You are here

kaputelefon

9 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
A saját kaputelefonom érdekes hibát produkál.
Egyik pillanatról a másikra romlott el, tehát nem fokozatosan állt elő a hiba. Mindent funkció üzemel, csenget kaput nyit csak éppen ha le van téve a kagyló akkor az utcán zúg ha felemel a kagyló. Az búgás mintha az 50Hz rá lenne kötve a hangszóróra. Tápot ellenőriztem nincs benne váltó és a stabilizátor is jól működik. kapcsoló kontaktsprét kapott de jól érzékelhetően vált.
Típusa: COMMAX DP-2SBN rajzom sajnos nincs hozzá. Nem a primitív tranyos kütyü mert 2 ic is lakik benne. Tanácstalan vagyok mi pusztulhatott meg benne.
Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nos letett kagylónál kint zúg, felemeltnél bent.
DE
Kialudta magát és meggyógyult, pedig eddig nem esett csak az éjjel. Ezek szerint nem beázott hanem kiszáradt.
Viszont ha már témánál vagyunk. Lehet ezeket a beltériket szaporítani. Vagyis jó lenne a műhelybe kivinni egyet. Így ha csengetnek ott is hallanám és a lakásba is be tudnék szólni elfogyott a bor. :D
Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Lehet ezeket a beltériket szaporítani."
Kérdezed, vagy állítod? Mert ha állítod, akkor igazad van. Lehet szaporítani. Viszont az általad írt típust nem sikerült fellelnem, így azt sem tudom hány vezetékes a rendszer. Mivel ettől függ a bekötés, ezért a másodkészülék konkrét beüzemelésére nincs megoldási javaslatom, de nem féltelek. :oke:
Üdv! Kalex

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
2 vezetékes + 2 a kapunyitó mágnes. 20 éve a gelkánál kaputelefonoztam de mivel ezt a típust nem ismerem nem tudom hogyan kéne kötni, hogy a két beltéri ne párhuzamosan legyen és tudjanak egymással kommunikálni.
Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Csinálj belőle 3 vezetékest. A föld lesz a közös és kintre teszel még egy nyomógombot. A zárnyitót közösítheted, és egy hanggenerátorral meghajtod az intercomhoz. Egyetlen hátránya, hogy a kapuegységnél hallani a két készülék egymás közötti beszélgetését. Ez csak úgy tudod kiküszöbölni, ha pluszban összekötöd a két beltérit.
Üdv! Kalex

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Laci!
"csak éppen ha le van téve a kagyló akkor az utcán zúg ha felemel a kagyló."
Ezt nem igazán értem. :hmmm:
Most akkor zúg ha le van téve, vagy ha felveszi valaki bent a kagylót?
Egyébként még mindig jobb, mintha az utcán állandóan hallanák, hogy Ti mit beszéltek bent... :p
Üdv: Laci

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia Laci!
"Egyébként még mindig jobb, mintha az utcán állandóan hallanák, hogy Ti mit beszéltek bent... "
Pedig ez pont jó lenne a nagysikerű külső ablakkilincses házba! Főleg, ha még az ajtónyitó gomb is kívül lenne. Valamelyik járókelő csak kiengedné a lakókat. :rohog: :beer:

0

papa1962
papa1962 picture

Szervusz PerLaci!

Nekem is Commax van,4 lakásos,kamerás monitoros és szokott hasonlo jelenséget produkálni,egy kiadós nyári zápor után,mikor a kültéri egység beázik.Ilyenkor ki szoktam húzni a hálózatból és két napon belül kiszárad,visszadug és működik.Persze lehet,hogy a Tiédnek komolyabb gondja van,de mostanában is voltak záporok.

Üdv.Csongor

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia nem halldoklik esetleg a mikrofon?
Vagy árnyékolás ,elágazó doboz

0

Sponsored links