You are here

INDESIT WIN102 fedélretesz lezárása után nem indul.

5 posts / 0 new
Last post
Méhész
Méhész picture

Az előző téma indítás sajnos nem sikerült jól így újra kezdtem. Remélem így jó lesz.

Tisztelt szakemberek! Javítok egy ilyen mosógépet aminek az a baja hogy nem indul. A reteszt megvizsgáltam jó lezár a led világít, ezután a panel következett. Itt találtam egy szétrobbant triakot z0107 kicseréltem de nem lett jó, lezárja a reteszt de csak egy másodpercre kapcsol be a víz és leáll. Semmilyen funkció nem működik. Amikor bedugom a konnektorba halk sípoló hang jön a panelből, ha lezár a fedélretesz kicsit hangosabb lesz. Mi lehet a hiba? A triak gyárilag ellentétesen volt beforrasztva mint ahogy a panelen lévő rajzon van próbáljam meg fordítva?

Válaszukat előre is köszönöm.

Comments
Méhész
Méhész picture

Köszi a válaszokat!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ez talán segíthet: http://elektrotanya.com/?q=faultdb/422/addcomment

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Gyárilag nem szokás TRIAC-ot a szitázott rajzal ellentétesen beforrasztani.1 vagy AC VONAL kAPCSOLÓ,azt pont a szitázott rajzal 180o-al elforgatva szokták beültetni gyárilag(Eltérnek a saját doksijuktól.) 2.vagy valaki már elötted tett egy kisérletet valaki,ami(Szétrobbant TRIAC.) sikertelen volt.Üdv jano

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A Z0107 az triac és nem AC kapcsoló és soha nem forrasztják 180 fokkal elfordítva. Gyárilag a nyák ezekre van tervezve, de van ACsw. -el is, mert némelyik processor portja nem tud triacot meghajtani. Viszont vannak olyan panelek amelyekben univerzális lyukazás van, tehát más gyártó kapcsolóját is alkalmazzák. A szóban forgó gépben Arcadia van , itt a szitázásnak megfelelően kell forrasztani .

Az Arcadiakban kétféle zár PTC melegítés létezik. Van Q018 AC sw.-el és van triac-tranzisztoros Q016 + D025 - el is.
De ez, csak az én véleményem.

Üdv! Miki.

File csatolás: 

0