You are here

Kábeltévé jelerősség mérése

5 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

A felállás a következő: Vodafone kábeles TV+internet. A bejövő koax egy splitterrel van szétosztva az internet modem és a tévé között. Ez elvileg 4dB csillapítás mindkét ágon. A tévé felé menő kábel tovább van kétfelé osztva a médiabox és egy 2. tévé között. A 2. tévé jele bizonyos csatornákon (Duna TV HD) időnként szétesik.
Hogyan tudnám megmérni, hogy elég-e a jel a tévének? Az internet modem valamit kiír, és a médiabox is kiír valami százalékokat. A tévén nincs ilyen jelszint mérés, hacsak valami rejtett menöben nincs (LG WebOS).

Üdv, lcsaszar

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

A LG-t nem ismerem, de még a 15 évvel ezelőtti analóg tévén a manuális hangolás részen képes volt mutatni a jelszintet, így gondolom az újabbakon is létezik ilyen, nem csak DVB-T vétel esetében, ahol 2 szintjelző van (jelerősség/jelminőség).

Szóval szerintem a manuális-, vagy finomhangolás menüpontot keresd meg és talán ott lesz ilyen csík vagy százalékos kijelzés.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Köszönöm a választ. Igen, valóban elő tudtam hozni a jelerősség menüt. Egy csík jelenik meg. Érdekes módon az alsóbb frekvenciákon (282000kHz és 498000 kHz között olyan 70%-os, felette 80-90%-os a csík hossza. De most éppen jó a kép.
Az internet modemen mind a jelszint, mind az S/N rendben van.

Üdv, lcsaszar

0

bolykys
bolykys picture

Üdvözletem.
A WebOS rendszerű tv-ken is lennie kell ilyen menünek.
Van egy LG 32LB650V típusú tévénk és van ilyen lehetőség benne.
Itt található : Beállítások/Csatornák/Csatorna hangolása/Jelteszt

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Köszönöm, megnézem!

0