You are here

K30354 tápegység alkatrész beazonosítás

18 posts / 0 new
Last post
Balázs
Balázs picture

Sziasztok
A tárgyban szereplő táp egy nyomtatóból való. 24v és 32v-ot kellene leadni, de ehelyett csak 8v és 10v jön ki belőle. Kondikat és optocsatolót cseréltem benne. A szekunder oldalon visszacsatolásban van egy 3 lábú smd 4T54 jelzés van rajta. Próbáltam helyére TL431-et de azzal nem megy. Van esetleg valakinek rajza hozzá, vagy legalább hogy mi lehet ez az alkatrész?
köszi Balázs

Igazából nem értem, mit keresett ez a topik az "Iskolapad"-ban. Van "Nyomtató" topik. Át is tettem. Máskor figyelj jobban!

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Az "Iskolapadban" illendő lenne a tápegységhez tartozó Canon nyomtató típusát is leírni !
"Nyomtatóból való"...ebből én azt feltételezem, hogy a nyomtató nincs is hozzá !? Ezt a tényt sem ártott volna azonnal közölni...és azt kérdezni, hogy hogyan kapcsolható be a táp nyomtató nélkül (nem mellesleg, van már erről a Tanyán topik is, csak lehet, ott a nyomtató típusának a megadásával kezdődik a cím.).

Ez esetben pedig, ahogy azt már Józsi leírta, minden a legnagyobb rendben van a táppal...és csak mosolygom azon, amit te a hibátlan táppal "elkövettél" !
Jobb lett volna, ha előbb beülsz az iskolapadba és csak utána veszed elő a pákádat, ha szükséges!
Üdv.:Uniman

0

Balázs
Balázs picture

Hát így visszaolvasva más is szívott ilyen táppal, Ő is mérgezett cserélgetett benne alkatrészeket. Sajnos nem mindenki születhet olyan akkora zseninek mint Te. Visszaolvasva a hozzászólásaidat néha segítesz is embereknek vagy csak kötözködni szeretsz?

0

uniman
uniman picture
***

Nem a személyemmel, hanem a topikoddal kéne foglalkoznod, és azt kiegészíteni a hiányzó adatokkal, tényekkel !!!...vagy meg szeretnéd várni az ezzel járó szankciókat?

Talán jobb lett volna, ha ez a topikod meg sem születik...

0

Balázs
Balázs picture

Leírtam itthon százszor egy lapra hülye vagyok többet nem csinálok ilyet, remélem így megúszom szankciók nélkül

Ennél többet is tehetsz: elolvasod a tanya szabályait, be is tartod őket, az arcból lefaragsz egy kicsit.

0

city217
city217 picture

Szia.
Nyugi, vannak VIP elvtársak és jól elvannak. :)
Ez a ződ bácsi aki a nyitódba beírt, azt már nem vette észre hogy hiányzik a tárgy /a nyomtató típusa/.
Uniman nem akart rosszat, csak rosszul fejezte ki magát.
:)
Üdv.
ui: Mert ez így smafu: Canon vagy mi a szösz. :)
https://www.google.hu/search?q=K30354&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms...
Amennyiben szövegértési problémád van, akkor szívesen korrepetállak.

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia city217 !Ezért a szavakért utalok neked 50 pontot! /vannak VIP elvtársak és jól elvannak/ kösz.üdv.Jóska

0

city217
city217 picture

Kalex ne csigázz, most már fejtsd ki mit nem értek, mert nem fogok tudni aludni.
De feketén fehéren. :) Ne ződülj be. :)
De jó lenne ha erre tévednél amúgy is, mert nem mennél el üres kézzel.

Jó éjt! Józsi.

0

uniman
uniman picture
***

Hello City!
Uniman szerette volna kiugrasztani a nyulat a bokorból, de mivel az nem sikerült, így fogta a puskát...és puff !!! :szetver: :D
Üdv.:Uniman

0

bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

Szia!
A tápot az asztalon próbálod indítani nyomtató nélkül? Lehet, hogy csak készenlétben van, mert ezeket a tápokat a nyomtató vezérlőpanelja indítja el, akkor megy ki a 24-36 V. Úgy indítható, hogy a sorcsatin van egy vezérlő bemenet. Arra szoktam egy néhány KOhmos ellenálláson át a saját 24V kimenetét kötni.
Üdv Józsi

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Józsi !
Olyan készülékek ahol nincs külön készenléti táp ,ott a készenlét azt jelenti hogy a meglévö táp kiad minden feszültséget csak a terhelés nincs rákapcsolva.Fogyaztása ilyenkor csekély ! A táp készenlétben, kell csak a vezérlölapnak a feszültségt (pl.5v)biztositsa,más tehelés le van kapcsolva ,ez a készenlét ! Az elektronikus kapcsoló(tranz.fet.ic.)bementén meg kell a feszültségeknek lenniük.Ez azt jelenti hogy a tápot külön is ki lehet probálni ,temészetesn a terhelés lekapcsoló elött kell mérni a pl. itt a24-36v-ot.Én nem keverném a táp javitásába a nyomtatot.üdv.Jóska

0

bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

Szia!
Ez az állapot szerintem tekinthető készenlét-standby módnak, mert a táp ilyenkor nem megy teljes gőzzel. A hagyományos képcsöves TV készülékek tápjánál ez a módszer nagyon elterjedt volt. Pl vestel 11ak.. alaplap, ahol a táp üzemelt ugyan de szekunder feszültségek sokkal alacsonyabb értékűek voltak. Pl a sorvégtáp nem 150V hanem kb 15V amit egy tirisztoros áramkör kapcsolt készenléti állapotban a processzor előtti stabkockára.
A canon nyomtatótápok mind így viselkednek az asztalon a nyomtató nélkül.
A kimeneti feszültségük ilyenkor kisebb. Ennek ráadásul kb arányosan kisebb mindkettő.
A kimeneti sorcsatin meg kell nézni melyik láb micsoda. A két kimeneti táp egyértelmű. A kimeneti földet ki lehet mérni, lehet látni a nyákon.
De lesz egy ami ellenállásokon át a szabályzó hálózatra megy. Na ide kell a 24V-ból vezetni feszültséget. Illetve azon a ponton csak az elindulás után lesz 24V, de a készenléti értékű feszültség is elindítja a tápot.
A nyomtatóban levő vezérlőpanel is ezt csinálja, így indítja el a tápot készenlétből.
Már több ilyen újrahasznosított táp működik a környezetemben led szalagokhoz ill. karácsonyi barkácsolt ledes fényforrásokhoz. Ezek általában túlélik a nyomtatókat.
Üdv Józsi

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Józsi !Egyetértek ha a vezérlöáramkör készenlétben, lecsökentett feszültségel is biztositani tudja a szükséges feszültségét ,az elinditás vezérlésére.Hogy az asztalon elinditható nyomtató nélkül is ,avval is egyetértek.Söt avval is egyetértek hogy a régi tv-ben is alkalmazták a teljes gözzel müködö pwr táp készenlétett.Még idöben visszamennék, tv-be az elsö kapcsoló üzemü tápok (2)thyristoral kapcsoltak és frkvencia eltolással szabályozták a kimenö fszültségt.A mai QR-PWR vezérlésü tápok felhasználták mind a két emlitett modszert,nem csak az impulzus szélességet változtattják hanem a kapcsoló frekvenciát is.Igy a hatásfokot feljavitották.Terhelés nélkül a fogyasztás 1W-nak a töredékeke lett.A táp terhlése ma már az is kapcsoló üzemben van vezérelve.Az azt jelenti hogy a kapcsoló már benne van ,csak helyesn kell vezérelni.Erröl gondoskodik a proci.Készenlétben a proci.mindent letilt hogy a fogyasztás minimumra csökkenjen.A készenlétben ilyen modszerrel még táplálható pl.a távirányitó vevö,bluetooth,welan,stb.azért mert a táp áram ellátásukat biztositani tudja.udv.Jóska: Boldog Karácsonyt!

0

Balázs
Balázs picture

Szia köszönöm szépen a pontos leírást, így beindult a táp.
Balázs

0

uniman
uniman picture
***

Hello Josef!
Ennek a táp javításába a nyomtató típusát csupáncsak egyetlen aprócska tény miatt szükséges belekeverni:
Más fórumon, ha elromlik egy adott típusú nyomtató, akkor annak a típusszámú nyomtató tápjának javítási leírása után kutakodva fognak a "delikvensek" ide a Tanyánkra "betévedni'...
A táp száma is jó, ha le van írva, az csak szűkíti/pontosítja a netes találatokat...
Azonban jelen esetben kétség merült fel a táp feltételezett meghibásodásával kapcsolatban...és ezt még mindig homály fedi továbbra is. Továbbra sem tudjuk, hogy jelen van-e ez ügyletben maga a nyomtató...mert ha "lenne", akkor valószínűleg ez a a topik sem jött volna létre. Ha meg netán a tápnak ragasztott lenne a burkolata, akkor bontás nélkül "kívülről" kéne működőképességét megállapítani.

De ez csak az én privát véleményem!
Üdv.:Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****
File csatolás: 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Egy fotó sem született . :jajj:
Se a darabról , se az adattáblájáról...(Még egy háziasszony is képes a telefonjával a mosógépének az adattábláját lefotózni . Neten elküldeni a szerelőnek . ) :(

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
MMBD301LT1g

0

Sponsored links