You are here

JVC XT-MXG7BK Hi-Fi torony időzített/programozott be/kikapcsolási hiba

5 posts / 0 new
Last post
bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!
A kapcsolási hibák véletlenszerűek, egyaránt érintik a késleltetett (WAKE UP, SLEEP) és az időben programozott (TIMER ONLY, DAILY) be-és kikapcsolási funkciókat, de nem csupán előfordulása, hanem a funkció végrehajtása is véletlenszerűen változó.  (pl: a programban jelölt egység (CD, tuner) kapcsolása nem történik meg, vagy éppen fordítva, ilyenkor az erősítő részt nem kapcsolja..  )  Az AUTO POWER OFF mindenkor hibátlanul végrehajtásra kerül. A kijelzés és a megjelenített információk, v.mint az óra és az időzítések rendben működnek, a kezelőgombok és a távirányító általi beavatkozás szintén jól működik. A hiba gyakorisága a torony magnó részegységének (TD-MXG7BK) csatlakoztatása után jelentősen megnő. Ebben nem látok ugyan érdemi összefüggést, de mégis ez van. Ugyanezen részegység egy másik toronyhoz csatlakoztatva nem okoz hibát. A frontpanel cseréjével a hiba megszűnik, így a HD614089SD57 IC-t kevertem gyanúba annak ellenére is, hogy a lábain mért feszültségek a rajznak megfelelően rendben vannak. Netán tudtok érdemben segíteni?
Kapcs.rajz a Tanyán.

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

Nekem ennek az utóda, az MX-G90RBK van. Számtalanszor szedtem már szét különböző hibákkal. A legtöbbet a kis térben lévő nagy hőkoncetráció okozza szerintem. A legalattomosabb hibák a modulok alaplapi csatlakozóinak átforrasztása után megszüntek... egy darabig. Most megint nem hajlandó a távirányítóra hangerőállítani, pedig veszi a parancsot, csak nem moccan a motor. Legutóbb a motor forszemei is leváltak a paneltól. Már egy jó ideje nem szedtem szét, mert már utálom kibontani, meg visszaszuszakolni a helyére.
Ha van türelmed, meg időd, akkor egy átforrasztás lehet segíthet...

Gábor

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Következetesen és alaposan átnéztem, egy-egy gyanúsnak tűnő pontot átforrasztottam. Lévén a hiba "hordozható", különös gondot fordítottam a frontpanel ellenőrzésére, a flexkábel csatlakozójára sőt, azt még ki is cseréltem. 
Lövésem nincs az alaplap és a frontpanel közötti kommunikációról, lehet éppen ezért gondolom, hogy az előlapi HD61.... hibás?
Minden meggyőződésem ellenére lehet még egyszer nekiülök és átnézem a forrasztásokat.
Üdvözléssel: Bencsik

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:

' A hiba gyakorisága a torony magnó részegységének (TD-MXG7BK) csatlakoztatása után jelentősen megnő. Ebben nem látok ugyan érdemi összefüggést'

nem lehet táp probléma?

Bálint

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Erre én is gondoltam. A mért értékek rendben lévők. Próbaként -csökkentendő a terhelést- leválasztottam a hangfalak vezérlését és a CD egységet is, csak a magnó lógott rajta, érdemi változást nem hozott.
De mint írtam egy másik frontpanellal hibátlanul működik.
Üdv, Bencsik

0