You are here

Karácsonyfa izzósor hibakeresés

57 posts / 0 new
Last post
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: valahol olvastam egyszerű hibakeresésről, de nem találom.
Tud valaki erre egyszerű módszert?

Bálint

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

A díszítésre találtam egy egyszerű módszert!

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Most ez a "sztár" !
Izzót sosem kell majd cserélni...
Most "bütyköltem" meg kettőt...valamilyen érdekes (valószínűleg kétirányban polarizált? :hmmm: ) fólia van benne, amely sokszorosítja a fénypontokat.
Az egyikben "megtisztítottam", azóta életlenek a pontok. Honan lehetne ilyen fóliát beszerezni...tán az LCD monitorokban lehet hasonló...vagy inkább mégsem.
Üdv.: Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a tévében láttam ilyen lámpa hirdetést, potom 20e Ft-ért

Bálint

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Praktikerben láttam kétfélét, 20 és 25 ezerért. Mindkettő kültérre is jó, a drágább sötétedésre kapcsol be.

Üdv, lcsaszar

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Tanulságos: Egy irányban forog benne a fólia, a lézerpontok pedig minden irányban mozognak...aki ezt így elsőre kitalálta!
...kéttengelyes diffrakció (Double Axis Diffraction Grating) :jajj: :hmmm:
Üdv.: Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hírdetésben látott az cső formájú, ilyened van?

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Bálint.
Beltéri "occó" változataim vannak, nem ez az "akciós"...

Üdv.: Uniman

0

uniman
uniman picture
***

Most ennyiért "vesztegetik" !
Üdv.:Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:tetszik, de most nincs pénzem.

Bálint

0

isoram
isoram picture

Sziasztok! A hülye szomszédom vett valami utcai "tesótól"egy kb: 25o darabos izzós kültérit olcsón.(6,5e,-Ft-ért) Rádugta a 23o voltos hálózatra egy villanást észlelt, és nem világított többé.
Áthívott, hogy segítsek!
A hatodik kiégett izzó után gyanút fogtam és elkezdtem kutakodni, de a szerkezeten semmi, tényleg semmi feliratot, jelzést nem találtam.
Nagy nehezen előkukáztattam vele a neylon zacskóra tűzött kartont. Nem hittem a szememnek, rajta 110V-os a felirat az is jól eldugva.
Ott hagytam azzal, hogy annyi sör nincs a világon, hogy ezt én végig bogarásszam neki!
Csak figyelem felkeltése miatt írtam meg, mert ki tudja mennyit hoztak be belőle?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Lassan itt az idő a vizsgálatra... https://www.youtube.com/watch?v=Al3_chfgL8c
http://yulelights.com/page3/jsp_pg3.htm

Üdv: uniman

0

marosi
marosi picture

Szia
Jó jó,de mivan a sok ledes fényfüzérrel azzal is boldogul?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: sajnos már késő.
De jó ötlet
Múlt héten mértem át 180 izzóból vagy 50-et , már fenn van a fenyőfán, világít
Mindhárom sorban 1-1db volt rossz.

Bálint

0

Tranzix
Tranzix picture

Hello!
Ehhez hasonlóval végigpásztázom:
http://commed.addel.hu/detailproduct.php?productid=498673&PHPSESSID=a2a2...
Üdv! Tranzix

0

deneskar
deneskar picture

Szia Bálint!
Én egy érintés nélküli feszültségkeresővel hárítom el a probléma okát. Bedugom a füzért, majd szépen elhúzom a keresőt a vezeték mellett. Ahol elalszik, ott a hiba. Ellenőrzésképpen fordítok a dugón egyet, ha ott alszik ki ismét, akkor egy égő a rossz. Ha máshol, akkor több is. http://www.argep.hu/popup.asp?pid=169605830&pnr=10001&foto=1
Üdv.: Karesz.

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Sajnos tapasztalat,hogy mikor egy kiég akkor már a többinek sem sok van hátra.Olyan ez mint a kilyukadt kazánt forrasztgatni.Beforrasztod, 2 nap múlva kilyukad máshol. :D

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv !
Üdv Shizo!
Ho-hó Sizó!
Bi-bi , én sem felezem , csak rámondom , hogy legyen ez a fele.
Ajosi!
Mivel mindig az utolsó a rossz , én automatikusan ott kezdem és akkor jön hogy a fene belé , inkább kezdtem volna az elején.

0

cssztivi
cssztivi picture

Sziasztok.
Hogy én is beszálljak, akkor van gond, ha 4 színű, mert itt csak a szinek vannak sorba kapcsolva. Amelyik villogós, abba simán azonos színű ledeket szoktam rakni. Az nem ég ki.

0

city217
city217 picture

Szia.
Ho-hó bizony és még nem is beszéltetek arról hogy azt ki is kell bogozni, na azt sem egy egyszerű eset.
Én úgy vagyok vele, ha nem megy hátulról, kezdem elölről. :)
Üdv.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
A felezos modszertol van egy kicsitt fejlettebb "szerencsejátékos felezés" 2/3-nal probalod eloszor, es ha szerencsed van akkor az 1/3 ba van, majd ismet 2/3-1/3... Hamarabb megvan mint a felezossel, persze csak akkor ha nem vagy totál luzer :)
Akik mar profik azoknak 3/4-1/4 el mehetnek

0

Ajozsi
Ajozsi picture

Sziasztok !
Én azt tapasztaltam, hogy teljesen mindegy milyen sorrendben mérsz, mindig az utolsó a rossz ! :)

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Sziasztok!
Nálam is megjelentek az első "karácsonyi" kuncsaftok az ilyen égősorokkal,hát én már elhajtom őket vele. A max. 40-50 égős régebbi termékeket megnézem de az ilyen 100++++ kínai "csodákkal" nem foglalkozom.Ha a ráfordított időnek megfelelő pénzt kérne az ember akkor a fejéhez vágnák hogy: akkor inkább veszek újat,és igazuk lenne. Szerintem ezek javítása lassan csak a rokonokra,ismerősökre korlátozódik,persze csakis ingyen...ne mondhassák hogy ki lettem fizetve. :)
Üdv!

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv !
A felezős technika amit használok.
Ez az izzósorokra vonatkozik.
Felez , majd a hibásat felet, ismét meg ismét megfelezve.
A foglalatosoknál egyszerűbb, máshol a tűs megoldás.

0

morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

Jómagam a hagyományos módszert alkalmazom igaz hosszadalmas,de mindig megtalálom a hibát legalább is remélem még az elején aztán elválik a végére!
Szokásosan izzóknál átnézem a foglalatokat jól érintkeznek e átmozgatom(természetesen bedugva az izzósor),illetve a kínai villogó csoda izzósoroknál szokott lenni egy áttetsző izzó(ha jól gondolom akkor egy kis izzó)ami az adott sor villogásáért felelős akkor azt is megnézem illetve normál izzóra cserélem!
Természetesen ha ezek sem vezetnek eredményre akkor a már említett ohm mérős módszer(mérő pálca végére egy tűt forrasztok) és akkor szép komótosan végig megyek az izzósoron!
Általában ezek meghozzák a kívánt eredményt ha nem akkor az ívjavító berendezés következik!
Jobb kézzel a bal váll fölött széles ívben eldobom :)

UI:Természetesen amelyik izzósor rendelkezik elektronikával akkor azt is át kell nézni illetve a hosszadalmas ohm mérős keresés előtt azt is átnézni!

Üdv:morfeus

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
nincs valami egyszerü tippetek,hogy lehet megálapitani a fényfüzér,kiégettlámpáit,van egy jó minőségü nem kinai,füzérem de már csak egy sor világit benne.

0

Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Van egy tuti módszer: néhány éve lehetett kapni LCD kijelzős fáziskeresőt.Csak 2-300 Ft, egy kis műanyag vacak.
Ezzel az áram alatt lévő vezetéket már néhány cm-ről lehet vizsgálni. Végigvezetem a soron, és amelyik égő egyik oldali vezetékén jelez a másikon nem - na az a rossz.
Csak azoknál a soroknál nem működik ahol az elektronika miatt egyenirányították a bejövő feszültséget.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szevasztok!
Ezért jó a kínai technika. :-)
Feltűnt, hogy ha a sorosan kapcsolt égőkből valamelyik kiég, a lánc ugyanúgy megy tovább, csak az az egy lámpa sötét. Ügyesen megoldották. A kivezetések láthatólag be vannak oxidálva, és összesodorva az égőn belül.
Ahol a wolframszál megszakad, ott a teljes hálózati fesz megjelenik, és átüti az oxid réteget, miáltal az vezetővé válik, és a többi lámpát hagyja égni tovább.
Olyan sok van, hogy az egyre eső feszültség emelkedés nem számottevő. Aztán egyre több ég ki, végül dől a dominó. Pár kiégett izzó még nem vészes, ha időben cseréljük.
Csaba

0

audiophil
audiophil picture

Szia!

Az égőn belüli összekötés stimmel, de nem oxidrétegen keresztül üt át amikor kiég, hanem mindig söntöli az izzószálat egy nagyobb ellenállású huzal. Ha kiég ez még átvezet a soros körben, csak nem világít.

Üdv.: Zoli

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"A kivezetések láthatólag be vannak oxidálva, és összesodorva az égőn belül." Égőn belül? :jajj: Akkor tudnak valamit.
Üdv Miki.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
Neked még nem volt ilyen fényfüzéred? Szlovákiában a kilencvenes évek első felében jelentek meg a 100 darabos villogó csodák. Emlékszem, úgy 100 korona körül volt az áruk. Az első évben még kifogástalan volt a minőségük, utána már igencsak selejtes lett a kínálat. A szigetelés max. 24V-ra lett volna elegendő száraz környezetben az érvényes előírások szerint. Mégsem tiltották be ezeket a sz@rokat! Sőt, a korrekten szigetelt klasszikus kiszereléseket vonták be az üzletekből, mert egyre szigorodtak az előírások kettős szigetelés ügyben. A piacos kínaiakra gyakorlatilag mindez nem vonatkozott!

Az a bizonyos lavinaeffektus egy baró nagy találmány! A hanyag felhasználóknál így ezek a fényfüzérek csak egy szezonra jelentették a bulit. A problémát nem vizsgáltam meg részletesebben, de feltételezhetően egy vékony eloxált aluhuzalt tekertek az izzót tartó drótokra néhány menetben. Ez a nagyszerű kínai ötlet evolúciós előnyben részesíti a kultúrembereket és hátrányban azokat az egyedeket amelyek csak élősködni akarnak a civilizáció technikai vívmányain. :lol:

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nem volt ilyenem , nem szerettem és most sem szeretem a sárga bőrszínt ( na jó a sötét barnát sem), mert a hepetitis -t juttatja eszembe . :lol:

Már vagy 25 éve rendes "gyertyákat" használok . Ezek olyanok mint egy kis gyertya , a "parafin" belsejében van egy ellenállás, az égő egy lángra hasonlító glimmszerű neon égő , többszínű luminoforral bevonva .
"Ez a nagyszerű kínai ötlet evolúciós előnyben részesíti a kultúrembereket és hátrányban azokat az egyedeket amelyek csak élősködni akarnak a civilizáció technikai vívmányain. " Ilyen megfogalmazásban még nem találkoztam az "Olcsó áruk szarumával ". :taps:
Üdv! Miki.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Gondolom valami vegyi anyagot, vagy akármit használnak, jó sötétbarnának látszik, előre kezelik az elektróda kivezetéseket.
Nem a vákumtól lesz oxidos :-)
Csaba

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Lehet minivaristor, legalábbis az anyaga .
Üdv Miki.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Én így keresem a hibás izzót:
Az első, középső, utolsó izzót kivéve, megmérem, hogy a kettéosztott izzósor melyikében van szakadás.
A hibás sorban ugyanezt az elvet követve újra mérek, és újra....és újra....egyre jobban szűkül a kör...éés megvan a hibás.
Így sokkal kevesebb méréssel beazonosítható a hibás lámpa, mintha egyenként mérnénk.
(Ha elsőre a mindkét ágban szakadás mutatkozik, akkor kicsit több a meló vele).

Üdv.: uniman

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Yesss! A klasszikus felező módszer. A szakember így csinálja, kivéve, ha jó napja van, mert akkor egyből a hibásat cseréli ki. =vigyorog=

Üdv! Kalex

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
köszönöm a hozzászólásotokat,ebbe a füzérbe nagyon pipci égők vannak, amit szabad szemmel aligha lehet mégnézni, hogy jó vagy rosz,ugy hogy maradok a tüs megoldásnál.

0

city217
city217 picture

Szia.
Azért jó lenne tudni milyen égősorod van, mert van több megoldás. Ha led-es és 24V-os akkor egy tűvel rövidre szurkálod és megkeresed amelyik szakadt. Ha kivehető égős akkor a fázisceruza is segít.
Üdv.

0

H.Lajos
H.Lajos picture

Helló!
Én a multi tapi csúcsaira kontaktoltam 2 db. vékony varrótűt, oszt' egyenként megsípoltattam az izzókat.
A szigetelést nem rongálja, de hatásos.

0

Istvan78
Istvan78 picture

Szia!
Én szemmel szoktam megállapítani,a hatékonysága 100% :)
Üdv Stewe!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: Zsugori is megküldte az oldal helyét.
Amihez kérdeztem, az 4 db triaccal van meghajtva,(kis zöld doboz egy gombbal váltható,230 V-os) elmondás szerint mind a négy sor sötét, a kijövő vezetékeken pulzál a feszültség az ötödik vezetékhez képest, tehát a triacok kiadják a vezérlést.
4 mm-es színes rizsszemizzók vannak benne.

Bálint

0

marosi
marosi picture

Szevasz Bálint
Tavaj én is nekiáltam egy500 égős javitásával :lol: ,az lett a vége hogy kivágtam minta macskát....,és vettem egy másikat.

0

city217
city217 picture

Szia.
Akkor egy égőd kiéget, és akkor jön a keresés. Vékony tű és ohm mérő.
Üdv.
ui: lehet próbálkozni ha megpöckölöd az égőket és szerencséd van ha kigyullad, vagy egy jó nagyítőval nézegeted melyik fekete /kiéget/.

0

welding alt
welding alt picture

Szia SzBálint!

A keresőbe beírva -karácsonyfa világítás - találsz olyan topicot , ahol e téma terítéken volt.

Üdv!
welding alt

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Bálint!
Fázisceruza, vagy ohm mérő a dugaljtól indulva, és cca. felezve a teljes hosszt. Amennyiben, 230V-ról megy és sorba van kötve.
Üdv:
exGelkás

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia Bálint
Ő az?

0

welding alt
welding alt picture

Szia zsugori!

Talán épp ezt kereste. Uniman, utólag remélem megbocsájt, hogy engedelme nélkül idézem sorait.
"Az első, középső, utolsó izzót kivéve, megmérem, hogy a kettéosztott izzósor melyikében van szakadás.
A hibás sorban ugyanezt az elvet követve újra mérek, és újra....és újra....egyre jobban szűkül a kör...éés megvan a hibás.
Így sokkal kevesebb méréssel beazonosítható a hibás lámpa, mintha egyenként mérnénk.
(Ha elsőre a mindkét ágban szakadás mutatkozik, akkor kicsit több a meló vele)."

Üdv!
welding alt

0

city217
city217 picture

Szia.
Ez igaz a soros égősornál, de ha több leágazásos akkor már nem.
De majd megtudjuk biztos. Én a sorost fázisceruzával nézem a fázis felől elindulva, ötösével haladva, de jó a felezés is csak akkor a dugót meg kell fordítani.
Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Hát nem "eccerű" rátalálni: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/feny-fuezer
(Esetleg majd Kalex egyesíti a topickat...)
(A legegyszerűbb jósnőhöz fordulni...tőle azt is megtudhatjuk, hogy melyik izzó fog Szentestén kiégni. Így azt is kicserélhetjük időben...)
Üdv.: uniman

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"(Esetleg majd Kalex egyesíti a topickat...)"
Összefűztem. Ugye, hogy nem hülyeség a pontos címadás?

Üdv! Kalex

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Kalex!
Ez aztán a fúzió !
Én azt a sz@r elemes-LED-es fáziskeresőt használom, húzod a derótön és amikor a szakadáshoz érsz, csökken a fényereje a LED-nek .

Üdv! Miki.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Én azt a sz@r elemes-LED-es fáziskeresőt használom"
Persze, Baskíriában! =röhög= Ahelyett, hogy görcsölnél vele egy fél napot. Jellemző! =nagyon röhög=

Üdv! Kalex

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Ahelyett, hogy görcsölnél vele egy fél napot."Volt amikor görcsöltem, de tele lett a sütőtököm , azt vettem egy erősítőt, a mikrofon bemenetére csatlakoztattam kábelt , egy 5 kopekesre forrasztottam egy 1 uF kondit és hallgattam "meddig ér az 50 Hz", mint az aknakereső, csak ez 50Hzkereső lett .

Üdv! Miki.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"egy 5 kopekesre forrasztottam egy 1 uF kondit"
Na ezt a megoldást kereste Bálint. Csak az a gond, hogy honnan szerez 5 kopekest?? =hmmmm=

Üdv! Kalex

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nekem még maradt , vagy 1 kilogramnyi , de nem tudja majd forrasztani , ezért a ti 10 forintosotokat ajánlom, analógként !

Üdv! Miki.

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Én előbb elemet cserélek a távirányítóban, és utána bele megyek a menübe. :
Üdv.

0

city217
city217 picture

Szia.
Igen nem hülyeség, de most már nem tudom hol tartunk. :)
Én a gyertyára szavazok

Üdv.

0

Sponsored links