You are here

Ismét Philips IDTV 101

6 posts / 0 new
Last post
sallaan1
sallaan1 picture

Üdv mindenkinek!!
Multkor kb-3-4 hete már kaptam segítséget IDTV-101 függ eltéritéssel kapcsolatban, a segítségetekkel megtudtam oldani a dolgot, a végső megoldást egy EREDETI TDA8177F hozta meg, megjegyzem az volt a negyedik függ ic amit bele raktam (de talán mind hamis lehetett????) és maradt a hiba jelenség mindig szinte ugyan az.A bolt ha beindul..., most nem ez a típus kerül hozzám de az eltérítő rész szinte ugyan az a rajz szerint.A jelenség ---egy vékony színes csík a képernyő alsó harmadába, az előzőből tanulva az összes kondi csere, ellen állások végig mérve, táp feszek meg vannak a függ IC-n, fürész jel is van ahol a rajz mutatja , ami érdekes még az ,hogy a bekapcsolás után kb csak 1.5-2-perc után indul be a készülék, addig síri csend. Vajon az eltéritésnél lehet még valami ami a figyelmemet elkerülte vagy esetleg valami máshol is lehet még valami ami még ezt idézi elő???
Meg köszönök minden segítséget. Én csak amatőr szinten, hobbiból javítgatom ezeket a halálra ítélt ketyeréket, tehát elnézést a nem teljesen szakmaisan fel tett kérdésekért.

Üdv Sallaan1
:bow: :help:

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nézd meg az eltérítő tekercs kivezetéseinek forrasztásait is. Ha van rajta kis panel csatlakozóval, akkor annak az alján is szokott forrasztási hiba lenni. IC csere előtt a Vfb (45-65V) puffer kondiját ki kell sütni, mert tönkreteheti az új IC-t is.

Üdv:
Fülesmester

0

sallaan1
sallaan1 picture

Üdv Fülesmester !
Köszönöm a múltkori segítséget az IDTV 101- kapcsolatban, ez is egy Sneider-Philips összvér TV 17.1 sasszival, még nem néztem meg amit írtál, ma még nem foglalkoztam vele.Azt szeretném kérdezni,hogy a digitboard ha roszzalkodik akkor ez a jalenség lehetséges-e, mert azt néztem,hogy a függ ic onnét kapja a meghajtást, bár a rajz szerinti 10v viszont meg van.Most még egyszer ki veszem az összes kondikat mert azokkal már volt nem egy két kalandom.
Köszi
Üdv Sallaan1

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csinálhatnál egy képet róla, mert nem egyértelmű a leírásod alapján.

Lehetséges a meghajtás hibája is, de az a vezérlőjel szkópos vizsgálatával jól meglátható. (hupli, vagy tüske van a fűrészen, a szervizmanuálban megtalálhatók az ábrák)

Üdv:
Fülesmester

0

sallaan1
sallaan1 picture

Üdv!!
Sajna nem volt idöm le fényképezni (dada lettem ), ha meg lesz jelentkezek.

Köszi Sallaan1

0

sallaan1
sallaan1 picture

Köszi, keresek egy komplet sm-et, ami nekem van erről az csak egy egyszerü rajz,csak néhol egy egy szkóp jelllel.Holnap le fotózom és ha sikerül fel is rakom, bár multkor volt némi gondom evvel mert át kelletvolna valahogy méretezni a képet és az nem akart össze jönni.

Üdv Sallan1

0