You are here

INDESIT WITP 102 - Hibakód? - Megoldva!

16 posts / 0 new
Last post
ATI72
ATI72 picture

Üdv Mindenki!
Hozzám került javításra egy WITP 102 tipusú mosógép. A hibajelenség az volt, hogy a hálózatra kapcsolva elkezd villognia 4. LED, (CSAK az a LED!) de nem úgy mint hiba esetén, hanem sokkal gyorsabban. Kikapcsolni, elindítani nem lehet. Ez a hiba a kondenzátorok cseréjével megoldódott.(C20 470uF/10V cseréje után javult meg) Most már működik, de a LED alkalmanként elkezd ugyanúgy villogni(A gép ezalatt is működik).
Mi okozhatja ezt? (F01? De akkor miért nem villog az ajtózár LED is?? Amellett a motor is szépen dolgozik.
Ezen kívül ami még szépséghibája, hogy az ajtózár reteszelése igen lomha és akadozik .Volt úgy, hogy 15 perc után is csak nehezen akart kioldani. Talán összefügg a két dolog?
A véleményeket, válaszokat előre is köszönöm!

A

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A " karácsonyfa " ( időnként is ) az ELKO-k hibájára utal .Kérlek ,hogy cseréld ki az összeset !
Üdv jano

0

ATI72
ATI72 picture

Üdv!
Az utolsó (negyedik) kondi is kicserélve. (C4 22u/400V) Sajnos a helyzet nem változott; néhány perc után ismét villog a 4. LED. A hibát nem sikerült kötnöm semmihez (pl. ha forog a motor, vagy megy a szivattyú, stb. ). Teljesen véletlenszerűnek tűnik. Bár a gépet nem zavarja, az dolgozik szépen, de engem annál inkább. Rászánok még némi időt, remélem nem hasztalan. ("Szerencsére" centrifuga programnál is fennáll a hiba, így nem kell több köbméter vizet átengednem rajta.)
Az ajtózár-retesz problémája szerencsére megoldódott. Darabokra szedtem, s a tisztítás csodát tett. (A mechanikáján ragacsos tisztítószer maradványok voltak.)
Köszönöm!

Ati72

0

sanyó
sanyó picture

Szia. A kezelő panelon is van kis smd elkó lehet az rossz. Ha a programot elindítod ,azután lehúzod a kezelő csatiját,akkor is végig csinálja a programot,nem igazán hatja meg a cimbora hiánya. Csá..

0

ATI72
ATI72 picture

Szia!
Igen ez feltűnt, hogy a kezelőpanel nélkül is megy. A gond az, hogy többször is lefutott a centrifuga program, aztán a 9-es rövid program közben a vége felé ismét megbolondult, így aztán most ott tartok ahol elkezdtem. 4. villog, de semmire sem reagál. Néha gondol egyet és hajlandó azt csinálni amit én akarok, de ez ritka. Nem egy stabil technikának tűnik, mert ha rákeresek erre a típusra, szinte csak hibaleírásokat, vagy "bontásra eladó" hirdetéseket találok. (Persze ezeknek is mindnek a vezérlője halott)
Az ELKO-t megkeresem.
Köszönöm!
Ati72

0

aztazeget
aztazeget picture

Szia!
Tanácsos az X2-es kondit is cserélni. Úgy emlékszem 100nF/275V (0.1uF/275V)
Ha nem segít, akkor fűtőbetét szigetelési ellenállás mérés, fűtőbetét szigetelés tisztítás, főmotorból szénkefepor kitakarítás.

Üdv:
N.A.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , most nincs előttem egy aracida ( a topic indító nem említi , de gondolom erről van szó) akkor ha van is benne X2 kondi , akkor annak csak zavarszűrő szerepe van . Különben most volt egy "karácsonyfa izzó" hibám (mosott rendesen és az első rövid centrinel megállt , kigyulladtak a ledek és csak szivattyúzott) , amit jó kis sárga címkés kínai motor okozott.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
No akkor megvan a hiba .A kolya is panaszkodott a kínai motorokra . Mi motorcseréhez kizárólag régebbi felújított motort használunk .Éppen ezért . Üdv jano

0

ATI72
ATI72 picture

Szia!
Nem Arcadia, a táp az egyszerűbb fajta. A panel képét ill. a táp rajzát csatoltam.
Most ott tart a dolog, hogy ha áram alá helyezem akkor kb. 15 mp.-ig világit az összes funkció LED + a centrifuga (függőleges oszlopban a legalsó). Miután kialszanak bekapcsolás, ekkor F12. Ez az hibajelenség állandósulni látszik, mivel már sokadszorra ugyanezt műveli.
A motort már korábban ellenőriztem, kitisztítottam a kommutátort és a szénkeféket. Semmi nem változott.
A fűtőszálat megnézem.
Meg tudnátok mondani, hogy az L1 milyen értékű? Sajnos a rajzomon nem jelölik és a színkód a barna alapon nekem nem teljesen egyértelmű. (1 mH talán?)
Köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv ATI72

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Ez egy EVO-II. táp. Az L1 szerintem 1mH-is.Üdv jano

0

sanyó
sanyó picture

Szia.Ha lenne,baráti,ismerősi körödben,ilyen vagy hasonló gép,akár felültöltős is. Amiben ilyen panel van,kicsi rábeszélés ,viszed a kezelő panelt,2 csavar csati átdug ,próba ,aztán kiderülne ,hogy mi a rossz,kezelő,vagy fő panel. Más ötletem nincs .Csá..

0

ATI72
ATI72 picture

A probléma megoldódott, bár nem úgy ahogy szerettem volna. Panelcsere lett a megoldás, az F12 hiba okát nem sikerült kiderítenem. A véleményem továbbra is az, hogy ez egy félresikerült konstrukció, amit megerősít az is: ismét van egy gép (WITP 106) aminek hasonló hibája van. Az összes LED villog bekapcsoláskor, bár ez még életre kel néhány perc várakozás után. (Az az érzésem hamarosan nálam köt ki ez is.)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

0

krétaköz
krétaköz picture

Szia: a mit mondasz a 106 -rol az táphiba,ha az összes led villog akkor rendszerint a 680mikró 25v kuka(kiszáradt),de a többi elkót sem árt cserélni.ÜDV:LACI

0

ATI72
ATI72 picture

Üdv!
Igen , mindegyik funkció LED villog + a visszajelző LED-ek közül a legalsó.
Mikor láttam, akkor néhány perc után helyreállt és működött normálisan. Állítólag már többször eljátszotta ezt.
Egyenlőre nem aktuális a dolog, még türelmesek és kivárják azt a néhány percet.

0

feci
feci picture

Szia.
Mire aktuális lesz, addigra már kelleni fog egy 470 mikrós is és az x2-es is.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , Kapcsoló üzemű táp van benne , nincs X2 aminek jelentősége volna..

0

Sponsored links