You are here

JBL CHARGE 4 régi 2017-es Bluetooth hordozható hangfal meghibásodott USB zárlattól

6 posts / 0 new
Last post
Tankó Barna
Tankó Barna picture

Sziasztok!
Két összeégett alkatrész azonosításához kérek segítséget tőletek: a készülék JBL CHARGE 4 régi 2017-es bluetooth-os hangfal. Mellékelem a modul fényképét is.
 Egyre csak gyűlnek a tönkrement hordozható hangfalak, gondoltam ne kerüljön a szemétbe , még egyszer nekifutok, megjavítom, ki is cseréltem a nagy USB dugaszt, de elakadtam a továbbiak miatt.
 USB zárlat +5V testhez érhetett evégett kiégett a 3,7V akkumulátor dugasz szomszédságában lévő  Q3 tranzisztor és a szomszédos R9 ellenállás, mellékelem a fényképet a modulról. USB dugaszt már kicseréltem. Talán a tranzisztor FET típusú, az ellenállás valahol 47K és 100K közötti lehet  Nem találtam sehol technikai rajzot(Service Manual) pont erről a modulról.
Elég volna a két alkatrész értéke,, mint a tranzisztor jelölése pl: J3Y vagy mivel helyettesítsem hagyományos alkatrészekkel akár, a dobozban úgy sem látszik.
Újabb Charge 4 rajza nem talál mert ez a 2017-es modell. Az újabb Charge4 rajzát letöltöttem, Charge3 és Charge2 is meg van de nem azonos, csak részben.

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Ez egy általános célú NPN tranzisztor, pl. S8050. Az ellenálláshoz meg ott a testvére mellette, bár takarásban van, de valószínűleg van egy ugyanolyan a BE között.
 

0

hifista
hifista picture

Szia!
Azért nem azonos a rajzzal, mert a képeken látható készüék nem JBL Charge 4, hanem a kínai hamisított változata.
Nemrég javítottam egy eredetit, az azonos a rajzzal és egyáltalán nem így néz ki belülről.
Erről rajzot keresni elég reménytelen.
Hifista.

1

zsugori
zsugori picture
***

nem pakolták át a manta spk-ból

0

KGL
KGL picture

Üdv. A J3Y helyettesíthető akár egy BC337-el is.

1

alexhez
alexhez picture

Hi,
Ime.
Üdv

File csatolás: 

0