You are here

JVC CA-302T center

4 posts / 0 new
Last post
hegusp
hegusp picture

Hy!
Van nálam egy JVC center.Bekapcsolás után néhány másodperccel kikapcsolt. A végfok melletti tranyó lábainak a forrasztása repedt volt.Ahogy mozgattam, le is kapcsolt a védelem.Viszont, ha feszesen tartottam(forrasztáshoz nyomtam a lábait), akkor működött rendesen, hang is volt. Megforrasztottam, zárlat sincs, mégsem szól azóta. Viszont nem is kapcsol ki.A kettős táp: +-35V megvan a végfokokon(2db TDA7295), viszont a GND nincs, pedig az adatlapja szerint kellene.De lehet, hogy más a rajz.Ezért is kellene a gépkönyve. Van még olyan probléma is vele, hogy halkításkor is hangosodik. "Örökforgós" gombja van. Ha gyorsan tekerem, akkor le lehet halkítani.És még ami érdekes, hogy a trafónál van 3 bizti. Egy a trafó elött, 2 utána. Viszont az egyik hozzá sem ér a foglalathoz(ki van tágítva duplájára).Amiket találtam hasonló gépkönyvekben, mindkét bizti kell a működéshez.Ez meg anélkül is megy.Ezért is jó lenne legalább a táp meg a végfok rajz.
Tehát: 1.:nincs hang mióta megforrasztottam(viszont nem kapcsol ki), 2.:hangerő gomb bedilizett, 3.:trafónál 3. bizti mi lehet?
üdv: Hege

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Van Mute-ja lehet hogy azert nem szol, valamelyik tranzisztor kapcsolja azt, de valoszinubb hogy a GND hiany okozza, GND-nek kell lennie valahol kovesd visszafele, hol szakadt meg.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: az örökforgót úgy hívják, hogy encoder,ez belül koszos.
Ezt általában szét lehet szedni,ki kell tisztítani.
Kétféle van, optoelektronikus és mechanikus-érintkezős.
Az optóst tiszta alkohollal, a másikat Kontakt 60-nal és Kontakt 61-gyel lehet tisztítani.
A forrasztás környékét nézdd át, lehet, valahol összefolyt.
Biztos ez a típusszám?

Bálint

0

hegusp
hegusp picture

Szia!
A 302 elől lehagytam a D betűt.A hangerő megoldva.Összefolyás nincs.Elszállhatott a végfok, amikor mozgattam a panelt? Mind a kettő? Nem is melegszik. Nem lehet, hogy valamelyik tranyó felelős a némításért? És most lenémította?
Hege

0