You are here

ITT Color 241

8 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Keresném ennek a régiségnek a rajzát.
Ez agy olyan videó amiben a szalagok orsói egymás fölött vannak. A szalag egyébként a VHS mértével egyezik meg. A hibája sajnos nagyon galád. Minden nagyon frankó míg meg nem nyomjuk a felvétel gombot. Ekkor hal relékattanás és lekapcsol az egész készülék tápja. Ki kell húzni a konektorból picit várni visszadug és bekapcsolható. Valami túláram léphet fel ami miatt a táp védelme szerintem leold. Rajz nélkül félek nem fog menni.
Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Köszönöm a felvilágosítást.
Nem értettem hogy miért nem tudom beazonosítani. Mert a grundig hívta video2000-nek a többiek SVC-nek. Pedig videóstúdiós koromban számtalan szabvánnyal és géppel volt dolgom. De Én is felejtek sajnos.
Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Mert még nagyon fiatal(os) vagy.
M.O-n a VHS előtti rendszerekből, nagyon kevés készülék volt.
A video 2000 jellemzője, a megfordítható kazetta.
A vicces, az, hogy ennek a rendszernek a szabványneve VCC (video compact casette) a hozzá gyártott készülék fantázianeve a video 2000.
Üdv:
exGelkás

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Video 2000-es:
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_2000

Mozi:

http://www.youtube.com/watch?v=do6AwRCOzv8

80-as évek elején a Philips és a Grundig találta ki a VHS és a Betamax ellen, de ugye nem igazán jött be mint azt a mellékelt ábra mutatja. :)

DM

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Az ígért képek.
Azért ha valaki tud erről a rendszerről egy pár szót az ne fojtsa magába.
Mint látható van benne anyag bőven. szép nagy lendkeréknek álcázott videófej. De senkit ne tévesszen meg az ITT felirat ez egy Grundig szerkezet.
Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
A hetvenes évek elejétől, az európai kazettás képmagnó gyártás, a Grundig, és Philips együttműködése eredményeként született meg, ez a VCR rendszerű készülék. Már az első darabok is szines rögzítésre voltak alkalmasak. Mivel akkor úgy tünt, hogy világszerte ez a rendszer fog teret hódítani, beszállt a gyártásba jó néhány nagynevű cég: Telefunken, Loewe-Opta, Siemens, ITT, Luxor, stb.
Ezen szabvány volt, a VCR, VCR-LP, SVR.
Ennek vetett véget,a japán ipari fejlesztés, előállt a jóval olcsóbb (1974 Sanyo, BETA rendszer, és 1975 Matshusita VHS) készülékekkel. Ezen támadás ellen, a Philips 1980 ban kihozta a VCC rendszerét, a hozzá tartozó Video 2000 képrögzítővel, mely a mai napig a leghosszabb rögzítési ídőt teszi lehetővé.
Itt említeném még meg, a Sony U-matic félprofi rendszerét, és az amerikai piacon az Ampex gépeit. Az utolsó kettő, nem került háztartásokba.
Üdv:

exGelkás

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
A javítás egyik elengedhetetlen feltétele, hogy először is körbefényképezed, és közzéteszed, ezt a ritkaságot. :D
Közlöd a gazdájával, hogy nem javítható, és Te hajlandó vagy elhelyezni, egy biztos helyen. :taps2:
Üdv, és várom a képeket:
exGelkás

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
A képeket közreadom. De a gyűjtő egy megszállott és tuti utána menne bárhová. Sok és érdekes kazettás magnót javítottam már neki. Igazi gyűjtő aki csak a régiségeket gyűjti de mindet működő eredeti állapotába hozza javíttatja. A mechanikai hibákat sérüléseket maga javítja.
Laci

0