You are here

Indesit WS105TXEX

10 posts / 0 new
Last post
sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Üdv. Mindenkinek! A probléma a következő: egyszer csak az egyik mosás (6-os program)közben nem lépett tovább az öblítésre, forgott körbe a programkapcsoló és villogott a bekapcsolást jelző led, ezzel még nincs is baj, de én nem voltam otthon, így nem láttam mit villogtat ki, viszont legalább leürített és ki lehetett venni a ruhákat... Utána viszont nem akart semmilyen programon elindulni, az ajtó lezár az elekronika kap áramot, de a program nem indul el, még a leürítés vagy a sima centrifuga sem. Ha így elindítom és a programkapcsolót tovább forgatom, akkor automatikusan visszaáll az eredeti pozicióba, amelyikben elindult a program, de ez szerintem normális. A programkapcsoló nem forog és nem villogtat semmi hibát, csak nem kezdi el a programot. Próbáltam hibákat generálni (nyomáskapcsolót lehúztam, stb...), hogy mit szól hozzá, úgy tűnik, hogy minden hibára jól reagál tehát kivillogtatja őket, kivéve, ha az eepromot veszem ki mert akkor F03 hibát jelez ami azt hiszem NTC hiba... Azt gondoltam, hogy akkor eeprom hiba és újratöltöttem bele a programot, de ez sem hozott megoldást, a panel átvizsgálása után sem jutottam előrébb, nem látni rajta semmilyen elváltozást, amit ki lehetett mérni azt kimértem, de minden jó, nincs szakadt vagy zárlatos alkatrész, a relék is jól működnek. A számítógépes tesztet nem tudom kivitelezni, mert nincs hozzá kábelem, meg hardware kulcsom, illetve programom se... A mosógép majdnem új állapotban van nem sokat használtuk, ha nem muszáj nem dobnám ki... Ha tudtok segítsetek.

Comments
Krizsó
Krizsó picture

Krizsán Zoltán
Szia. Nem emlékszek pontosan, de valószínű ennél a tipusnál volt, hogy a motor szénkeféje szoros volt, felakadt és mivel motor hibát érzékelt, így nem indult semmi.

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Hali!

Köszi a gyors választ, délután megnézzük.
Ilyenkor hibát sem villogtat?

Tóbi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A bekapcs után a programm először a szivattyút kapcsolja, vagyis kiüriti az üstöt,ezután a motrot inditja mindkét irényba .Ha ezeket nem tudja elvégezni akkor hibát diagnosztizál.

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Hello!

Program (bármelyik) indításkor nem ürít, nem forgatja a motort, nem forog a program kapcsoló, csak világít a bekapcsolást jelző és az ajtózár led, ennyi...
Ha pl. felfújjuk a nyomáskapcsolót, akkor egy idő után ürít és hibát jelez, de ez így is van jól...
Ezen kívül süketnéma. Olyan mintha nem kezdené el a programot (víz feltöltés, stb...). Lehet, hogy vezérlő hiba? (eeprom már újra lett írva!)

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ez nem memo hiba.
Az ajtó záródik?

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Hali!

Igen, záródik.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ellenőrizd először a szénkeféket és pucold,fújd ki a szénport.

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Megtörtént a pucolás! Működik a masina, köszönöm a segítséget, amúgy nagyon meg van kopva a szénkefe úgyhogy ki kell cserélni! Nincs valami ötlet, hol tudom legkönnyebben beszerezni? Üdv

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Szivesen!
Sajnos oda spec kefék kellenek,már mint az anyag tömörségét nézve.
Ne sajnáld rá a pénzt,mert ha olcsót teszel akkor nagyobb bajt csinál.
Ne spórolj ,mert most megusztál egy pár kilót ,amit nem kellett a szerelőnek adni.

0

Sponsored links