You are here

Indesit witp nem forgatja a motort

9 posts / 0 new
Last post
Johny81
Johny81 picture

Sziasztok!

Adott egy indesit witp82 evoII panelal.Ami nem forgatta a motort.A relét se kapcsolta,tehát meg sem próbálta.Cseréltem a panelt egy másik tuti jóra,de azzal se ment.A vezetékek jók.
Majd ki lett fúvatva a motor nagy nyomáson és ettől megjavult.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy ahol használják,ott rossz a földelés.Szerintetek ez a típus valóban letilt ha némi szivárgó áramot érzékel?Sajnos nem ez a első indesit evoII,ami ezt csinálja és 100%-ra pontosan eddig sose sikerült rájönnöm mi okozza.Kicsi vakarózás,áramtalanítás ,tisztogatás után megjavult pár hónapig vagy fél évig,de utána mindig előjött.
Köszi!

Comments
kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Ilyen hibát szénkefepor berakódása(vagy nedvesség bekerülése a motorcsatlakozóba) tud okozni.
Panel felől rá kell mérni a motor kivezetéseire,és ha mérsz ohmikus kapcsolatot a forgórész és állórész között,vagy bármely tekercs és a tachó között,akkor tutira az a probléma.A földeléshez semmi köze a hibának.

Üdv:András.

0

Dark
Dark picture

A lehetetlent teljesítem,a csodákra egy kicsit várni kell! :)

Ha a motor szénkeféi még elég hosszúak, akkor a kefepor lerakodása az Indesit EVO II-nél gyakran okoz ilyen problémát.

Ugyanis erre nem tud hibakódot hozni, viszont ha a szénkeféknél nincs megfelelő kontaktus, akkor nem kapcsolja a relét.

Gy

0

Johny81
Johny81 picture

köszi az infókat!Fura,hogy félévente szénkefepor rakódik bele,olyan szinten hogy nem indul.A szénkefe biztos érintkezik a kommutátoron,mivel ezt felül a panelcsatlakozónál ki lehet mérni.Én azt hittem a földelés-test fele méri a szivárgó áramot,ha sok a kefepor,de akkor ezek szerint nem..Már csak azt nem értem a kefepor,hogy tud kapcsolatot létesíteni a forgórész és az állórész között...? :O

0

Dark
Dark picture

A lehetetlent teljesítem,a csodákra egy kicsit várni kell! :)

Szia!

Mivel a probléma tisztítással megoldódott mindenképp ez a gond vele. Sajna ezek a motorok tudnak ilyet. Szerintem mindenképp pucold ki rendesen a kommutatorok közül is a lerakódást és akkor tovább lesz jó.

Gy

0

aztazeget
aztazeget picture

Szia!
Ha fél évente sok kefeport termel, akkor ki kell kaparni a kommutátor szeletek közül a kefeport, mert attól szokta enni a kefét.

0

Johny81
Johny81 picture

De érdekes módon nem kopik a kefe és annyira nem is poros,ezért gondoltam inkább a szivárgó áramra.Nagyon minimális por jön ki mindig,ennyitől nem szabadna leállnia. sztm.

0

ata2k6
ata2k6 picture

Én izopropil alkohollal szoktam kimosni a motrot, sûrített levegô nem tud mindenhová jól bekerülni, a kollektorszeletek közül ugyancsak alkohol és körömkefe kombóval pucolom ki a szénport.

0

Johny81
Johny81 picture

való igaz,mind a kettő,a motor és a csati is rossz volt.A vezetéknél,mind a két oldalt lehúzott csatlakozókkal mérve,egymás melletti érintkezők között 1-20megaohm volt az ellenállás.A motornál detto.A motornál a kompresszor se tudja rendesen kifújni.. hogy a motor a csatijánál,vagy belül vezet át nem tudom,de holnap megfürdik...:D A csatlakozóval nem tudtam mit kezdeni,nem láttam kefeporosnak,de mégis átvezetett.Azt levágtam és felsaruztam.
köszi mindenkinek!!

0

Sponsored links