You are here

iPhone, Pc kapcsolati hiba

45 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv mindenki.
Nem tudtam hova tenni ezt a témát, hát ide tettem.
Gondom van ezzel a kapcsolattal. Képeket akartam áttölteni a Pc-re, de csak az utolsó estben felvett képeket látja a Pc . A telefon memória lassan tele lesz, és nem tudom leszedni a rajta lévő képeket.
Ehhez kérek segítséget.

Comments
zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
A harapott almát nem ismerem, de közvetlen pendrive-ra nem lehet menteni, mint az androidokon az OTG?
Üdv : Zsoca

1

proba
proba picture

Ha a telefonról nem tudsz lementeni képeket, az telefon/kezelés/win hiba. Win alatt simán olvasható a DCIM mappa. Annyi eltérés, régen talán 100-assával voltak csoportosítva a képek újabban meg havi bontásban vannak a telefonon tárolva. Összedugod a PC-vel a telefont feloldod , és win intézőben a DCIM mappából letölthetőek a képek nem kell trükközni semmit.
Annyi még, ha az iclouddal szinkronizálva van, hajlamos index képeket tárolni a telefonon, letöltés után érdemes megnézni a képméretet, nehogy egy buta bélyeg nézzen vissza rád.Ha ez a helyzet, lehet a mailben elküld marad.

1

lizakl
lizakl picture
*****

Borzalmas ez az Iphone! Sokkal rosszabb mint az Android! Iszonyú nehézkes és rettenetesen lassú a mentés róla. A lányomnak van ilyen, mert hiába mondtam neki, hogy legalább Androidos legyen a telefonja, nem neki az Iphone kell! Most kb. a képeinek és a videóinak a tizedét(6,5 GB) tudtam lementeni egy óra alatt, de mivel kell neki a telefon, hát elvitte! Az én Androidos telómmal is sokat küszködtem, míg aztán a legegyszerűbb módot választottam a képek mentésére, úgymint mikro SD kártya cseréje! :-) 
Feltettem a Mobi Mover programot, hátha jó, de nem jó! 6(!) db képet lementett, aztán kiírta, hogy fizess 25,99 dollárt! Köszi! Hát én nem!

1

proba
proba picture

Nem igazán értem az egészet, valóban nem olyan mint az androidom volt, képet visszamásolni nem lehet, de win intézőben minden program nélkül simán másolhatók róla a képek. win10 és win7 alatt is. A sebesség meg szerintem egy nem csúcs, de nem is a legrosszabb pendrive sebessége. A szinkronizálásra meg gmail, a sajátja tényleg kevés. A saját szinkron esetén hajlamos a telefonon indexképet tárolni, amit azután hiába mentek gépre, csak egy apró folt a monitoron.  

1

agressiv
agressiv picture
*

Ha kompatibilisre van állítva a képek formátuma, akkor másoláskor átkonvertálja  a telefon, ezért lassú.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Most itt van nálam a lányom Iphone-ja és odáig eljutottam, hogy le tudom tölteni a Wondershare TunesGo segédprogrammal a képeket, de van amelyik kép .jpg és van amelyik .heic formátumú! Hogyan tudnám letöltés közben átkonvertálni, hogy mind jpg legyen?

0

proba
proba picture

Most hogy mondod, tényleg van ilyen menüpont. Ritkán videózok vele, de talán azt keresni kellett egy darabig mi játssza le. Lehet ezt átpipálva megoldódott volna a gondom. Mondjuk megvan a program, ettől kezdve egy az egyben másolva sincs gond. A konvertálásokat amúgy is utálom, mindig valami valahogy sérül/veszik. Majd ha kell valahova, az eredeti megtartása mellett konvertálgatok.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Az a helyzet, hogy évekkel ezelőtt már egyszer megtaláltam azt a segédprogramot, amivel win7 alatt simán, erőlködés nélkül le lehetett menteni a képeket és a videókat az Iphoneról! Sajnos a laptopomban egyik pillanatról a másikra elszállt az SSD és vele együtt minden telepített program is. Nem volt biztonsági mentésem az SSD-ről mert nagyon bíztam benne. A HD Sentinel persze mindíg 100%-osnak és hibátlannak jelezte az SSD-t ami aztán egy pillanat alatt purcant ki! Mint később kiderült az Intel 320-as sorozatú SSD meghajtói szoftverhibásak, úgynevezett 8MB-os bug van bennük! Valóban az eddig 160 GB-os SSD most 8MB-osnak látszik és csak levélnehezáknek használható. Az Interneten talált leírások a mentésról, nem érnek egy kifújt tojást sem, mert a gyakorlatban nem úgy mennek a dolgok! :-( A fő baja ennek a nyomorult Iphonenak, hogy nincs benne cserélhető mikro SD kártya lehetőség, csak a beépített saját memóriája van, ami ugye ha megtelik, nem cserélhető egy üresre!

0

proba
proba picture

Nem értem milyen program kell hozzá, és minek. A munkahelyi gépem szerintem még itunest nem látott, kb 7 éve telepített win7 van rajta, de egyszer reklamált, hogy ő biza nem tölt le képet a telefonomról. Akkor mérgembe kicseréltem a telefon lighting portját ( szerintem a mágneses töltőfej tönkretette, mert azzal játszadoztam egy ideig.) , azóta boldogan együttműködnek ismét. Intézővel simán letölthető róla az összes felvétel. De itthon a WIN10 sem akadékoskodott soha, igaz itt hol van itunes, hol nincs, attól függően mikor telepítek újra valami miatt. A kártya nekem is hiányzik egy kicsit, de mikor androidos telefonom volt, akkor is ugyan így használtam, havonta kéthavonta áttöltöttem a gépre kábelen a képeket. Így igazából nagy változást nem hozott a hiánya.
Ui 1 gb 2-3 perc alatt átment pont az imént, mivel felbuzdítottál a régóta aktuális biztonsági mentésre.  

0

steewi
steewi picture

Szia,
az SSD-t nem teszteljük HD Sentinel-el,bár a leírás szerint lehet
de az SSD-k tesztelésére van más progam/ok/.
2015 óta van Iphone telefonom Iphone 4-el kezdtem most 15-ös van
soha nem volt ilyen jellegű problémám.Azóta is használom az Icloud-ot.
Minden képet letudok menteni és vissza is tudom tölteni bármikor.
Nem véletlen,hogy nincs cserélhető eszköz ezekben a telefonokban.

 

1

lizakl
lizakl picture
*****

Ezt az SSD-t hiába is tesztelték volna bármilyen programmal, ugyanis ez egy olyan programozási hiba volt az SSD-ben, ami ha előáll, akkor teljesen vagyis 100%-osan hazavágja az SSD-t! Az Intel elismerte ugyan a hibát, ki is adott egy szoftverfrissítést, de az SSD-n lévő adatok menthetetlenül elvesztek! És ez volt a legnagyobb baj, mert nekem is egy fél évnyi fényképezésem volt rajta! 
Azt nem értem, hogy miért jó, ha nem cserélhető az adattároló benne, de mindegy! A többi telefongyártó ezt nem így gondolja, csak az Apple! :-)

0

torokj
torokj picture

Üdv,

Azt nem értem, hogy miért jó, ha nem cserélhető az adattároló benne, de mindegy! A többi telefongyártó ezt nem így gondolja, csak az Apple! :-)

Már a legújabb Androidos Samsungokban (S21 től) sincs SD,mivel elavult,lassú,megbízhatatlan.Az az állítás,hogy az Apple rosszabb mint az androidos sem teljesen korrekt véleményem szerint.Tudomásul kell venni,hogy teljesen más platform (részben üzletpolitika),bár van átjárhatóság a kettő között.Kb mint a MAC-Windows "háború" (Linuxot már említeni sem merném)
Fel kell telepíteni az iTunes felületet,és megoldódik a letöltés probléma.
tj

1

lizakl
lizakl picture
*****

Hááát.... nem tudom. Szerintem egy meghibásodott Iphonról nehezebb lementeni a képeket és a videókat, mint egy olyan okos telefonról, amiben a beletett SD kártyán vannak ezek! Az én Androidos telefonom is úgy van beállítva, hogy alapból a benne lévő 128 GB-os kártyára menti a képeket és a videókat! Ha, tönkremenne a telóm, szerintem nagyon esélyes, hogy a kivett kártyán megvannak hibátlanul a képek és a videók! Vagy nem?

0

steewi
steewi picture

Szia,
na szóval ez engem pont nem érdekel,hogy lehet adatot lementeni Androidosról Iphone-ról
vagy bármi másról.
Már le írtam Icloud fiókba ment mindent ha bármi okból meghibásodik vagy  más
történik veszek egy másik Iphon-t be jelentkezem a fiókomba és mindent szinkronizál
kivéve a banki adatokat. De ez a G-mail fiókból is elérhető.
Akinek nincs ilyen az vagy veszti az adatokat vagy fizet, adatmentésért.
Ami, mint tudjuk elég költséges.
Ha kevés az alap tárhely,elérhető nagyobb is. Vagy ha nem akarsz több tárhelyért fizetni
le mented ha megtelik a fiók tárhely.
 

1

lizakl
lizakl picture
*****

Na, igen! Van aki híve a Felhőnek és annak, hogy mindent tudjanak róla, van aki viszont nem híve! Én a nem hívők csoportjába tartozom! Egyáltalán nem használok Felhő Tárhelyet! :-)

0

torokj
torokj picture

Üdv,

Van aki híve a Felhőnek és annak, hogy mindent tudjanak róla, van aki viszont nem híve! Én a nem hívők csoportjába tartozom! Egyáltalán nem használok Felhő Tárhelyet! :-)

Szíved joga.Ezáltal egy csomó kényelmi szolgáltatástól esel el(szinkronizálás,távoli elérés,stb)
Akkor google (gmail) szolgáltatást sem használsz?Marad a jó öreg outlook express a kilencvenes évekből?
Egyébként ha használsz "felhőt",ha nem,mindent tud rólad a nagy tesó.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Azért azokat a képeket és videókat amiket nem a Felhőben tárolok, hanem egy USB-s külső vincseszteren, talán mégsem látják! :-)

0

torokj
torokj picture

Ha mobillal csináltad ,nem nagy ügy.Volt az "különleges szoftver" egy P betűs felhőkben vágtató lóról elnevezve.
Szóval látják,még ha nem is gondolod.El lehet gondolkodni mi is a mobil tulajdonképpen.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Ha, nincsen mobil Internetem, akkor is?
A "Pegazus"-ra gondolsz? Azt fel kell telepíteni a mobilra, a nélkül nem működik! :-)
 

0

torokj
torokj picture

Ha, nincsen mobil Internetem, akkor is?

Bizony.Adatforgalmad ugyanúgy van az átjátszóval.A mobil net is csak egy szelete ennek.

A "Pegazus"-ra gondolsz? Azt fel kell telepíteni a mobilra, a nélkül nem működik! :-)

Ez igaz,de a tudtod nélkül is feltelepül egy ártatlannak tűnő SMS  megnyitásával.
Rá lehet keresni milyen módszerek vannak,a Snowden botrány emiatt volt,azóta pedig rengeteget fejlődött a technika.(Echelon és tsai)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a mobil szinkronizálódni szokott az asztali géppel

Bálint

0

steewi
steewi picture

Szia,
 osztom a véleményed,csak érdekesség képpen meg említeném, van egy Asus laptopom
 a benne lévő SSD-t leklónoztam,ezt bele tettem az egyik MackBook-ba
mindenféle állítás vagy szoftver telepítés nélkül Boot-ol működik ahogy kell.
Fordítva még nem próbáltam.
Egyébként minden OP rendszernek meg van az előnye vagy "hátránya".

 

1

steewi
steewi picture

Szia,
mindenkinek problémája van az almás készülékekkel,csak nem értem miért?
Egyszerű a képek lementése csak tudni kellene van az icloud amit amúgy is
használni kellene. Vagy lehet gmail fiók is.
De az almás-hoz jobb az icloud. Az icloud-ba szinkronizálja a képeket telsz.
jegyzetet stb.
Ha telefont cserélsz vagy más okból szeretnéd az adataidat akkor csak be
jelentkezel az icloud-ba és szinkronizálódnak az adataid az új telefonra
MacBook-ra stb.
Bejelentkezhetsz laptopon win vagy os mindegy és az icloud-ból letöltheted
a képeket.
Egyébként közvetlen kábel kapcsolattal is működik  itunes programmal.
PL:https://support.apple.com/hu-hu/HT201302
 

1

cssztivi
cssztivi picture

Hát mindenkinek igaza van, akinek működik a másolás az I Phon-ról. Nekem csak az a gondom, hogy pár hónapja még simán tudtam mindent kimásolni, áttölteni a gépemre. Nemrég megváltozott valami, és most csak a legutolsó esetben készült, pl. 3 képet tudom áttenni. Milyen hülyeség ez? A saját telómról akarok másolni, és mint ha a win. nem engedné. Nem emlékszem, hogy a wint. frissítettem volna, de a teló lehet hogy közben frissült, és az nem adja a többi képet.
é

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a  telefon nem frissített közben?

Bálint

0

cssztivi
cssztivi picture

 Írtam, hogy nem tudom, vagy nem jelzi ki.
 

0

cssztivi
cssztivi picture

Helló.
Azt nem írtad milyen windows-on megy, mert nekem a win7 -en nem akar. Valsz. csak a10-en felülin megy csak. Nekem ez már nagyon bonyolult. Megpróbáltam végigmenni a leirás szerint, de többször megakadtam. A gépem is nagyon lassú, és nincs időm órákat eltökölni ezzel. Marad a mikro sd kártyára mentés, és másolás.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!

Tegnap Win7-en kisérleteztem, de legközelebb megnézem az én Win10-es gépemen is! :-)

0

lizakl
lizakl picture
*****

De, egyébként ha "mindenkinek problémája van az almás készülékekkel", akkor nem lehet, hogy a hiba nem a "mindenkiben" van, hanem az almás készülékben? Magyarán: NEM igazán felhasználóbarát!

0

cssztivi
cssztivi picture

Na itt van az alapvető kutya elásva. Ez hasonló mint a facebok. Egyszer azt is kipróbáltam, és nekem minden úgy tűnt, hogy visszájára működik, így azóta is megvagyok nélküle.
A fotókat viszont le kéne menteni.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Az az igazság, hogy az Iphone nem az enyém és ezért teljesen új és idegen nekem! A lányom kért meg, hogy mentsem le a képeit, mert a telefon is megtelt az icloud is megtelt(fizetni kéne a bővítésért) és le kéne valahova menteni a képeket, hogy tudjon fényképezni! Ha, nálam lehetne a telefon egy-két napig, biztosan rájönnék a hogyanra és a mikéntre, de így egy óra alatt ez lehetetlen! A MobiMover ingyenes verziója elvileg jó kellene, hogy legyen, de nekem valami figyelmetlenség miatt a trial verzió telepedett fel, ami semmire sem jó! :-(

Épp elég gondot okoz nekem a saját Androidos telefonom is! Már ötödik éve nyúzom, de még mindig nem ismerem teljesen! :-(

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Ez így igaz ahogy mondod, mert régebben feljött a DCIM mappa és onnan tudtam keresni. Ez a jó amikor más szerverén van az anyagom, és úgy variálja ahogy akarja, de még nem is értesít.
Megpróbálom én is átvariálni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szua: add fel e--mailban a saját címedre, ha máshogy nem megy

Bálint

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Igen, ez működik, de nem akarok több száz képet átküldözgetni

0

torokj
torokj picture

összes kijelölés - küldés google drive

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Ezzel meg az a bajom, hogy nem lehet továbbküldeni, megosztani, vagy kimásolni, de csatolni sem. Innen is bonyolult elővadászni.

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Üdv!

Ezt töltsd le.
http://www.3u.com/

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
A programot letöltöttem, installáltam, és bejött egy tök fehér lap, és azon túl semmi. Azt hiszem le is fagyott rögtön.

0

cssztivi
cssztivi picture

Hát ez nem jön be. 504-es kódot ír ki. Időtúllépés

0

Oscarrr
Oscarrr picture

10 másodperc alatt jött le. /3uTools_v3.05.031_Setup_x86.exe/

0

cssztivi
cssztivi picture

Tegnap 3x próbáltam, és no go. Ma elsőre bejött, tölti is a Yettel mobilnet, szuper gyors 3.4 kilobittel, és néha 100-ig is felmegy, holott 5 megabitet fizetek. Na elmegyek szundítani, mert van még hátra 30 perc.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Nem írja, hogy ez ingyenes vagy trial program!? Mert a MobiMoverrel is úgy jártam, hogy átmásolt 6 darab fájlt, aztán kiírta, hogy ez trial és fizess 25 dollárt a továbbiakért! :-(

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Ingyenes, de előtte fel kell telepíteni az iTunes programot is. Az is ingyenes.
https://support.apple.com/downloads/itunes.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Oké, köszi ha legközelebb itt lesz az Iphone, kipróbálom! :-)

0

Sponsored links