You are here

Indesit XWE81683 F06 hiba /MEGOLDVA/

9 posts / 0 new
Last post
kisboni
kisboni picture

Sziasztok Szakik!

Indesit XWE81683x típusú mosógéppel a következő lenne a probléma! Bekapcsoláskor megjelenik a piros lakat a kijelzőn és F06 hibát ír ki. Vezérlő panelon hibás alkatrész nem találtam, programkapcsoló megfelelően működik, ajtózár mágneskapcsoló nem szakadt. Tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm!

Comments
kisboni
kisboni picture

Sziasztok! Nem fogjátok elhinni mi volt a baj! Tüzetesebben átnéztem a vezetékelést, panelon beszámoztam. Elkezdtem vizsgálni az ajtókapcsoló csatlakozója körül. Észrevettem, hogy az ajtózár tekercse és a kapcsoló szál ugyanazon a potenciálon van. Mondom ez lehetetlen. Valamelyik vadbarom, aki elöttem szerelte, fordítva dugta fel a panelra a stekkert.megfordítottam, és minden tökéletes. Köszönöm segítségeteket. Ami azért érdekesség, a betáp stekker és az ajtózár stekker egymás mellett van és ellentétes irányba mennek a vezetékek. L alakú mindkettó csatlakozó az egyik a befele van elvezetve a másik kifele.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Némely Whirlpool ha a motor irányváltó relék közül az a tré amelyikkel indulna, azaz látszólag minden rendben de nem forog a motor, lazán kiírják, hogy "F6", azaz taho. Amennyiben a program elején kézzel elkezdem tekergetni az ékszíjtárcsát, akkor egy idő után a másiki irányba elindul, utána megy de csak mindig egy irányban. Indesitnél nem volt még ilyenem, csak jelzem, reléhibára is kiírhatja, hogy taho baja vala...

0

kisboni
kisboni picture

Üdv! Az összes relét egyesével kiszedtem és teszteltem. Azokkal minden rendben van. Lehet reggel munka után meglocsolom benzinnel és meggyújtom!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Az F6 az nem ajtózár kódja?
Van csere zárad?
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

kisboni
kisboni picture

Szia!
Ma vettem hozzá egy gyári új ajtózárat, de a probléma továbbra is ugyan az :(

0

kisboni
kisboni picture

Szia! Én is ajtózárat találtam erre a hibakódra. Sajnos ilyen záram nincs, mert ez mágneskapcsolós. Érintkező nincs megégve, tekercs nem szakadt. A vezérlőn a triak nem zárlatos/szakadt. 230v váltót mérek rajta.Ma veszek bele egy újat és meglátjuk.

0

PoxyBlue
PoxyBlue picture

Taho generátor lessz hibás

PB a sztár!

0

kisboni
kisboni picture

Szia!
Köszönöm válaszod! Ha tahós lenne, akkor nem kellene felpörgetnie a motort? Ettől lehet alapból az ajtózár lakatja a kinelzőn?

0

Sponsored links