You are here

Indesit WITP 82 mosógép reléi össze-vissza kapcsolgatnak

4 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Jó éjszakát az Uraknak! A fenti gép néha működik, néha nem indul, és a relék kattognak, a tápja meg "rohad". Túrta egy szerelő, majd megadta a telefonszámom a tulajnak, hátha én... Nos, jelenleg úgy ahogy megy a gép, miután kiiktattam a zavarszűrő kondiját. Előtte mértem a hálózati delejt, amikor döglődött, akkor a digi műszer néha ÖTSZÁZ voltot mutatott. Azaz valami gerjed, ami kiakasztja a műszert. Oszcilloszkóp nem volt nálam. Elvittem a panelt Dr. Merzához. Visszaadta, hogy nála hiba nem jelentkezett. Nyilvánvalóan nem a zavarszűrő a rossz, csak hozzáalakítottam a gépet a hibához. Most is baromkodik, a motorrelék néha indokolatlanul kapcsolgatnak, azaz bizonytalan a cucc. A hiba máról holnapra lett, nem volt átmenet. Fos kínai motor van benne. Netán az? Látott már ilyet valaki?

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Üdv!

Welling motor van a gépben?Ha igen, azt én régebbi CE-SET motorra szoktam cserélni,persze általam felújítottra.A welling motor ugyanis tud érdekes dolgokat csinálni.Én is jártam már úgy hogy a mosást,öblítéseket megcsinálta a gép,de a végső centrit már nem akarta csak forgatta percekig de nem pörgött föl.Kidobtam a gépből a wellinget és CE-SET-et tettem be.egyből megjavult.Egyébként a gép eladásra ment és ennek már jó ideje.Azóta is működik.Valamint a napokban csináltam egy WITP 102-es Indesitet szintén motorcserével.Tökéletes lett.Sok sikert a javításhoz.

Üdv:Ladakölyök

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Az általad ismertetett hiba szinte típushiba, de csak az újabb panelokkal együtt produkálja. A régebbi "hosszú" lappal nem. Ilyet viszont még nem ettem.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Csak panelt látok hozzá, ha netán ilyen volna benne, akkor olyat az "Uniman-Store"-ban láttam...vagy nem? Az elkók cseréje is javallott...(C17).

Üdv.: Uniman

0