You are here

Ingyenesen fogható digitális műholdas adások vétele DIGI beltérivel

14 posts / 0 new
Last post
kubikos
kubikos picture

Bátorkodtam egy új témát nyitni, mert nem találtam olyat ami ezzel foglalkozna.

A probléma ami miatt ide írok a következő:

Adott egy DigiTV beltéri.

Ezzel eddig tudtam fogni a Duna TV és a Duna 2 (Autonómia) csatornákat. Mivel szerettem volna ha az M2-t is lehetne nézni ezért elindítottam egy csatornakeresést. Ez nem hozott eredményt és a próba kedvéért nyomtam egy gyári beállítást neki. Ezek után már nem találja meg az eddig gond nélkül befogott Duna csatornákat sem.

Mi lehet a gond? Én arra gyanakszom, hogy nem is látja a megfelelő műholdakat (vagy nincsenek beállítva) csak az Intelsat-ot, a Thor3-at és a Hotbird nevezetűeket jeleníti meg. Ha jól tudom a Duna viszont a Thor 5-ön kellene bejöjjön.

Ha valaki tud kérem segítsen, nagyon fontos lenne. A segítséget előre is köszönöm :)

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia Uniman !
Részben igazat adok , a kis offset antenna nyerességi karakterisztikája kerekebb mint a nagyobb antenna karekterisztikája,és ha a nyerességük egyforma lenne akkor teljes igazat adnák neked.A nagyobb antenna nyeressége valamivel nagyobb és hogy menyire keskenyebb a karakterisztikája az ma már tudatosan megváltoztatható ,igy születtek a multifocus (multibeam) antennák.
tisztelettel Jóska

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Az antennák nyeresége természetesen főleg a méretétől függ, de nem csak! Láttam nagyobb átmérőjű antennát hanyag gyártótól, amelynek kisebb volt a nyeresége, mint a kissebb méretűnek, amely tisztes, precíz cég gyártmánya volt. A nagyméretű, lyukacsos szélálló anyagból készülteket nem is említve. De gondolom azonos sugárzás éri négyzetméterenként mindegyiket, csak kérdés mennyire pontosan "tükrözi" vissza a fejre.
Sok infó:
http://sat.hu/read.php?id=1352
Ezzel meg...:
http://sat.hu/read.php?id=2059

Üdv.: uniman

0

kubikos
kubikos picture

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Megoldódott a probléma, visszajött a két Duna. :)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

De Te csináltad?...Akkor most már készülhetsz a Eubird 9 meghódítására...

Üdv.: uniman

0

kubikos
kubikos picture

Igen én csináltam. Lehet még majd próbálkozok az Eurobird-el is :)

0

josef.48
josef.48 picture
*

Sziasztók !
Én már jártam ugy hogy a müholdvevö szatelit listájába hiányzott a 9°Eurobird és nem is lehetett betenni a listába(pár éves vevö volt).Igy megprobáltam a 10°Eutelsat-ra állitani ami sikerült majd a Duna frekvenciáját állitottam be és megjelent a kép, majd szinte minimálist kelletett korigálni az irányt http://de.kingofsat.net/ ezen a linken minden EU mühold müsorait megtalálod új változásokat stb.és többnyelvü igy magyar is .

tisztelettel Jóska.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Az antenna átmérőjét nem tárgyaltuk, de ez befolyásolja a beállítás pontosságát, a kis antenna "szélesseben lát", nem igényel annyira precíz beállítást, mint a nagyobb átmérőjűt.

Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

kubikos
kubikos picture

Köszönöm a választ mindannyiótoknak!

Holnap próbálgatom még, remélem sikerül :)
Arra van-e valami módszer, hogyan lehetne beállítani az antennát az Eurobird 9A műholdra? És ha a parabola be lenne állítva rá, akkor a beltéri meg kellene jelenítse az Eurobird-et automatikusan vagy azt is hozzá kellene adni valahogy?

Mod.:
Közben találtam egy cikket az antenna beállításáról.

0

Kumi
Kumi picture

Szia!

Eurobird 9A - Kelet 9 fokon van a műhold.
A Hungaryan MUX adatai: DVB-S, 11.958 MHz, vertikális polarizáció, SR: 27.500 FEC: 3/4
Ezeket a vételi adatokat kell beírni a beltéribe és manuálisan kerestetni.
A Digi TV beltérit nem ismerem, de általában szokott valamilyen bejövő jelszint kijelzés lenni a legtöbb készüléken.
Az antennát nagyon lassan forgatni kell mint vízszintes, mint függőleges irányba addig, amíg indikálunk a fenti vételi adatokkal bejövő jelszintet.
Némi tapasztalat és gyakorlat nagy előnyt jelent ilyenkor.
Az antenna állításával a maximális bejövő jelszintre kell állni.
Ha szerencsénk van, akkor az Eurobird 9A műholdra sikerült állni és sikerül letölteni a programokat.
Persze spektrumanalizátor alkalmazásával lényegesen könnyebb és egyszerűbb a parabola beállítása.
Üdv.: Kumi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A beltéri nem fogja megjeleníteni, de mindegy mit látsz (Intelsat), a freki a lényeg a beltéri el fogja hinni hogy ez a freki azon a műholdon van. Esetleg USER néven tudsz uj holdat elmenteni. De ez csak több műhold vételénél volna lényeges. Az átállítás az nekem egyszerű, de csak úgy vakon keresgélni az már nehezebb, szinte lehetetlen. 10 fokkal keletebbre, meg picit magasabbra kéne látnia a "lavórodnak",ott a 9 fok kelet. De előbb itt próbáld meg a Dunát elkapni, mert a 9 fokon más frekin kell majd keresned az adókat. Én műholdanként tolnám egyre keletebbre a lavór, míg oda nem érek a 9 fokra. előtte van még a Sirius 4,8 keleti fokon.

Üdv.: uniman

0

Kumi
Kumi picture

Szia!

A következő weblapon találod meg a viszonylag friss műholdprogram vételi adatokat:

http://www.lyngsat.com/

Üdv.: Kumi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Elvileg engedélyezni lehet, hogy melyik műholdakat lássa. A wwww.digiportal.hu oldalon aktívan foglalkoznak ilyen témákkal, nézz körbe az oldalon.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Eubird 9 fokon, csak ott van jelen szabadon foghatóan mindhárom csatorna . Kézzel kellene beírnod a frekiket a beltéridbe, és úgy hangoltatni.
Duna II Autonómia + Duna TV frekije a Thor-on(Intelsat):Már Nem Ez a Freki 2012.03.05-től) 12341 Vertikális(függőleges) 28000 sr(symbol rate) . Írd be és hangolj. Az első műholdnevet válaszd(intelsat) ne foglalkozz a megnevezéssel, a lényeg hogy meglévő 2-4 transzponderhez hozzá tudd adni ezt a frekit.

Üdv.: uniman

0

Sponsored links