva és hogy mit kell vele szenvedni,inkább úgy döntöttem,hogy veszek egy újat,nem szenvedek a bizonytalan eredményért annyit.

0

sanyó
sanyó picture

Hali . A havernak van megoldható , komplett üst ,dob stb. csak Kbarcika mellet lakik.Vagy ahogyan ajánlottam már máshol is be kell menni egy méh telepre,átnézni,és ha jó akkor olyan 5 ezerért az egész gépet viheted, NO KOMMENT.

0

lm
lm picture

Szervusztok !

Csak annyit szeretnék hozzászólásként , hogy az Indesit-et is csak 4-5 évre TERVEZTÉK ,
az enyém fedele teljesen átrozsdásodott
Több helyen feltett gép hasonló állapotú .

Bezzeg a jó magyar energomatok mmég ma is mükszenek ...

Üdv mindenkinek lm

0

csracz
csracz picture

Szia!

Nekem is ilyen mosógépem volt, ugyanezzel a hibával,csak a szétszereléskor derült ki hogy nem is a csapágy és a szimering a hibás hanem a dob három rögzítő karjából kettő törött volt(alumíniumból van és a mosószer lujja megette)
Igy sajnos nen tudtam megcsinálni,mivel dob külön nincs, komplett , üst és dob lett volna csak annak az ára a mosógép új árával vetekedett .,
Így a javítás gazdaságtalan lett volna.(A gép 5 éves volt)
A csapágy és a szimering még jó volt, meg próbáltam megmenteni, de a csapágyház alumínium öntvény és annyira szorosan van benne hogy nem tudtam kiszedni roncsolás mentesen.

csracz

0

benelli400
benelli400 picture

Szia, sziasztok!
Van rá "magyaros" megoldás szerencsére. Megkeresed a gyári összesütés, az üst elején van. Flexel 1mm-es korongal vagy fűrészlappal( elsőre inkább ezt ajánlom) elvágod az üstöt. Vigyázz hogy ne sértsd meg a dobot! Így már kicserélheted a csapágyakat, szimeringet.
Összerakásra van 2 módszer.
1. Én össze szoktam forrasztani saját anyagával , csak arra vigyázz hogy egy kis hézagolást tegyél közé távtartás céljából mert mikor szétvágod úgy egy kis anyagot elmarsz belőle, tehát ha nem megemelve forrasztod akkor majd a dob bele fog érni az üstszájgumiba és nyikorogni fog. Nem nehéz ez csak figyelmesen csináld.

2. Csavarokkal is lehet, M3-as vagy M4-es csavarokat veszel, jobban boldogulsz az imbusz fejűvel csak drágább, és kb 4cm-es távonként kifúrod az összefogatott üstöt. Nitróval tisdztítod, valami jó fajta szilóval körbekened, és mehet össze a csavarozás.

Remélem tudtam segíteni, persze mindenki másképp csinálja.

0

pandigyerek
pandigyerek picture

Sziasztok! Én a következőképpen oldottam meg milis koronggal szép lassn fokozatosan átvágtam a dobot, letakaritottam a sorjákat és fbs szióval bekentem mindkét oldalt összenyomtam és 10cm-erenként rozsdamentes csavarral összehúzattam.Egy pár képet csatolok! Remélem tudtam segiteni!

0

andrasary
andrasary picture

szia

Szép munka
gratulálok

0

mikrobi
mikrobi picture

Sziasztok!

A szép új gépek nem arra vannak tervezve, hogy javíthatóak legyenek.

Ahol dolgozom műanyag hegesztünk, évente behoznak 1-2 csapágyazás miatt a leírtak szerint szétvágott mü.a. dobot.

Itt meleg levegővel megolvasztott azonos anyagú pálca kerül a "V" alakba kimarózott vágási nútba, (azt hiszem a dob polipropilén -PP- ez jelezve van a dobon is).
Ez egy tökéletes megoldás, felénk Szerencsen ez kb. 4-5 eFt-nyira fáj a tulajnak. Ez egy garantált erős megoldás.
Nem tudom máshol ilyesmit hol, és mennyiért csinálnak.

Magyarosan azt javallnám, hogy azonos (pl. a PP ) anyagból) csíkokat levágva olvaszd bele a vágás nútjába.

0

Sponsored links