You are here

JVC DX-MX77TN HI-FI Nem ad hangot. A bemeneti szelektor áramkör nem kapcsol át.

6 posts / 0 new
Last post
kekestv
kekestv picture

Kedves kollégák!
Ezt a készüléket sok sok kontakt hibával javítottam. Töbször is szét kellet szednem,mivel a panel alulról nem hozzáférhető. Sajnos úgy jártam vele,hogy amikor már szinte teljesen tökéletesen működött és már csak az egyik oldal reléje volt egy nagyon kicsit kontaktos,még egyszer utóljára szétszedtem. Meg is találtam a forrasztási hibát,ki is javíottam,de amikor összeraktam,nagy megdöbbenésemre csak egy nagyon gyenge (teljes hangerőnél is) hang fogadott a rádiórészből. Sok méricskélés után rájöttem,hogy a bemeneti szelektor IC(TC9163) nem kapcsol át. Ha a bemenet és kimenet lábait átkötöm(pl:25-24 vagy 4-6) akkor természetesen tökéletesen szól. Amit megfigyeltem: Ha nincs átkötve,akkor teljes hangerőn hallani egy szűrődő hangot a rádiórészből. Bárhová kapcsolom a bemeneti választót(az előlapon mutatja a led hogy vált) mégis mindíg a rádió rész hangja szűrődik át.Megmérve a szelektor ic-n a tápokat rendben megvannak. Viszont amit furának találok az az,hogy az ic 15-ös lábán az órajel,egy torz háromszöghöz hasonlít ami alig 250mv. A 16-os data lábon úgy tűnik,hogy a jel megfelelő aránylag négyszög,rajta van az adat impulzus csomag és 1V kb. Arra gondoltam,hogy le kellene resetelni,hátha segítene. Viszont nem találok hozzá semilyen infót. Próbáltam már gombok sok kombinációjával bekapcsolni,hátha resetel. Sajnos nem. Ha valakinek lenne egy jó tippje
megköszönném. Persze arra is gondoltam,hogy nem e statikus elektromosságot kapott a kezemtől,mert a vezérlőprociban van C-MOS rész is (a forrasztóm antisztatikus).
üdv.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

kekestv
kekestv picture

Szia Bálint!
OK. Köszi a tippet.
üdv.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Kövesd le a prociig hol veszik el az órajel, valoszinu az elolap és az alaplap csatlakozojanal lehet a gond mivel "100x" szétszedted..

0

kekestv
kekestv picture

Szia!
Sok mindent leírtam de azt elfelejtettem,hogy a system prociból,már eleve így jön ki az órajel.
üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha leveszed az IC-t, vagy felemeled a lábát, akkor is olyan marad az órajel?

0