You are here

JVC HV32D25 HELP!!!

9 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe's picture

Üdv. mindenkinek. JVC HV32D25-ös tv felhasználó vagyok. Fárasztó, de évente kifekszik átlag 1x. Ha ez a fenti kifáradás elkezdödik, azt nagyon változatos színekkel produkálja, persze nem a tv kép színeiröl beszélek (írok), mert az nincs. A leggyakoribb az igen eröteljesen vibráló, homogén ZÖLD szín a képernyön. Teletext üzemmód után változik az ábra, akkor már nem "stroboszkópozik". Néha, egy 220-ból ki-be az segít, de csak néha. Van a lakhelyemen olyan szervízember, aki szokott segíteni rajtam. De a fentieket "örökre" megszüntetni nem lehetne? Telibe kaptam az olimpiát ezzel az állapottal. Ha van köztetek, aki ilyennel találkozott, és az én szintemre tudna redukálni valami okosságot, az nagyon jó lenne. Köszönettel. (chicho)

Comments
kisember

A sok hozzászólás után annyit merek csak mondani,hogy én biztosan a szinvégfok meghajtását venném először alaposan szemügyre azután a szinvégfokot.Szerintem a képcsőnek semmi baja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

BigTom

Szia Edmundson!

"A szerelővel konzultálva vissza kellene venni egy kicsit a G2-t."
Megnézném az arcodat, mikor az ügyfél (ez mondjuk inkább a villamos mérnöknek mondott tulajok szokása) Neked akar tanácsot adni! :) :)

Azért is nehéz a dolog, mert az elmondás alapján én inkább katód zárlatra gondolnék, amit meg hiába regenerálunk. Lehet kicsit kopogtatni a cső nyakát, talán változik valamit és elodázza a hiba ismételt jelentkezését. Ha a zárlat miatt meghal az RGB végfok IC akkor azt persze cserélni kell. Aztán biztos pénz egy év múlva, persze ezt csak a rosszindulat mondatja velem. :) Már sok képcsőnél próbáltuk leégetni a zárlatot, de többnyire megszakadt a katód hozzávezetés. Mondjuk a probléma ezzel is megoldódik, csak másik TV-t kell venni.
Ha állandósulva jelentkezik a hiba akkor csattogás miatt megy tönkre a végfok IC, ezt meg lehet előzni a diódás védelemmel.
De természetesen a tévedés lehetősége az én véleményemben is benne van, látatlanban nagyon nehéz diagnosztizálni még a szakember által elmondottak alapján is.

Szia verbachi!
Az is lehet, hogy műszerészt kell cserélni és nem TV-t. :)
Bár szerintem mivel Ő látta a hibát, sokkal pontosabb fogalma van róla és a megoldásról, mint nekünk.

0

Vote up!

You voted ‘up’

BigTom

Hopp! Felületes voltam, Edmundson is írt a zárlatos ágyúkról, csak elvonta a figyelmem a regenerálás, amihez én az emisszió gyengeséget kapcsoltam. Mea culpa!

Gondoltam, ha már hibáztam körüljárom a problémát és találtam egy ötletet, ami inkább tűnik telitalálatnak:
Starts up intermittently or screen is green or blue. >>>
Unsolder holder of Flash memory IC and solder memory directly on MICOM module board.
Tehát a memo IC hibás érintkezése okozhatja, ki kell dobni a foglalatot és be kell forrasztani az IC-t közvetlenül. Gyengébb felkészültséggel talán az érintkező felületek tisztítása is eredményre vezethet.
Máshol is hivatkoznak a DIST és a MICOM modulon levő memo IC foglalatok hibájára és Eeprom tartalom hibára.

0

Vote up!

You voted ‘up’

verbachi

Hoppala! Én még mindig le vagyok nyügözve: milyen jó helyre tévedtem. Csupa, tömény és értelmes szakember!!! De ezt hogy fogom "sugallni" majd a szerelömnek (akit rendesen szakembernek tartok), azt majd kigondolom. Mindenesetre erröl az oldalról lehúzott SERVICE MANUAL-ban látott paraméterek nem mindegyike volt a helyén (értékén). Itt arra gondolok hogy szögletes zárójelben lévö értékek nem mindenesetben egyeztek: szögletes zárójeles paraméterekre az volt a kikötés hogy DON'T MOVE. Speciel most van kép, az egyik scarton meg a tv csatornák tekintetében, de egy másik scarton már nem kezeli a jelet a tv. Ma már nem merem kikapcsolni. Azt már rég elfogadtam, hogy megint lépcsözni kell 3 emeletet a készülékkel... Egy biztos, hogy ez a legutolsó írásod egy kis optimizmusra ad okot................... Ismét köszönet, de egyre nagyobakat...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Szia!
Ha te nem vagy TV szerelő, akkor jobb, ha le sem veszed a hátlapját. Azért nincs rá végleges megoldás, mert képcsőhibás. Gondolom a szerelőd regenerálja és bírja egy fél évig. Szerintem ideje lenne új TV után nézni, mert a képcsőcsere nem gazdaságos, hacsak nincs valakinek elfekvőben és olcsón megválna tőle.

0

Vote up!

You voted ‘up’

verbachi

Köszönet a válaszért. Valóban nem vagyok tv szerelö, nem is éreztem bátorságot a hátlapot illetöen. De az hogy képcsöhibás, egy kicsit váratlanul ért, hiszen ez egy visszatérö jelenség nálam úgy évenként. Ha véletlenszerüen bejön a kép, akkor minden happy, és jól is müködik. Szeretem ezt a készüléket, de én is érzem, hogy összességében sajna váltani kellene, bár egy kicsit még reménykedem... Mégegyszer köszi
chicho

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Amíg regenerálható addig próbálkozz vele, de egyre rövidebb ideig fog tartani. Amikor kizöldül a kép nem jelennek meg a visszafutási csíkok (vékony ferde szürke vagy fehér párhuzamos vonalak)? Ha igen akkor valamelyik ágyúja zárlatos. A szerelővel konzultálva vissza kellene venni egy kicsit a G2-t. Valamivel sötétebb lesz a kép, de tovább bírja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

verbachi

Én azt se nagyon hittem, hogy válaszokat kapok itt, ehhez képest hatalmas nagy köszönet neked. A service menüben is járkátam mellesleg, mondanom sem kell hogy eléggé idegenül meredtem a képernyöre, mégis egy kis sikerélmény kijött belöle, de a részmegoldástól is messze jártam, bár az hogy végre a komponent külsö eszközröl beugrott a kép, az egy kicsit jólesett. Annyi bizonyos, hogy a tv-t nem csesztetem tovább mert kevés vagyok hozzá. Elfogadom azt töled, hogy ebböl tv csere lesz.chicho

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content