You are here

Indesit WIN102EX hiba ---> MEGOLDÓDOTT!

69 posts / 0 new
Last post
KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Sziasztok!

Nevezett mosógép három éves, eddig ment gond nélkül (nem is keveset, a két gyerek gyártja a szennyest rendesen).

No, mostanában bármelyik programról indulok, eljut az öblítő adagolása előtti utolsó centrifugázásig, aztán nagyjából fél fordulatra felpörög, és a világ végéig így is maradna. Máskor meg felpörög, de nem a teljes fordulatszámra, hanem valahol 700 1/min körüli értékre, és onnan lassan lecsökken 500 körülire. (Normál működésnél emelt fordulat pár másodpercig, onnan fel maximumra, majd gyorsan le mosási fordulatra, majd újra fel maximumra. Ha ez a rész lefut, akkor engedi be az öblítőt.

A bosszantó, hogy a hiba nem rendszeres, ám most már egyre gyakoribb. A panelt már átnéztem (bár a kapcsolási rajza nélkül nem sokat tehetek vele), a csatlakozókat, forrasztásokat rendben találtam (valami Spartan proci van rajta, meg egy rakás normál alkatrész, semmi extra). Szervízt hívtam, ott a motort akarják minden áron kicserélni, egy másik szervíz meg a panelt (egyik olcsóbb, mint a másik, ugyebár). Itt, a fórumon már találkoztam ugyanezzel a modullal, emlékeim szerint a Win82-ben is ugyanez van (bár lehet, hogy a prociban más program van).

Valaki találkozott már ilyen hibával? Mi a véleményetek, érdemes neki esni? Ha elektronika-hibás, nem akarom a mosógép árának 3/4-t egy vacak vezérlőpanelre kidobni (amennyiben a proci dobta fel a talpát, mert a többi alkatrészt kicserélem, ha kell). Ha motorhiba, akkor mit tegyek vele?

Köszönöm előre is a segítséget!
Zoli

Szerk.:

A hibát a főmotor okozta. Új motorral ismét működik.
Célszerű a vezérlőpanelen lévő 4db elektrolit kondenzátort cserélni, ill. a hűtőlemezen lévő triakot BTB12-600BWRG típusúra cserélni. Ez beépített zavarvédelemmel rendelkezik (nem kell hozzá külső RC tag), és nagyobb teherbírású, mint a gyárilag beépített.

Comments
KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Megrendeltem az új motort.
A biztonság kedvéért kicserélem a motor triakját is, meg azt a két elkót, ami kimaradt csere hiányában. Lesz rá pár napom. Ha megérkezett az új motor, megírom a tapasztalatokat!

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Megjött az új motor. Fél nap nyüstölés után nem kínzom tovább, hibát nem produkált, tehát motorhibája volt.

Ismét köszönet a topiktársaknak a tippekért, tanácsokért, segítségért!

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Célszerű a vezérlőpanelen lévő 4db elektrolit kondenzátort cserélni, ill. a hűtőlemezen lévő triakot BTB12-600BWRG típusúra cserélni. Ez beépített zavarvédelemmel rendelkezik (nem kell hozzá külső RC tag), és nagyobb teherbírású, mint a gyárilag beépített."
A célszerü az lenne,ha megtanulnád ,hogy kell megállapitani a hibát :redsad:
Nem az elektronika hibázott és romlott el!
Szar a motor minősége!
És ennyi.Nem kell átszántani az elektronikát ,az jól meg van tervezve.
Miki.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Nem vagyok háztartásigép-guru, ez tény. De 23 éve foglalkozom elektronikával, az utóbbi 8 évben processzoros áramköröket tervezek (mérésadatgyűjtés leginkább). Nem ismertem az Arcadia panelt, de találtam hozzá rajzot a héten, és van néhány dolog, ami csípte a szemem. Az egyik éppen a teljesítménytriak típusa. Egy "erősebb", zavarvédett típus beépítése az eredeti helyett aligha lehet hibás lépés. Átkondizni egy áramkört évek után meg egyenesen ajánlott.
A fejlécbe írtakat nem azért írtam, mert ettől javult meg a mosógép.

Nincs tapasztalatom mosógépek terén, ezért kértem itt segítséget. Kaptam, s meg is köszöntem. Mégis miért baj, ha valamire tettem egy megalapozott javaslatot?

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nem baj ,csak a kondicserén kivül felesleges ,mert ott van gyárilag a zavarszürés.És hatékonyabb mint a triakban lévő.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Nézd, nem volt drága a cseretriak (~350Ft). Egy impulzusüzemű áramkörben meg nem olyan nagy baj, ha foglalkoznak a zavarszűréssel.

De még egy sarlatánságot elkövettem: a tápmodulban lévő, eredetileg 330u/25V-os elkó helyére egy 470u/35V-os került. :)

Mindegy, megy a kütyü, ez a lényeg. Ám látva, hogy a proci I2C portja ki van vezetve a hátoldali csatlakozóba, egyéb ötleteim is támadtak már. :D

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A nagyobb kondi az csak jobbat tesz a szürésnek és terhelhetőségnek,de az I2C-vel el kell,hogy vegyem a kedvedet.Az Arcadiáktól följebb, a Bluetooth nyerő és hozzáféréshez gyári keycod kell.
Nem akartam elvenni a kedvedet,csak tönkre ne tedd, :D ami müködik.
Ez akkor érvényes ,ha a géped typusa Y-ra végződik.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Ebben még nincs kékfog. (Csináltam már olyan dataloggert, aminek képesnek kellett lennie az adatokat átküldenie egy okostelefonra. Na, oda kékfog kellett. Igaz, mire összejött a program, gyarapodtak az ősz hajszálaim.)

Nem akarok én semmit sem elrontani. De úgy sejtem, hogy üzem közben kikerül a portra valami, ami talán érdekes lehet pl. hibakeresésnél.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , leg célszerűbb ha van próbára 5-6 fő alkatrész azt kizárásos alapon megállapodott hogy mi a rossz , utána azt megjavítod és a századiknál már magabiztosan oda nyúlsz oda ami rossz , de egy amatőr aki saját gépét javítja honnan tudja ezt megcsinálni . Gondolom hogy ez a motor is mint motor jó és valószínű hogy a tachogen. körül van a probléma , de ennek a kiméréséhez is kel egy rutin esetleg egy másik hogy össze lehessen hasonlítani .

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Néztem azt a tachogenerátort szkóppal is a végén, de a konkrét üzemi paraméterek ismeretében hiányában a jelalak szabályosságán túl nem jutottam többre.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Kép van róla? Az én motorjaim közöt van hasonló? A beszerzési árát privátban elárulnád?
Köszönöm.

Üdv.: uniman

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Valamelyik nap küldök képet, és azzal együtt válaszolok a kérdésedre.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Hátha valamelyik típus jó bele, négyszögletesek:
Egy MCA 30/64 - 148/AD2 /13000rpm /420W, /4 fekete + 2 piros(tacho) vezetékkel volt anno bekötve a vez. irányából/ komplett motor és
egy MCA 30/64 - 148/ALA1 /1,45A /330W - szénkefetartók nélküli, C.E.S.E.T. használt motorokat olcsón eladnám.

Üdv.: uniman

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A Win102ex ilyen.
A fölfogatás ha stimmel a bekötés megoldható,szerintem.
Miki.
http://www.ametist.ro/produse/ametist-produse/MOTOR-COLECTOR--850-1000-RPM-INDESIT-WIN102EX___9-23-12.htm

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A motorjaim képe:

Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

De legalább megpróbáltam! :)

Asszonynép azt mondta, hogy ha 3 év után kinyiffant a motor, akkor egy másik motort beletéve a következő a kétszer annyiba kerülő panel is lehet (van benne pici igazság). A sógorék vettek valami új gépet 5 év garanciával, most az asszony fülébe ültették a bogarat (éppen náluk van, szerintem azóta már kitalálta, hogy motort vagy mosógépet veszünk, hi-hi).

Erős a gyanúm, hogy lesz egy felkondizott, eladó Arcadia modul, ha érdekel valakit! ;)

A segítséget pedig mindenkinek nagyon köszönöm!

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Zoli!
Na ha 5 év akkor én meg ....
A kisbetüket is olvasd el!
Egyetlen alkatrészre ad öt évet az LG, a motorra a közvetlenhajtásura.
Legalábbis nálunk.
Miki.
PS-Ha a russki tapasztalat érdekel,tegyél bele egy új motrot de ne kinait.
Az arcadiák nem romlanak könnyen.
De ez csak az én véleményem.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Asszonypajti beszámolója alapján a rokonék új gépe egy Fagor. De hogy az az 5 év hogyan is néz ki, azt persze nem kérdezte. Apropó, Fagor! Az előző gépem egy FE-416 volt. Bő tíz évet dolgozott úgy, hogy csupán a mosószeradagoló alatt szakadt ki a gumicső, azt kellett cserélni. Aztán az öcsémékhez került, mert az övékét kinyírta egy közeli villám tranziense.

Megvárom, amíg lenyugszik a főnökasszony, aztán nekifutok mégegyszer a témának.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Néhány hete vettem egy bontott C.E.S.E.T. motort a zárlatos kínai helyett egy javításhoz. Teljesen jól belepasszolt a gépbe csak a csatlakozó sorrend volt más de azt átalkítottam. Próbálj körűlnézni hátha van hasonló gépből származó motor jóárasítva.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nálatok serényebben mérik az éveket,de mindenütt van de ....
A Direct Drive-os gép is besz.rik,igaz nem a motor,hanem a motormeghajtó elektronika.
Én is azon a véleményen vagyok,hogy amig az elektronika müködik ,addig érdemes motrot bele tenni ,akár használtat is ,de ahogy én is ajánlottam nem kinait.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet Kolya61!

Magyarországon a Gorenje reklámozza az 5 év garanciát de azt nem tudom milyen feltételekkel. Sajnos volt arra is példa, hogy a kereskedőnél vásárolt + garanciát az ügyfél azután a szervizen akarta behajtani a 4 éves gép javítását. A Direct Drivere nállunk 8 év van de volt régebben 10 is.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Az öt év garanciával című történetben azért a kisbetűs részt feltétlen olvasd el,és kérdezz rá.!!
Nem egy esetben áll benne, hogy csak akkor érvényes a kiterjesztett garancia, ha az éves kötelező átvizsgálást elvégezteted a gépen...ami ingyenes....CSAK a kiszállást kell fizetni, ami gépenként, és helytől függően változó, nagyjából hat és hatvanezer magyar forint (+Áfa) körüli összeg....szóval böngészésre fel!!

Sanyi

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Két ötletem van a megoldásra az alább olvasottak alapján: 1; A tápegységben TNY264-es IC cseréje mivel nagyobb terhelésnél leállogat nagyon ritka hiba de volt már rá példa.
2; Ha a motor kommutátora szikrázik az RF zavarokat kelt. Ezek a mikrovezérlőt megzavarhatják és reset-re kényszerítik.
A motort érdemes lenne kiszerelve megvizsgálni habár ha kínai "Wei Ling" gyártású akkor lehet menetzárlatos. A motor petroleummal történő lemosását nem ajánlom mivel előfordúlhat, hogy a szigetelő lakkréteget károsítja.

0

gépszaki1
gépszaki1 picture

Üdv!
Nem akarok bele vau, de felcsiszoltad már a kommutátort?
Szénkefék taposnak rendesen?
Cs.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz KiloAlphaZulu!
Nem vagyok szakértője a témának, de emlékeim szerint, itt a Tanyán, volt szó hasonló jellegű hibáról, és ott a meghajtószíj cseréje volt a megoldás. Azt hiszem, valami nem kívánatos lengéseket okozott a tachon mérhető jelen.
Üdv:
exGelkás

0

gépszaki1
gépszaki1 picture

Üdv mindenkinek!
Van nálam egy ilyen gép,hasonló hibával.Ez is képes volt kicsit emelt fordulaton akár órákig működni ha hagytam volna.
Itt a hiba oka az "elhasználódott" kommutátor volt. Kifujtam a szénport és felcsiszoltam a kommutátor szeleteket.
Talán nálad is hasonló baj lehet.Az Indesit előszeretettel "eszi" a kommutátort.
Sok sikert.
Cs.

0

szerdib
szerdib picture

Üdv minden "Tanyán" tartózkodónak. BEKO WMD 25100T tip mosógép meg
gondolta magát és úgy döntött ezentul csak a szivattyuját müködteti.
ATMAGA 32L8AU smd a léptető proci van bennemég 5db Zo103-as triac meg minden más cserélhető. 19e ft a csere.Mit javasoltok aproci csere megoldaná a gondot? 3és fél éves külsőre szalon állapotu,találkozott e valaki effaja hibával ?

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia szerdib, először is én egy kicsit jobban bevizsgálnám a gépet , le elellenőrizném a perifériákat mielőtt meggyanúsítanám a panelt , vagy ez a bevizsgálás már megtörtén ? A mikrokontrollert (ATMEGA32L) csere meg szerintem félejtős mert flash-t úgy sem lehet szerezni a géphez , hát még beleégetni ?

0

szerdib
szerdib picture

Köszönöm a higgadt választ ,és tanácsot. Többször körbejártam,mértem minden létező hibalehetőséget azért gondolok a panelre .De még körbe ellenőrzöm párszor,hátha valami elkerülte a figyelmem,olvasva a hozzászólásokat többeknek van hasonló gondja még ha más tipussról is van szó .

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia KiloAlphaZulu , itt is hasonló hiba jelenség volt . Nem biztos hogy u.a a hiba , de hátha
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/indesit-win82-vegtelen-centrifuga

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!
Első körben sűrített levegővel állj neki kifújni a motort, majd benzinsprével kimosni.

Sanyi (HotelAlfaCharlie)

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

A motor takarításán túl vagyok. Szénkefék, kommutátor rendben, zárlat, szakadás nincs. A tachogenerátort kimértem, forgatásra feszültség indukálódik, a kapcsain mérhető. A motor csatlakozóit mindkét végén (panel és motor) ellenőriztem, azok nem kontakthibásak. Visszatettem a motort, de csak sokadik újraindításra tért észhez, azaz korántsincs elhárítva a hiba. :(
Kitakarítom még a presszosztát csövét (bár kétlem, hogy az lenne a baj), aztán kiszedem a panelt, és módszeresen rámérek mindenre, ami mérhető.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Presszosztát működik, cső takarítva, panel kivéve, vizuálisan átnézve, eddig nincs hiba (kormos alkatrész, hidegforrasztás, miegymás).

(De jó lenne valami rajzféle ehhez az Arcadia panelhez, gyorsabban haladnék...)

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Próbára másik fűtőbetéttel....

Sanyi

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Nem változott érdemileg a helyzet. A panellel egyelőre nem tudok mit kezdeni.

Érdekes, hogy amikor az öblítés első centrifugálásakor jönne a fordulatemelés, az éppen világító két led egy töredék pillanatra kialszik. Annyira rövid időre csak, hogy eddig fel sem tűnt. De fogalmam sincs, hogy ennek van-e jelentősége.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Update:

Ha rendben túljut ezen az "elakadáson", akkor
-egyrészt, többé nincs gond a fordulatszabályozással,
-másrészt, a két led nem villan fel.
Most ugyanis rendben fut a program. De ehhez kb. 25-ször kellett újraindítani.
Na, most jutottam el odáig, hogy nincs több ötletem.

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Szia!

A processzor tápfeszét előállító áramkört (tápot) vizsgád meg. Ha kapcsolóüzemű van benne akkor kondizd fel, (elkókat cseréld ki), ha pedig a hálózatból kapacitív előtéttel (330nF körüli nagyobb kondival) csinálja, akkor azt is cseréld ki (ne mérd, cseréld). Utána több mint valószínű,menni fog rendesen.Ez a sokadszori észheztérés kondihibára utal.

Üdv!

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Köszi, széttúrom a fiókokat hétvégén!

Bár, az azért nem hagy nyugodni, hogy öblítésnél mindig csak a legelején akad el, mindig ugyanott, ugyanazon a ponton. Ha azon túljut, akkor meg végig lefut minden, további gond nélkül. Amikor viszont nem megy, akkor a sima centrifuga programoknál sincs felpörgetés. Nekem továbbra is a fordulatszám érzékelés/vezérlés gyanús.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia K-A-Z!
Nem látok arra adatot ,hogy 90 másodperc alatt fel van-e töltve az üst vizzel.
Annyi időt ad a prog.
Bemeneti szürő?Tiszta?A viz beömlése dzsukker?
Miki.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Sikerült zavarba hoznod. Mi köze a feltöltési időnek ahhoz, hogy centrinél felpörög-e a motor?

Egyébként a négy elkót kicseréltem, a táp (iszonyúan egyszerű, zavarvédelem gyak. semmi) adja a stabil 12V-ot. A proci is jó tápot kap (+3,3V). A triakvezérlő és a tachométer áramkörét röpke 3/4 nap alatt sikerült lerajzolni, az a néhány tranzisztor és a triak még lehet rossz. Ha azok is jók, akkor a ketyere megy a hulladékudvarba.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A feltöltési idő úgy jön ide,hogy amikor a pressostat nem lélegzik rendesen az üstbe ,akkor az üritést is később fogja észlelni ,vagyis mire a processor kapcsolná a motrot az üst még nem üres,mert a pressoból lassan távozik a levegő.
Az elektronikának semmi köze ehez a hibához,csak annyi,hogy a proc valamit észlel amit Te még nem találtál meg.
A panelt fényképezd le ,vagy ird le a tipusát.
Asszem ez már Arcadia.
Kellene hogy üzenje a hibát,a ledek villogtatásával.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Ugyanaz a panel, ami a win82-ben van. Nem tudok most képet feltölteni, nem találom a fényképezőgép adatkábelét.
Lehúzom a csövet a presso-ról, megnézem mit csinál, ha szájjal vezérlem.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Igen, Arcadia, de nincs hibaüzenet.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Akkor a motrot látja hibásnak.Szénport kifújni ,de nagyon aprólékosan,hajszáritóval kiszáritani.
Ha nem javul meg akkor sajnos ....

File csatolás: 

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Ilyen modul van benne.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Kíváncsiságból levettem a szíjjat a motorról, centriprogram indít. Úgy megy, ahogy kell. A presso jó, azt leellenőriztem. Motorhibás lenne?!

0

city217
city217 picture

Szia.
Lehet hogy már mondták, de ha tudsz próbálj ékszíjat cserélni. Megcsúszik és úgy érzékeli hogy már kipörögte magát.
Üdv.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Úgy tűnik, nem a szíjj a gond. Az első utáni próbáknál újra hibás.

0

city217
city217 picture

Szia.
Akkor a motor, persze ha már megtisztogattad mint ahogy Kolya mondta.
Üdv

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Még pár nappal ezelőtt kitakarítottam.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

A csatlakozónál mérj szigetelési ellenállást a test felé.Tuti, hogy valamelyik átvezet,és az csinálja a hepajt.Vagy szedd ki a kábeleket a blokkból, és egyesével kösd össze.

Sanyi

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Kaptam egy - első hallásra "vad" - ötletet egy öreg szakitól:

Fogjam a kézipermetezőt, tegyek bele petróleumot, aztán szépen permetezzem a motort addig, amíg koszos lé folyik ki belőle. Ha már tiszta, hagyjam pár napig, aztán mehet vissza.
Nekem ezzel egy bajom van: a csapágyak kenőanyagával mi lesz? Mert a petró kimossa, annyi biztos. Én meg csapágyat nem akarok piszkálni (főleg cserélni nem).

Néztem a kommutátort, két szegmensnél tengelyirányban az egyik oldalélnél van egy-egy letöredezés teljes hosszban (nem új sérülés, de korábban nem vettem észre). Szép fekete lett a felület, holott pár napja még csillogott a tisztaságtól. Ez mondjuk nem meglepő, de szerintem ennyire gyorsan nem kellene ilyen állapotba kerülnie.

Végigmértem mindent a motoron testzárlatra, de negatív. Szakadás megintcsak nincs. Mi lehet akkor a baja?

Ezt a direkt összeköttetést elsőre elég vadnak találom, de egy próbát megér.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Gondolom, nem mezei digitális műszerrel mérted a szigetelési ellenállást 9 Volton, hanem 200 V-on (minimum) szigetelésvizsgálóval? Mert ha digittel, akkor falra is dobálhatsz borsót...

Sanyi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szerintem a szokványos digitálissal mérte. Honnan lenne 500/1000V-os Meggere? A borsóval egyetértek, bár abból maradhat fent a falon. =tanacstalan=
Üdv! Kalex

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Volt szig. vizsgálóm. Igaz, nem Megger. (Hogy most miért nincs, azt hagyjuk, teljesen OFF téma.)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
OK. Viszont akkor most csak a digivel mértél. Mérd meg akár erősáramú módszerrel. Persze az életvédelmi előírások betartására vigyázz. Sok gondot okoz a kisfeszültségű ellenállás mérés. Ha tudsz képet csinálni a két kommutátor szeletről, akkor csatold be. Nem szeretem az ilyen jelenséget, mert akár forgórészzárlat előjele is lehet.
Üdv! Kalex

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Kalex!
"Szép fekete lett a felület, holott pár napja még csillogott a tisztaságtól"
Az már nem előjel,hanem jel!
A motornak annyi!
A szegmens széle a nagy áramtól leég.Amikor forog a motor meg köll nézni a kommutátort és szikrázni fog. Amperméterrel ilyenkor kb. 1 amperrel többet hamikál a motor ,üres dobbal.
Üdv Miki.
PS-Nem tanitani akartalak ,de volt már néhány WIN-es Indesit nálam,de mindig az elektronikának volt igaza.A proc látott valami hibát és kivárta amig megtalálom ,addig nem akart müxeni=mosolyog=

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Mosási fordulaton szinte világít a gép belseje. :(

Na, akkor a motor -> kuka. Hurrá! :-(((

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Zoli!
Azért nem neked irtam ,mert itt Kalex a motorszakértő :) és gondoltam Téged nem keseritlek el ! De látod nem csak én gondoltam igy.Mások is asszonták ne vegyem el a kedvedet!
Üdv Miki.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Az már nem előjel,hanem jel!"
Ejnye-bejnye! Nem tudtad, hogy a remény hal meg utoljára? Előtte a kisemlősök. Miért keseríted el szegényt. =fejcsoval=
Üdv! Kalex

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Kalex!
"a remény hal meg utoljára"Dá-dá és most mégis a motrot gyászolja Zoli! =nagyon sir=
Üdv Miki.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Ne keserítsd el...lehet, hogy simán puha a kefe...:-)

Sanyi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Sanyi!
Lehet.... :beer:
Azt kivánom K A Zulunak ,Neked legyen igazad!
Üdv Miki.

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Holnap előkerítem a fényképezőgép adatkábelét (napok óta keresem, hiába). Igyekszem betenni a fotót, csak utána nyúlok hozzá.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Keress valami egészen mást! Akkor meglesz. Murphy örök. B tervként lehet telefonnal is fotózni.
Üdv! Kalex

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

Fél napos alapos tisztítás után (+ a kommutátor és a kefék szabályozása) a helyzet teljesen változatlan.

Motor-, vagy elektronikacsere?

0

KiloAlphaZulu
KiloAlphaZulu picture

A kérdés már nem aktuális. A motor "élt" 3 évet, béke poraira.

0

city217
city217 picture

Szia.
Na akkor vidd abba a szervizbe ahol a motort akarták kicserélni. Ez egy favicc volt. Jól meg dolgoztatott. Bálint árul egy motort kérdezz rá, lehet szerencséd lesz.
Üdv.

0

Sponsored links