You are here

Jura Impressa 201 tálca nem záródik vissza - MEGOLDVA!!!!!

12 posts / 0 new
Last post
Hypic
Hypic picture

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni egy Jura Impressa 201 kávéfőzőgép hibájával kapcsolatban. 

A hiba: a tálca nem csukható vissza, az utolsó 1 cm-n rugózva tolható. Ha be is erőltetem a tálca nincs a helyén, kivételkor a zacc tároló beakad, és benn marad.

Mi lehet a hiba? 
Hogyan javítható?

Köszönöm előre is a jó tanácsokat.
Hypic

Comments
nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Próbáltad már zacc tartály nélkül is visszatenni? 
Szerintem a központi egység nem alaphelyzetben áll és emiatt akad el a zacc tartály.

0

Hypic
Hypic picture

Igen, a tartály nélkül szépen a helyére megy.

Kérhetem a tanácsodat, hogyan javíthatom meg?

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
A mechanika nincs alaphelyzetben, mert valószínűleg kivették a csepptálcát még működés közben. (Jártam így még kocsmáros koromban Jura E75-tel.) Kapcsold be a gépet. Vedd ki a tálcát, meg a zacctartót. Világíts be egy lámpával a csepptálca helyére. Valahol leghátul, legbelül kellene legyen egy mikrokapcsoló, amit a tálca benyom, ha a helyén van. Fakanál nyéllel benyomva tartod, és vagy magától helyre áll, vagy nyomj egy indítás gombot. Legyél kis türelemmel, mert azonnal indul meg, 5-10 mp kell neki.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Semmilyen mikrókapcsoló nincs a csepptálca érzékelésnél. A csepptálca végén van 2 érintkező lap, ill a gépben az ellen oldalon 3 rézérintkező. Ezek érzékelik a csepptálca bent létét, ill a tálcában lévő víz szintjét... Ha át akarod vágni a gépet, hogy bent van a tálca, le kell szedni a hátlapot, kifordítódni a szivattyút, majd mögötte az érintkező konzolt , és a két közelebbi érintkezőt összezárni. Ha szerencséd van alaphelyzetbe áll a KPE.

0

Hypic
Hypic picture

Mivel a tálca jobb oldali síkjában van egy rés, és az ott levő billenő kapcsoló olyan hangot ad mint egy mikrokapcsoló, amikor átbillentettem kézzel, ezért gondoltam, hogy az van benne.

De természetesen megnézem az általad leírtak szerint is a gépet! hátha.....

Köszönöm

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Úgy van ahogy gondolod, ebben tényleg mikrokapcsoló van. A Jura 201 tulajdonképpen ugyanaz a gép mint az AEG Cafamosa sorozat. 
Annyi lesz nálad a gond, hogy még a központi egység alaphelyzetbe állása előtt kihúzták a tálcát és emiatt nem tudod most visszatolni. De zacc tartály nélkül ha visszateszed, akkor szépen beáll alapra. 

0

Hypic
Hypic picture

Sziasztok! 
Szeretném jelezni számotokra, hogy a "javítás" sikerült. A tanácsotok alapján a tálca mikrokapcsolóját benyomtam, a kávéfőzőgépet elindítottam, és figyeltem mikor kerül a zaccterelő a legmagasabbra. Ott elengedtem a gombot. Igaz, ez a művelet csak kb. 4. alkalomra hozott eredményt, de végül minden vezérlés beállt!!!
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek, különösen:

zsoca33,
vadmalacka és
nilsmasterson

F órumtársunknak.

A fórumtémát így lezárom.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

2

Hypic
Hypic picture

Nagyon szépen köszönöm! Este lesz a próba,

0

Hypic
Hypic picture

Mivel a hiba öntisztítás közben a tálca kivétele esetén adódott (feleségem tisztította a gépet), nagyon is elképzelhető, hogy hamarabb húzta ki a tálcát, mint kellett volna.

Megpróbálom a tanácsod szerint elindítani a szerkezetet. 

Utána jelzek........

Köszönöm.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hát erre konkrét tanács biztos nincs. Szét kell szedni,.megnéznk miben akad, és kitörpölni, mi nem megy a helyére.. törés, akadás.. vagy végállás gond... Vagy csak egy beesett kv szem valahol..

0

Hypic
Hypic picture

Igen , lehet ez is a probléma. Mivel még ilyen gépet nem szedtem szét (még!), ezért ezt hagynám utoljára.

Hátha a szakemberek még valami ügyes praktikát javasolnak nekem......

Köszönöm.

0

Sponsored links