You are here

Indesit WITP 82 hiba (Panelhiba)

Üdvözletem!

Van egy Indesit WITP 82 típusú felültöltős mosógépem, amely a következőt csinálja. Ahogy áramot kap, az ajtózár azonnal bezár (Még gombot sem nyomtam, de be sem kapcsoltam a gépet), és utána nem történik semmi. Sem led nem világít, sem program nem indul, semmire nem reagál. Szinte a panel táprészét már kicseréltem. Mi lehet a hiba oka? Ha kihúzom a hálózati kábel, normál idő elteltével az ajtózár kinyit.Ennyi a tapasztalatom.
Köszönöm, ha valaki időt szán rá, hogy segítsen benne.
Szép estét!
József

Comments
kolya61
kolya61 picture

Szia !
Sanyóval egyetértve , ellenőrízném az ajtózárra menő feszültséget , konkrétan a PTC tápfeszültségét . Ha bekapcsolás nélkül is megy a 230 V a PTC-re , akkor a triacjának reszeltek , vagy beázott a panel és áthúzott .

Üdv! Miki.

0

sanyó
sanyó picture

Hali. Valószínű,hogy kopott a szénkefe a motorban,nem érintkezik.Vagy az ajtózár ,triakja rossz,drót lett.Vagy környéke,valami.

0

Jo
Jo picture

Üdv Miki és Sanyó!

Köszönöm a tanácsot, megnézem holnap mire jutok a panellel, és jelentkezem. A Motor szénkefét kizárnám, mert ha lehúzom a motort, akkor is ez a jelenség.
Köszi mégegyszer.
József

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Ha lehúzod,a motort ugyanaz mintha kopott a szénkefe,nézd meg ,hátha.

0

Joc
Joc picture

Üdvözletem!
Ma sikerült kicserélnem a triac-ot, de sajnos semmi változás!
(Képet hogyan tudok feltölteni a panelról?)
József

0

sanyó
sanyó picture

SZIA. Hát 2 okból teheti ezt, triak,ez kizárva most már. Vagy a procitól kap állandó jelet,ami baj. Lehet ,hogy sérült a proc. Miki meg biztos mérges,már megint....

0

Joc
Joc picture

Üdv!

Köszi, akkor úgy néz ki, hogy kuka a panel?! Ha valakinek esetleg volna ilyen panelja elfogadható áron, akkor érdekelne. Remélem Miki nem rám mérges, vagy erre gondoltál? :-)
Akartam képet feltölteni a panelról, de nem sikerült. :-(

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Azért vagyok mérges, mert mérés nélkül meg van állapítva , hogy halott a panel ....
Mérted a processzorból a kijövő jelet ???

Üdv! Miki.

0

Joc
Joc picture

Sziasztok!

A triac és a kondi csere megvolt, a procit még nem ellenőriztem, most kerültem újra gépközelbe. Rajz nélkül meg még bénább vagyok, mint ha volna rajzom hozzá. Alapvetően én is csak a "lelkes amatőrök csapatát" növelem, és nem szeretném elvenni senki kenyerét, és nem szeretném kihasználni mások segítő szándékát sem. Be kell látnom, hogy a szerelőnek is meg kell élnie valamiből, és ez így helyes. Nagyon szeretnék tanulni, és szeretném megtanulni, mert sokszor volt már apró sikerélményem a panelok javításában, de sajnos ezeket nem tanítják iskolában. Lehet hogy sokan köszönték már meg nektek, de lehet, hogy nem :-) azt az időt, amit arra szántok, hogy a hozzám hasonlókat segítsétek jótanáccsal, vagy egyéb módon. KÖSZÖNÖM.
Szóval a procira visszatérve, szívesen veszem a tanítást, hogy hogyan tudom ellenőrizni, hogy "él-e még?"
Szép estét Nektek!

0

Mekmuki
Mekmuki picture

Helló!
Beleolvasván a topikba, elég zavaros a hibakeresés.
Az elején mondva volt, hogy a motort szed ki, pucold ki a szénkeféket, és ellenőrizd, hogy jó-e. Erre nem reagáltál, pedig ilyenkor ez az első, és nem a panelba kotorászni. Aztán jön a többi, fűtőbetét, szivattyú stb. Ilyenkor már valószínű, hogy a hiba is meg van. Aztán jöhet a panel. Púpos kondi, felrobbant triac, megpörkölt ellenállás, tápfeszültségek ellenőrzése.
A panelt nagy felbontású képét felteszed a "kepfeltoltes.hu"-ra, és a linket ide másolod. Aztán már sokkal könnyebb lesz segíteni is
Üdv. Mekmuki

0

Joc
Joc picture

Helló!
Valóban a motorra nem reagáltam, de szénkefe ellenőrzés és pucolás megvolt, valamint a motort egy másikkal cserélve kipróbálásra került, de semmi más, mint a leírt hibajelenség. Lehet, hogy nincs igazam, de én még személy szerint nem láttam olyat, hogy a motort lehúzva ugyan azt a hibajelenséget produkálja, mintha a motor rajta lenne, csak pl kopott szénkefével. (Legalább valami led felvillanna, vagy hibát jelezne stb. Ezért zártam ki a motort, és cska utána piszkáltam a panelt. A Többi perifériát is ellenőriztem (Fűtőszál Vízszint ajtózár.)

0

sanyó
sanyó picture

SZIA.Igazad van,de sok mosógépnél(indezit) az ajtó lezár,de ha a motor hibás nem csinál semmit,igaz a ledek valamelyik világít. Ha lehúzod a motort,eleve szakadás van + tacho stb hiba is jelentkezik,már ha jó a panel. Én sem vagyok a magaslaton,de hátha MIKI,vagy valaki ad tippet ,hogy hol mit mérjél,aztán akkor okosabbak leszünk.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Sajnos kép nélkül én sem tudok semmit mondani .
Képfeltöltés.hu és lássuk a medvét .

Üdv! Miki.

0

Joc
Joc picture

Üdv!
Próbáltam több fotót készíteni, nem tudom valami ebből látható-e?
Köszönöm.
József

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ez egy Arcadia . A panel felső részén van egy típus szám, EDTOxxx.xx , ezt írd le.
Akkor most mégegyszer, mi is a hibajelenség , lépésről , lépésre ?
Tehát bekapcsolod és .... ???

Üdv! Miki.

0

Joc
Joc picture

Üdv Miki!
A panel EDT0117.6 (WITP 82) A mosógépet feszültség alá helyezve az ajtózár azonnal bezár, anélkül, hogy bármit csinálnék vele, és valójában nem is lehet csinálni vele semmit, mert semmire nem reagál. Kezelő gombjai nem világítanak, gombnyomásra sem reagál semmit. Ez az állapot áll fenn, amíg nem feszmentesítem. Utána a szokásos időtartam kivárása után az ajtózár kiold. Ennyi a tapasztalatom.
Egyébként mi a különbség a panel utolsó számjegyében pl az én 6-osom és pl egy 10-es között. Gondolom más típusba való, más program van beleírva?
Köszönettel.
Üdv! Józsi

0

sanyó
sanyó picture

SZIA. Hétvégén szórakoztam 3 db ilyen panellal.Jó panelba átraktam,olyan öcsi panelt ami hibás volt(,kezelő panellal nem kommunikál ,stb)vitte a nyűgjét ugyan úgy. Tehát a hiba az öcsi panelban van,abba a procin kívül van pár darab alkatrész,dióda ez,az,kimérve. Sok választás nincs,nagyon valószínű ,hogy proci,vagy progi, hiba,lehet, akár nálad is.

0

sanyó
sanyó picture

SZIA. NEM rád,csak nem szereti,ha rögtön a procira -ko t,mondanak,én sem mondtam 100/,ra,de kaphatott,egy áramingadozást,vagy bármit a panel. Remélem van ötlete,még.

0

Joc
Joc picture

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Vedd le az aluminium hütőbordát és alatta lesznek valószinüleg elégve kis smd ellenálások!

Üdv. Laci

0

Joc
Joc picture

Üdv Laci!

Sajnos a hűtőbordát levéve sem látszik szemmel láthatóan semmi hiba, ezt már néztem.
Köszönettel vettem tanácsod!
Szép estét!
Üdv Józsi

0

Sponsored links