You are here

Indesit WIN 82, már itt tartunk?

13 posts / 0 new
Last post
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a barátom telefonált, elromlott a mosógép,(állítólag motor hiba) a szerelő a motorcserét 44.000.-Ft-ért vállalná. A motornak nincs szaga, a kommutátort épnek látja,
szénkefe érinkezés-hibán milyen problémák lehetnek ezzel.? Tacho javítás? A gép nincs két éves, a srác egyedül lakik, hetente talán egyszer mos.
Mi romolhat el még egy motoron, hogy cserélni kell, ennyiért?

Bálint

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nem biztos , hogy a motor a húnyó !
Az Arcadia , csak a teszt -OK-s lefolyása után indítja a motortesztet.
Lehet fütőszál, vagy csak a szénpor, ahogy már írták a kollégák .
Ha ott leszel figyelmesen a sorrendet írd le, mit csinál a gép és hol áll ki hibára, mert a WIN hibaüzit küld , ha hibát lát a perifériákban.
Ódv Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , nekem most nemrég volt egy WIN82 ami végig mosott és hiba kód nélkül öblítés élőt a motor beállt egy közepes fordulatra , azt addig tekert még meg nem állítottam. Másik motorral megjavult.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ja. Az az öblítés előtt , a mosás végén a centrifuga.
Nagyobb áramfelvételt nem enged az elektronika és az ilyen hibát úgy érzékeli, mint a disbalans-ot , vagyis próbálta szétrakni a ruhát egyenletesre. Ritka hiba, ezért jó, ha van egy csere motor :D
Miki.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: kösz, majd hétfőn veszem a sátorfámat és kérdőre vonom a motort.

Bálint

0

andrasary
andrasary picture

Sziasztok

Fura, mert nem szokott 2 évesen motor tönkremenni, a szénkefék is kitartanak 10 évig simán.Nincs a forgó részen egy jelszedő? volt már esetem, hogy 1,5 év után megadta magát, és nem indult el a motor.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia igazad van , nem szoktak 2 év után tönkre menni a motorok , de ez a Kínaira nem vonatkozik (és nem is a kefékkel van a baj).

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!
Ami még össze szokott jönni: benzinsprével (féktisztító) mosd át az egész motort, állórészestől, forgórészestől - majd várj vele egy tíz percet, aztán hadd menjen...

Sanyi

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Kommutátor tisztítás, különösen a kommutátorszeletek között kitakarítani a szénport, lerakódásokat, illetve esetleg kommutátor beszabáyozás, szénkefe csere.
Legtöbbször bejön, időnként k...va érzékenyek tudnak lenni ezek az elektronikák.

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Szia! A napokban volt erről szó,itt.Sajnos,egy új motor 30-35 000-tól,a csillagos ég.Ne kérdezd meg tőlem,hogy miért,de szerintem nem eladó azért.Az indesit elektronika sajnos nagyon érzékeny a legkisebb megaohmos átvezetésekre is.Én is tapasztaltam,hogy egy újszerű motorral teljesen halott a gép,egy másik,jóval viseletesebbel,ami még az ívet is húzza mint a veszedelem meg elindul,és működik.Én az állórészt cseréltem le,a forgórész maradt a régi,és elindult a gép,a mai napig megy.Szóval az említett két sánta motorból csináltam egy jót.Ohmikusan hibát nem találtam.Kiss Sanyi a szigetelésvizsgálót javasolta nekem.Szerintem is,valami ilyesmi nyűgje lehet az állórésznek.Próbáld kompresszorral kifúvatni,a kommutátorokat kimikázni,esetleg kimosni,kiáztatni valami kevésbé agresszív folyadékban,és megszárítani utána.De,mindenképpen le kéne próbálni,nehogy lesrefussál a motorral,és nem az a baj.Ha csak nem jutsz dűlőre,keríteni kell bontott mocit,óccsón. Lehet,hogy még én is tudok neked segíteni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: kösz, akkor viszek egy analóg fogkefét, műszert, meg estleg villáskulcsokat, első körben.

Még egy kérdés, milyen bekötése van a motornak? Elektronika nélkül asztalon indítható?

Bálint

0

ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok , mostanában én is birkóztam egy pár rossz motortól eredő hülye hibával és tapasztalatom alapján mérhető az asztalon (satuba szoktam fogni ). Van egy dobozba beépített porszívó fordulat szabályzóm és azon keresztül indítva áramot mérek és a jó motornál ahogy növelem a fordulatot szépen növekszik , a rossznál ( ami egyébként ugyanúgy pörög és nem "húz"ívet ) meg össze vissza ugrál a digi műszer 20A állásban. Különben a felvet áram nagyon függ a kefék állapótattól is az a jó mikor üresjáratban max fordultnál a ráírt érték 50-60% mutat a műszer , de elmegy 80-90 % áram felvétellel is (általában kefe csere után még be nem csiszolódik nagyobb).
Szerencsére a nagy szervizek sok ragasztott indesit-et csapágy miatt leselejteznek és akad jó motor (még a használt cikkes piacon is akad 2-5e szoktam őket venni) és a C.E.SET (ezek a régebbiekben voltak ) motorokkal fel lehet cserélni a Kinai Welling-eket csak a motoron a csatlakozót kell értelem szerűén át rakni.

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Szia! Sorcsatis.Indítható,de ha kihagyod az elektronikát,hiába megy az asztalon.

0

Sponsored links