You are here

Kapunyitó azonosítása

5 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv Mindenkinek.
A képen látható elektronika egy kétszárnyas kapunyitó vezérlése. Be kéne állítanom a szárnyak helyzetét, de nem tudom melyik trimmer mit állít. Nem szerteném csak úgy tekergetni aztán meg visszakalibrálni. Tudnátok ebben segíteni? A feliratokat a potiknál nem tudom értelmezni.
Köszönettel Laci
 

File attachment: 
Comments
zsugori
zsugori picture
***

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A felső kettő a motorok erejét állítja.
Alatta a szünetidő a visszacsukás előtt. A két alsó a motorok üzemideje, hogy nyitás és zàrás után ne maradjon feszültség alatt a motor.

2

perlaci
perlaci picture

Üdv
Köszönöm a segítséget, de nem értem hogyan lehet akkor beállítani a végállásokat. Az egyik szárny kicsit nyitva marad és ezt egyszer már beállították valamelyik trimmerrel.
A végállások előtt lassít, ezt is állítják valahogy. Olvasva a leírását, valószínű a worktime trimmer állítja a becsukás idejét ezen kelhet kicsit állítani. kipróbálom és megírom az eredményt
Laci

0

perlaci
perlaci picture

Sziasztok
Megvan a beállítás metodikája.
A worktime azt állítja mikor kezd el lassítani. Ezt úgy kell beállítani, hogy a végállás előtt nem sokkal lassítson. Amikor ütközik még kerregnie kell a motornak kb5 sec. Kétszárnyasnál figyelni kell hogy melyik indul el előbb becsukásnál a másik nehogy utolérje túl korán.
Sajnos úgy néz ki valamiért erősen hőfokfüggő. Megmozgattam a potikt hátha csak kontaktosak. Kiderül nyáron a hőségbe is jó e még ez a beállítás.
Köszönöm a rajzot. Laci

0