You are here

Iwatsu ss5711 scope nincs kép

7 posts / 0 new
Last post
Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Sziasztok!

Bedöglött a nem keveset látott de eddig remekül működő scopom. Nem ad képet. A képcső füt, elvileg az eltérítés is szabályoz, legalábbis a munkapontok, feszültség adatai változnak ha a helyzet potikat csavargatom. A nagyfesz trafó sokszorozó lábán érzékelhető nagyfesz. Esetleg ha valaki foglalkozik ilyen műszerek javításával annak a jelentkezését is várom.

Comments
Kari
Kari picture
*****

Szia Tibi!
Az elteritö elektrodakon megmérheted a jeleket-optimalisan egy szkoppal, de igen lassu elterites eseten egy analog-MM is megmutathatja a lenyeget, csak stabilan csatlakozz, s utana kapcsold be az ujabb hibak elkerülesere!-, hogy bizonyos legyen a munkaponti hiba. Sztem egyebkent a nagyfesz mèrèsèt-legalabb a sokszorozo bemenetèn- semmi sem fogja potolni..
Kari

0

CRC
CRC picture

...A nagyfesz trafó sokszorozó lábán érzékelhető nagyfesz...

Ez alatt pontosan mit kell érteni? A CRT katódja -2450 V-on van. A cca. 20kV utángyorsító feszt. adó hatszorozó a nagyfesztrafó 8-as kivezetéséről ennél nagyobb váltóról táplált. A CRT nagyfesz. bevezető clippjén is megvan a szufla? A 20 kV !!!

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A fényerőszabályozó poti azt hiszem a CRT g1 feszültségét variálja. Van rajzom (és ilyen szkópom), majd megnézem, mit ír.

Üdv, lcsaszar

0

CRC
CRC picture

A Tanyán fent van az SM. Jól írod, ott van a rajz közepén a fényerő poti.

File csatolás: 

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Köszi a segítséget.
A nagyfeszt még nem szedtem le, az erősen oda van szilikonozva. A 8-as lábon érzékelhető, nagyfesz, a régi technikával van szikra. A -2450v ot nem tudtam, mertem megmérni. A g1et és a fényerő potit tesztelem. Rajzom már van.

0

Kari
Kari picture
*****

Tibor;
akàr valami hordozo nyàkra-avagy forrsavokra, vagy netan 3-D-ben is szereled ujra a sokszorozod: veszettül fontos, hogyaz ujjlenyomatokat IPA-al alaposan tisztisd le(a tapizàs az egyik legveszelyesebb zsiros szennyezödest viszi fel az alkatreszek felületere ami alkalmas a HV-ivek letrehozasara, s ezaltal segitseget nyujtottal-akaratlanul,akàr tovabbi alkatreszek kinyirasara is avagy kart okoztal önönmagadnak, nomeg (optimalisan vakumos) szilikonos kiöntes nelkül nem kellene jaratni-még probara sem!...
Eredmenyest!
Kari

0