You are here

Indesit/Ariston WELLING mosógép motort nem forgatja az evo2 (motorcserével megoldva...)

2 posts / 0 new
Last post
bandita
bandita picture

Sziasztok,
Ariston AVTL104 EVO2-es vezérlő szénkefe csere óta az istenért nem indítja el a motort. CSeréltem benne triakot, majd uln2003-at, akkor sem. Pedig az állórész 2ohm körül, a forgórész 3 ohm, tacho rendben az egész átmosva féktisztítóval. Végső elkeserdésemben beletettem egy másik indesit motorját,és nézz oda teszi a dolgát rendesen. Mi rossebb baja lenne? Túl kicsi vagy túl nagy az ellenállás? Vezet valamerre a motor? Testelés nélkül, és motorcsati kipattintása után sem akarja tekerni a régit. Hátha eszetekbe jut valami. Régen CESET motorokat használtak semmi gond nem volt velük. Tünne már el a pokolba ez a márka. Semennyit nem ér a szememben. Üdv András

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Untig elég, ha a címet kijavítod. A többi teendővel elbánok magam is.

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia , én motort kefe csere után gépen kívül ki szoktam próbálni labor tápról és 25-30V-al elég szépen szoktak pörögni 0,5-0,7 A árammal .
A kefe szikrázását meg 230-rol fordulat szabályzóval pillanatra max-ra kipörgetve ellenőrizem és ha minden jó a gépben is kell , hogy mennyen.

0