You are here

Indesit WITP 82

Szép jó estét mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A fent említett gép az öblítő programnál megakad és csak a programkapcsoló kicsit továbbkapcsolásával hajlandó a programot végig vinni. Mi lehet a gond?
Üdv.: Zs

Comments
erika
erika picture

Üdv.
Nekem is hasonló problémám van a 4 éves Indezit mosógépemmel, mint egy korábbi kérdezőnek. A mosást elvégzi, majd utána csak morog (középső két lámpa zöld lámpa világít) de nem lép tovább az öblítő funkcióra.Kikapcsolás után öblítő funkcióra állítom akkor egyet öblít aztán megint morgás (ekkor a 3. zöld lámpa világít). Olykor hatalmas dübörgés, mosógép oldalát lökdösés erős hanggal és nyekergés Egy darabig elszórakozunk egymással aztán előbb utóbb felpörög és befejezi a programot, ha elég türelmes vagyok. 20 esetből egyszer csont nélkül végigcsinálja programot. A szivattyút már kicserélte a szerelő dugulás nincsen azt többször ellenőriztük. A szerelő szerint elektronikai hiba cirka 38 E Ft a megfelelő alkatrész cseréje.
Köszönettel.

0

kolya61
kolya61 picture

Kedves Erika !
Elsőre meg kellene nézni, milyen felesleges tárgyak vannak a szivattyúban .
Mivel nem írtad a gép típusát , ezért csak tippelek : lent van egy fedél, azt kinyitod és ott van egy csavaros zárófödél. Ha kitekered és nem tudod kihúzni magát a szűrőt , akkor ne erőltesd , mert törni fog .
A morgó és hangos zaj a propeller hangja , ahogy hozzáér valamihez .
Hogy a szerelő mit cserélt , azt nem tudom, de hogy van valami a szivattyúban , az hótzihher ...

Üdv! Miki.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Zs. !
Az ilyen hibát az ürítés hiánya okozza . Az esetek 90 %-ban a szivattyútengely kopása miatt. Lehet egyszerű eltömődés miatt is a lúgszivattyú szűrőjében .
Elsőre pucold ki a szivattyút és fújj bele az kiöntőcsőbe . Ha minden tiszta és marad a hiba , akkor a szivattyút kell kiszerelni és megnézni nincs-e 0.5 mm-től nagyobb diagonális löttyenése a tengelyének , vagy nem-e okoz valamilyen tárgy szorulást a tengelyen . A szivattyú csak 30 Watt és akármilyen akadály a forgásnál ahhoz vezet , hogy nem tud megfordulni , pl. a tengely kopása miatt , az állandómágnes forgórész hozzászívódik a fém elektromágnes állórészhez, a műanyag házon keresztül, ilyenkor csak búg , nem forog, ezért nem is ürít .

Üdv! Miki.

0

Zs.
Zs. picture

Szia Miki!
Úgy néz ki megoldódott a probléma.
Egy kis műanyag karika volt a szivattyúba ami a flakon kupakja alatt szokott lenni.
Köszi a segítséget!
Üdv.: Zs.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Zs.!
Szívesen , máskor is .
Ügyes vagy , GRATULA ! :taps:
A mosógépszerelők sem csinálhatták volna jobban , de ez olcsóbb volt , kicsit ! :lol:

Üdv! Miki.

0