You are here

Indesit WITL 90 mosógép motor csapágyazás után süvítve müködik.

9 posts / 0 new
Last post
sánta jozsef
sánta jozsef picture

Köszön!

A fent nevezet mosógép motor csapágyas lett, a csapágyazás után mielőtt még hozzá nem ért a szénkefe kommutátorhoz halkan járt kézi forgatás közben.De mikor hozzá ért a kommutátor részéhez a szénkefe és vissza lett téve a mosógépbe,centrifugálás közben erősen hangos füttyülő hangot adót ki a motor.Én arra gondolok,hogy a kommutátor nem körkörösen forog a tengelye körül és mivel,hogy üt így a szénkefetartóban a rúgó nyomja a szénkefét a kommutátorhoz ez által be remeg a szénkefe a rúgóval együtt és talán ezért sípol vagy füttyül centrifugálás közbe.Szeretném ha meg erősítenétek ebben a témában vagy talán rossza a meg közelítésem a témával kapcsolatba és más okozta ezt a jelenséget.

Elköszön!

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

A köszönésre vonatkozó kérést kéretik komolyan venni!

Comments
Glain
Glain picture

a kommutátor mien állapotban volt volt szabályozva esetleg?

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

A kommutátor jó állapotba van nincs kopva a szénkefétől lépcsősre,a kommutátort egy polir papírral meg csiszoltam a felületét a szénkefe szennyeződéstől.De még mindig nem jöttem rá ,hogy miért is süvít a motor.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Egy ilyen motort (C.E.SET MCA 30/64-148/AD2 ???) éppen most csomagoltam vissza az "elfekvőbe"... http://elektrotanya.com/?q=hu/content/indesit-mosogephez-motort-keresek#...

Üdv.: uniman

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

A mosógép motort én csapágyaztam, a motort össze fogó szegecseket le fúrtam ezeket a szegecseket csavarral heretesitettem az első csapágy ahol a bordás tárcsa van ki cseréltem a csapágyat ezen az oldalon található a torziós rúgó a hátsó csapágyat is ki cseréltem itt található a tahó generátor jeladója az állórész vasmagjainak furatánál van egy kis süllyesztés ide egy koronás alátát található távtáró gyanánt,vagy is 4db.Össze szerelés után ugyan oda került vissza a kefetértó. Szabályozni nem kell a keféket hiszen nem cseréltem szénkefét mert a hosszúsága megfelelő volt de ennek ellenére is mikor vissza szereltem a motort süvítő hangot adott a motor a kommutátor felülete nem sérült.

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Üdv!

Mint először is írtam, valószínűleg nem oda került vissza a kefe. A hézagoló alátéteknek, és a meghúzásnak is szerepe van.Tizedmilliméteres eltérés a kefe oldalfekvését okozhatja. Nyomjál le pár centrifugát, és bekopik. Továbbá az első csapágynál levő rugó is tud érdekeseket csinálni, ha nem ugyanoda kerül vissza a csapágy.(tizedmilliméterre)

Sanyi

0

Binya65
Binya65 picture

Szia! Valószínű hogy a szénkefe nem ott fut ahol korábban, be kell újra koptatni.

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Ki csapágyazta? Általában könnyen lejönnek a csapágyak,nem kell kalapálni,hogy a tengely elgörbüljön. Mástól,meg nem üthet. Lehet sérült a kommm, picit ami nem feltűnő,de a kefe észreveszi ,meg minél rövidebb a kefe,annál jobban kotyog a tartóban,akkor szokott az egyik irányban szirénázni. SANYÓ

0

lilasanyi
lilasanyi picture

Szép jó estét!

Szóval a rossz csapággyal nem ütött a kommutátor, az uj csapággyal üt, és zenél. Gondolod, hogy ez így működik? Aligha...
Vagy valaki odanyomott a kommutátornak, vagy a kefe nem a helyére került. Csodák nincsenek. Szerintem.

Sanyi

0

Sponsored links