You are here

Kapunyitó távirányító hatótáv növelése

17 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Adott egy sorompó amit a portáról nyitnak. Sajnos optikai rálátás nincs ezért mindíg légtornászkodnak hogy működjön a nyitás.
Kábelt nem lehet behúzni !!
A sorompónál már van külső antenna.
Az ötletem az lenne, hogy egy falon kívüli csengőgombot fixen az őrség asztalára szerelnék így elkerülve a távirányító széttrancsírozását. Ebben elférne a távirányító, de még hátra van a jelszínt emelése. Abban kérném tanácsotokat, hogy a távirányító mint adó antennájának lehet e javítani a hatásfokán. Vagyis kellő helyre egy külső antennát rákötni esetleg azt más pozícióba víve megoldódna a biztos nyitás.
Köszönettel Laci
 

Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Ha már barkácsolni akarod a távirányítót, hát tedd!
De profi módon!
A beintegrált "antennát" szakítsd meg! Köss oda koaxot és egy kültéri antennát a végére.
Egy mini szünetmentes tápról (12 volt, akkuval, töltővel) tápláld!
Stabil dobozba szereld egy strapabíró nyomógombot szerelj rá!
De lehet ilyen már vehető készen is.

0

Imitome
Imitome picture

Üdv Mindenkinek! Tisztelt kérdező és hozzászólók, mivel egy ideig az egyik országunkban "világhíres" kapu automatizálással foglalkozó cégnél az eszközök javításával foglalkoztam, ezért a helyszín és a lehetséges probléma okának ismerete, nem kevésbé az említett helyszínen tapasztalható problémák mérése nélkül nem mernék fotelból, más zsebére kiható kísérletező tanácsokat adni.
Az esetek többségében 433, 92 Mhz vivővel működő, ugrókódos távirányító rendszerekkel telepítik az említett eszközök java részét. A nap ha erősebben világít sem süt át a falon.
Szerény véleményem szerint, egy megfelelő eszközállománnyal és tudással felszerelt , kaputechnikához értő szerelő igénybevétele a helyszínen hozhat eredményt. Anno az adó-vevő páros 40 Mhz körülire való cseréje sokszor elegendő volt hasonló esetben, de ehhez a helyszín ismerete nélkül okoskodni nem lehet. 
 

0

kockás
kockás picture

Szia. A fotelból tényleg csak azt lehet biztosra mondani, arrább kell vinni a portát.

H.B..

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Miért görcsölsz? Fel kell tenni egy megbízható távirányítót. https://www.budastore.hu/haz_kert_hobby/haz/biztonsagtechnikai-eszkozok/...
Ipari környezetben nekem garantáltan ment 500m-t. A probléma elfelejtve.

Kalex

2

Inhouse
Inhouse picture

A Bestar-ra én is tennék egy voksot. Egy tanyán kellett megoldani vezeték nélkül az épületből való kapu nyitást (120-130m közte fasor). Mivel a kapuvezérlőkön van helybeni, kézi indítási lehetőség, egy nagyobb távot leküzdeni képes külső adó-vevővel megoldható. Egy ilyen, évek óta megy gond nélkül.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: útközben egy tükröző fémlap?
(farost lemezre kasírozott alufólia)

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!

Fél útra tudsz szerelni egy vevőt? Mert akkor a portáról az egyik adót megnyomják, annak a vevője meg megnyomná a kapu távirányítójának gombját egy relével.
De a távirányítót is fel lehetne szerelni a portán egy magas helyre, és egy vezetéken lehozni a nyomógombot az asztalra.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

0

Atis57
Atis57 picture

Szia !
 Ha a sorompóhoz kimenő 230V  vezetékhez hozzálehet férni---akkor ezt a 10-15cm huzalt csak közé tenni (nem kell sehová sem kötni )
s máris elérhető a 150-200m hatótáv is. 
 Bár innentől az a távirányitó fixen lessz a falon --esetleg  egy nyomógomb a kényelem miatt?

1

CRC
CRC picture

A távirányítót ehhez is trancsírozni szükséges egy kimenet létesítése erejéig ha csak nem elégséges egy csatoló hurokkal körbe venni a távirányító eredeti adóját. A modulodnak a teljesítményén lehet hogy kell egy kicsit túrbózni hogy ha ráfekszik az őr a gombra, biztosan leültesse a környék összes kocsi és egyéb távvezérlő vevőjét.  :D

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Laci!
Forrassz egy öt-tízcentis "antennát" a távirányító föld pontjára !

0

perlaci
perlaci picture

Üdv
Köszönöm az ötleteket. Persze a készülék szétszedhető csak ugye ha nem működik akkor az okostojás őr erősebben nyomja HÁTHA így megy. Ezért lesz csengőgomb. Persze azért működnie és kell ezért kell javítani a kisugárzott teljesítményen.
Janó köszi az ötletet valami ilyesmire gondolok.
Kísérlet után írok.
Üdv Laci

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Csinálj próbákat a gomb kivezetésre, mert nem biztos, hogy tolerálni fogja a hosszú kivezetékelést. Szokták ilyen esetben ajánlani megpróbálni azt, hogy a gomb közvetlenül rövidre zárva és a tápot kapcsolni távolabbról.

0

kockás
kockás picture

Az nem ér le a földig, de te érted is a kérdést? Mi a szakmád, mert amint látom mindenhez értenI kívánsz.

H.B.

1. Első figyelmeztetés!
 

0

kockás
kockás picture

Nem értem mire ez a figyelmeztetés csak megkérdeztem a szakmáját, mert nézve az adatlapját "nyugdíjas vagyok" szerepel. Ezt a szakmát nem ismerem. Bezzeg a "megjöttél, a ..........stb" csak egy "mondtam már......"-t érdemel.

H.B..

2. Második figyelmeztetés

0

Jaca
Jaca picture
****

A moderátor, csak mobilról nem működik a zöld ceruzája.

Yess! A PC-ről oké!

0

Sponsored links