You are here

JBL CHARGE 4 régi 2017-es Bluetooth hordozható hangfal meghibásodott USB zárlattól

6 posts / 0 new
Last post
Tankó Barna
Tankó Barna picture

Sziasztok!
Két összeégett alkatrész azonosításához kérek segítséget tőletek: a készülék JBL CHARGE 4 régi 2017-es bluetooth-os hangfal. Mellékelem a modul fényképét is.
 Egyre csak gyűlnek a tönkrement hordozható hangfalak, gondoltam ne kerüljön a szemétbe , még egyszer nekifutok, megjavítom, ki is cseréltem a nagy USB dugaszt, de elakadtam a továbbiak miatt.
 USB zárlat +5V testhez érhetett evégett kiégett a 3,7V akkumulátor dugasz szomszédságában lévő  Q3 tranzisztor és a szomszédos R9 ellenállás, mellékelem a fényképet a modulról. USB dugaszt már kicseréltem. Talán a tranzisztor FET típusú, az ellenállás valahol 47K és 100K közötti lehet  Nem találtam sehol technikai rajzot(Service Manual) pont erről a modulról.
Elég volna a két alkatrész értéke,, mint a tranzisztor jelölése pl: J3Y vagy mivel helyettesítsem hagyományos alkatrészekkel akár, a dobozban úgy sem látszik.
Újabb Charge 4 rajza nem talál mert ez a 2017-es modell. Az újabb Charge4 rajzát letöltöttem, Charge3 és Charge2 is meg van de nem azonos, csak részben.

Comments
Inhouse
Inhouse picture
*

Ez egy általános célú NPN tranzisztor, pl. S8050. Az ellenálláshoz meg ott a testvére mellette, bár takarásban van, de valószínűleg van egy ugyanolyan a BE között.
 

0

hifista
hifista picture

Szia!
Azért nem azonos a rajzzal, mert a képeken látható készüék nem JBL Charge 4, hanem a kínai hamisított változata.
Nemrég javítottam egy eredetit, az azonos a rajzzal és egyáltalán nem így néz ki belülről.
Erről rajzot keresni elég reménytelen.
Hifista.

1

zsugori
zsugori picture
***

nem pakolták át a manta spk-ból

0

KGL
KGL picture

Üdv. A J3Y helyettesíthető akár egy BC337-el is.

1

alexhez
alexhez picture

Hi,
Ime.
Üdv

File csatolás: 

0