You are here

IWSD4105 mosógép, 'H2O" hiba. (megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Adott a címben szereplő mosógép (Anyukámé) ami a jelzett hibát produkálja. Annyit sikerült kiderítenem, hogy ez víz gondot jelez. Átnéztem a csöveket, van kellő nyomás. Szelepeket mérve (hallani is) kapcsolnak rendesen, de a vizbetöltés nem elégséges. Kb. 1.5liter/perc, vagyis éppen csak csordogál. Gondolom lerakodás/dugulás lehet... na de itt jön a kérdés, mert neten nem találtam beszerzési lehetőséget a szelepekre. Tudja esetleg valaki, hogy hol kapható?? (kép)
Köszönettel: Kiss Z.

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Mivel az eredetit sikeresen szétmarta a sósav, mindenképp csere kellett. Szerencsére találtam itthon valami ősrégi gépből valót. Persze teljesen más, de egy kis fúrás/faragás és be lehetett applikálni a gépbe. Próbaüzem megvolt, projekt sikeres, öröm van..
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot és a tanácsot!
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Időközben annyi történt, hogy eldölt, cserélni kell mindenképp... Kivéve a szelepeket egyértelművé vált, nem nyitnak ki rendesen. (szűrő  nem is volt benne) Gondoltam egy kis vízkőoldóval még próbálkozok, nem kellett volna. Anyukám "oldója" sósav volt, fél óra alatt szétmarta a műanyagot. Köszönöm a segítsége amit kaptam (privátban és telefonon) 
Üdv, Z.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Banális dolog, de a kis szűrő nincs tele mocsokkal? A szelep bemenetén, meg a fali sarokszelepen levő csatlakozásnál a csőben... (Ha van..)​

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Van ilyen szelepem.
Ha érdekel, keress magánban.

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Ha , jól értem ?
Szelepet szeretnél cserélni ?
A kérdésed az , hogy hol vegyél ?
Üdv vj

0