You are here

Indesit WITP 102 mosógép nem indul

5 posts / 0 new
Last post
fbela90
fbela90 picture

Sziasztok!

Saját mosógépünk megadta magát ma reggel.Már korábban is csinált olyat hogy időnként az összes LED elkezdett villogni egyszerre. Most meg nem indul a mosás. Párszor ki-be kapcsoltam volt hogy véletlenül elkezdte beengedni a vizet, de ettől tovább nem jutott. És ezt is csak 1-2 alkalommal játszotta el.Mikor milyen kedve van. A vezérlőpanelt kivettem, mindjárt átnézem hogy nincs-e rossz forrasztás, kiszáradt elkó, vagy jó-e a triak. Gondolom okozhatja még a programkapcsoló is. Lényegében azt csinál amit akar, valamikor a vizet se engedi be, csak világít a bekapcsolást jelző LED. TV-ket szoktam javítani mosógépet csak 1-2-t javítottam, bocs ha hülyeséget kérdezek.

Előre is köszönöm!

Comments
Krizsó
Krizsó picture

Krizsán Zoltán
Szia Mint a másik fórumon is jeleztem, a motor szénkeféje ha kopott és nem kontaktbiztos, a kolléga írta , hogy az elkó kiszáradt egyébként az elkót minden esetbe ki szoktam cserélni 1000uf 25v-osra. Üdv. Krizsó

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Üdv!

Először is a perifériák átvizsgálása,mágnesszelep,szívattyú,motor,a tachója is.
szénkefék,,duguláselhárítás,be és kifolyó hidraulika rendszerben.
Aztán az ajtóretesz,ez gyanús mert lehet időnként még átad.
Próbáld meg kiiktani(azaz kihagyni,átkötni)akkor többet tudni.

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

fbela90
fbela90 picture

Kösz a segítséget, motorban a szénkefék még jók, a fűtőbetét sem szakadt. Kondenzátorokat kicseréltem a tápban, a kezelőpanel elég zsíros volt, ezt lemostam alkohollal.Újraírtam az eeprom-ot is. Most bekapcsoláskor a 4 funkciógomb közül, balról a 2. villog, és villog a piros LED is. Valamilyen hibakód lenne? Ja és az ajtóreteszt hogyan tudnám ellenőrizni? Meg egyáltalán honnan lehet hozzáférni?

0

sanyó
sanyó picture

0