You are here

JVC KS-F360R végfok zűr?

8 posts / 0 new
Last post
Volvos Zoli
Volvos Zoli picture

Sziasztok! A címben említett autórádió szól, ha ráakasztom 2 8ohmos hangfalra, 1db zeneszám után nem állja a kezem a hűtőbordát. 4ohmmal ugyan ez. Namármost itt ugrik a majom a vízbe: ha mem teszek rá hangszórót, csak a jelet viszem másik erősítőnek, ahogy kimaxolom a hangerőt kiugrál a táp ampermérője 3A-ig. Ha leveszem a hangerőt 1A-t kér. Létezhet olyan, hogy bár gyönyörű szép tisztán szól a végfok, mégis valami baja van? Egyébként HA 13158A IC van benne.

File attachment: 
Comments
Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv !
Autóban ,vagy asztalon lett tesztelve?
Autóban jártam úgy hogy a hangszóró vezeték ,karosszériához volt zárlatos.
Igen merevek a hangszóró vezetékek, eltört szál átszúrja a szigetelés.
Főleg az ajtó törésvédőkben.

0

Volvos Zoli
Volvos Zoli picture

Hello. Asztalon. Nem zárlatos a kimenet sehova műszer szerint. De mint írtam, az az érdekes hogy hangszórók kihúzva terheletlenül ahogy adom rá a hangerőt annál jobban ugrik az áramfogyasztás! Ez gyakorlatilag súrolja a lehetetlent. Hacsak nem rossz az IC. De akkor miért szól szépen?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:

Bálint

File csatolás: 

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
hangszórót
4-et?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szai!

A 10-es lábpn lévő elkót cseréld. A bemenetein a DC leválasztó kondenzátorok is okozhatnak hülyeségeket, vagy ha a kimenetén lévő 2,2 Ohm 100nF szűrő hibás.  A kimenetek hang nélkül DC-ben stabilak, egyformák?

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Én ezt a végfok tápvonalának megszakításával próbálnám diagnosztizálni.

Sony autórádiónál volt egy esetem, amikor a hangbefolyásoló professzor melegedett extrém módon, és folyamatos fagyasztás erejéig működött, aztán lehalkult és elnémult, amíg megint ki nem hűlt. Kb. 3 másodperc kellett neki a felhevüléshez, addig jól szólt... Természetesen kajálta az áramot rendesen...

Gábor

0

Volvos Zoli
Volvos Zoli picture

Ezzel kezdtem. Ebben az esetben 0.6A-t kért, bármit nyomkodtam állítottam tekertem a hangerőt. Tökéletes szép tiszta hangja volt. Ilyennel még nem találkoztam, hogy így viselkedne egy végfok IC. Ezért kérdeztem hogy lehetséges hogy az IC belül valahol megmihálylott? A 10-es lábán nincs kondi. A betápon van, nincs baja. A 22-esen van 10uF nincs baja. Kimenetein nincs se kondi, se ellenállás...

0