You are here

JVC MX70BK SEA mód és hangzástér választásakor "durran" (immár nem)

9 posts / 0 new
Last post
bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!

A SEA funkció aktiválásakor "durrannak" a hangfalak. Akkor is, ha ebben a funkcióban hangzást(rock, jazz stb.) váltok, vagy a frekvenciák szintjét állítom. Semmilyen más váltás, gombkezelés, akár forrásválasztás nem okoz ilyen jelenséget. Hozzáértő segítségetek kérem, mert túl azon, hogy a sea körben gondolom a hibát tovább nem jutok.

üdv: bencsik

Comments
bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!

Minden pénzem kondenzátorba ölve, azokat cseréltem. Őszintén szólva nem bíztam benne. (másik két JVC tornyom a tizenéves elkókkal is hibátlanul működik)
Hát, nem is lett jobb! Átforrasztás sem segített.
Megoldás az IC641 poz. LC7522 csere.
És marad a bizonytalanság, vajon jó cserét csináltam-e az újkori kondenzátorokkal.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!

Igazatok van, hajlok én is arra, hogy kondenzátor. Ám, hogy melyik? Abban nem hiszek, hogy az IC643,644 körében kell lennie. Amit most jobban górcső alá vettem az a különböző frekvenciák kiemelése, szintjének módosítása, ill. azok hatása a durranásra. Amikor egyéni beállításnál nincs módosítás (0dB)akkor nem durran. Egy adott frekihez sem köthető a pattanás. Három-négy frekvencia szintjének változtatása már durranást eredményez a SEA ki-vagy bekapcsolásakor. Sőt, már akkor is ha pl. a 400Hz, 1kHz, 2.5kHz szintjének változtatása után kezdem léptetni a 6.3kHz-t.
Hát akkor most molyolok tovább.

üdv, Bencsik György

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Ahogy Bálint mondja kondik cseréje és átforrasztás meg fogja oldani.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Hello.
Nem működik az automatikus némító funkció.(szerintem)Én is voltam így bár másik készüléknél.Jó lenne valami rajz róla.A végfok IC-nél kellene körül nézni.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Ezzel a némítással az a gondom, hogy miért csak ebben a funkcióban ne élne. Minden más kapcsolás rendben van. Ezért gondoltam máshol keresni az okot. A rajz itt a tanyán megvan. Az erősítő a 20244.pdf, a SEA és egy némítás a 12.oldalon látható. http://elektrotanya.com/?q=showresult&what=JVC%20CA-MX70BK&kategoria=aud...
Kíváncsian várom véleményed.
üdv, bencsik

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a SEA környéken az elkókat ellenőrizném, ha valamelyik átvezet,kattanhat.

Bálint

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szia Bálint!

De minden hangzásképben, és sztereóban? Hangsúlyozom, nem kétségeket fogalmazok meg a válaszokkal szemben, hanem megfelelő ismeretek hiányában egyszerű ésszel keresem a választ. Néztem a némítás funkciót is, de a rajz alapján számomra nem egyértelmű annak esetleges szerepe ebben az esetben.

üdv: bencsik

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia bencsik!

Én nemcsak az elkókat nézném át. Ezekek a digitális kütyüknek vannak olyan alkatrészeik, amik mindkét oldalra hatnak egyszrre.

Üdv: Jácint

0

Sponsored links