You are here

Indesit WITP 102 mosógép probléma

2 posts / 0 new
Last post
veze
veze picture

Segítséget véleményezést szeretnék kérni a követzkezöben:

Kaptam egy Indesit WITP 102 tipusu mosogépet használatra, de sajnos már az elsö hasznalatkor problémák merültek fel vele.
használat közben a következöket tapasztaltam:

1 alkalom: egy üres átöblítést csinaltam mosószer nélküli 9. program mosás…simán lement
2. alkalom szintén 9. program, a mosás utan a mosolevet kiüriti utána leáll, vár a továbbhaladásra, de nem ment tovább: A "Bekapcsolva/ajtózár visszajelző" gomb villog gyorsan, plusz az elsö, fehérítő funkciógomb lassabban villog.
ekkor kikapcsoltam a gépet, a ki/bekapcsoló gombbal, majd újraindítottam ugyanezt a programot, és ugyanez történt… Ujra ki/bekapcsoltam majd elindítottam egy öblítés programot, ezzel végig ment.
3. kísérlet: A 4. program lett elindítva …szokásos.. mosás után a mosólevet kiüríti, utána a 2. alkalomnál leírt villogások, kikapcsolás, áramtalanítás. Újraindítom 9-es programmal, ekkor egyedüliként lemegy simán a program.
4.alkalom A 9. program, mosólé leeresztése utan ismét leállás, villódzás, ahogy a második alkalomnál , Néztem a hibejelenségek leírását ahol azt irják ilyen villodzás esetén huzzuk ki a konnektorbol áramtalanítsuk várjunk kicsit , majd dugjuk vissza. Igy tettem, újra elinditottam de ugyanugy amikor odaér a mosolé kieresztés utáni helyzethez, utána..ismét villódzás. Ezután öblités programra állítva, azt elinditva, végigcsinalta az öblítéstprogramot teljesen.

Nos ez a jelenlegi helyzet.. és nem tudom mi lehet a baj. A hibajelenségek leírásánál azt irjak ha az áramtalanitás majd ujbóli indítási kisérlet után, ha újra villódzik két lámpa igy, akkor forduljon szervizhez...
A gép kb fél éve állt a mostani hasznalatba vétel elött, és elötte állítólag jól működött.
Használati utasításom megvan hozzá, de csak program szerint mosást probáltam inditani, a funkciógombok adta lehetőségeket nem is kapcsolgattam..

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha az opció gombok közűl az első villog akkor valószínű hogy F8-as hibakód. Az indesit servicemanuáljában ezt írják megoldásnak rá
F08: A mosási ellenállás relé beragadt (üres esetén jelezve), vagy a
presszosztát beragadt a telére (üres és tele egyidejűleg)
- Ellenőrizze a kártya J3 csatlakozás kontaktusainak hatékonyságát;
Ellenőrizze a presszosztát állapotát az ohmos folytonosság ellenőrzésével a J3 kábelezés csatlakozás 2 és
4 peckein (csak üres tartálynál lehet jelen), a
2 és 3 peckein (csak akkor lehet jelen, ha víz van a dobban) és a
2 és 1 peckein (csak akkor lehet jelen, ha a normálisnál magasabb,
az ablak fele fölött van a vízszint).
- Ellenőrizze a J3 csatlakozó/presszosztát kábelezést
- Ellenőrizze a J3 presszosztát csatlakozó 5 és 6 peckeit
- Cserélje ki a presszosztátot
- Cserélje ki a kártyát

0