You are here

Intel D-845GEB nem lehet telepíteni

15 posts / 0 new
Last post
 picture

Sziasztok.
Adva van ez az alaplap és egyszerűen nem lehet telepíteni az XP-t. Elindul a boot lemez eljut a format-ig, eddig semmi hiba ezt is megcsinálja, de amikor elkezdi a telepítést több DLL-nél megakad. Van amikor az enter-el tovább megy, de legtöbbször csak az ESC segít /kihagy/. Már minden lehetőséget megpróbáltam, több meghajtó, több bootlemez, több ide kábel és semmi eredmény. Ja és mindig máshol akad meg.
Kérdés, lehet az alaplap hibás, vagy a bios okozza?
Köszi a segítséget előre is.
Szép napot.
Üdv.

Comments
city217
city217 picture

Sziasztok.
Itt köszönöm meg mindenkinek, már fel is telepítettem. Volt benne egy 128-as és egy 256-os ram, a kicsit ki és már ment is a dolog. Lehet buta kérdés, de ez a ram kuka vagy telepítés után berakható? Ha igen akkor meddig bírja?
Üdv.

0

lordsithlord
lordsithlord picture

Szia!

Könnyen megeshet, hogy a lapod a régi jó +sorrendiség" hibába futott.

Ezzel már én is többször találkoztam, igaz inkább az SD memóriáknál volt jellemző, de ki tudja, lehet, hogy régebbi DDR-eknél is előjöhet.

A hiba igazából nem is hiba, szimpla BIOS programozási baki. A lényege, hogy eltérő méretű ramok csak megadott sorrendben kerülhetnek be a foglalatokba, minden más elrendezésben hibára futott a gép. Ennek megfelelően nemegyszer szivatta a jónépet 1-1 alaplap, mire megtaláltuk a megfelelő sorrendet, ugyanis igazából logikát nem találtunk benne.

Javaslom írj ki egy HIREN BOOT CD-t, majd tesztelt le külön-külön a ramokat. Ha mindkettő hiba nélkül zárja a tesztet, akkor ez a hiba okozza a problémát. Szerencsédre túl sok variáció nincs, hiszen ha jól rémlik, akkor ez az alaplap 2 foglalatos, így csak annyit kell tenned, hogy megcseréled a 2 ramot. Ha ez se jön be és a ramok hibátlanok, akkor jön az a verzió, hogy valamilyen oknál fogva a 2 ram inkompatibilis, azaz az életben nem fognak együtt működni.

"A felhasználó szerint soha nem a felhasználóban van a hiba." - Általános Rendszergazda Hitvallás, 1. pont
"Ha egy gép elromolhat, biztos lehetsz benne, hogy a legrosszabb pillanatban fog elromlani." - Murphy

0

Istvan78
Istvan78 picture

-Ez tutti hogy memória probléma....

0

jakyg
jakyg picture

Üdv!
Ilyen esetekben általában nem konkrétan a memória modullal van a gond, hanem a kommunikációval. Simán elképzelhető, hogy ugyanez a memória páros egy másik alaplapban semmi hibát nem okozott volna -ez is saját tapasztalat. Én ezért nem dobnám ki... :)

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia City!
Régebben úgy válogatták össze a ramokat a szakik, és azt mondták, csak azonos méretű, típusú lehet, és sor/ozat/szám szerint növekvő. (Esetleg 2-2 egyforma.) :yes:
Igaz, ez még akkor volt mikor 386-os gépek voltak, és lehet csak egy üzleti fogás, amivel rásózták az emberre az új ramokat. :hmmm: :p
Üdv: Laci

0

city217
city217 picture

Szia Laci.
Esetemben ezzel nem volt gond mert a MB az volt csak eltérő, a MHz az ugyanaz volt. Állítólag mehet a különböző, viszont ilyenkor az alacsonyabb MHz-en működik.
Üdv.

0

Tranzix
Tranzix picture

Sziasztok!
Nekem évekig működött 2-2 pár RAM -al, amiknek külömbözött az időzítése. Volt hogy fél évig semmi bajuk, azután napi 1 újraindulás, vagy kékhalál, majd cserebere után megint hónapokig semmi hiba. Végül vettem a gyorsabbik pár mellé ugyanolyan időzítésű új párat és a hiba megszűnt, betonstabil a gép azóta is. A régebbi pár RAM pedig bekerült egy másik gépbe, ahol azóta is hibamentes. Szóval az időzítéseket még érdemes külön-külön leellenőrizni a BIOS -ban.

0

Norman
Norman picture

Szia.
Értelmetlen visszatenni.
Ha egyszer hibázott akkor máskor is fog.
Elképzelhető hogy menne vele a rendszer,de kiszámíthatatlan és instabil lenne.
Üdv

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Csatlakoznék a kollégákhoz. Nekem is volt már RAM-hiba miatt ilyen problémám!

Üdv:
Gyula

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Szedj ki mindent belőle csak az alaplap-táp-videokártya-DVDROM és a C -meghajtó maradjon és egy darab RAM.

0

jakyg
jakyg picture

Hello
Amikor nekem hasonló windows telepítési hibám volt az memória hibából fakadt, (kiszed-berak, sorrend csere, esetleg másik modul)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

RAM teszt megvolt?
Ugyanis hibás RAM is okozhat effélét...

Természetesen nem a BIOS saját kis ramtesztje, hanem Hiren's Boot CD-ről vagy UBCD-ről indítva a gépet...

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Köszönöm a gyors válaszokat mindnyájatoknak. Több mint való igazatok lesz mert csinált olyat a ram, hogy be se indult a gépezet. Kiszed visszarak és jó lett. Megyek próba és majd visszaszólok.
Üdv.

0

error385
error385 picture

Szia,

innen tudsz letölteni jó memtesztet.. néhány megás csupán.. avagy bármilyen linux telepítőn van fent memteszt. Érdemes használni.
Ha több memória van, akkor érdemes megcserélni őket hiba esetén, majd újra futtatni a tesztet. Időzítések miatt lehet hogy hibának veszi a program.

Sok sikert!

0

Sponsored links