You are here

kazán

9 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Sziasztok!

Ha valakinek megvan a VAILLANT VUW OST 260 XE/VCR TR 260 XE kazán kapcsolási rajza,szervizdoksija,felhasználói kézikönyve,akkor kérem segítsen.ha másfajta vaillant kazán rajza van meg,azt is szívesen fogadom.

Köszönöm!

Comments
dav53
dav53 picture
*****

Szia.
Vaillant VU_VUW_HU 240-3_3M AtmoTEC pro típusról feltettem egy sm-et.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz laszlovandamme!
Eről a kazánról többet kellene tudni, mert a típus nem sokat mond. Fali, álló, esetleg parapet, mert akkor úgy érdeklődöm a barátok, rokonok között. Akiről tudom, hogy fűtést korszerűsített.
Talán ott megvan!
Más: Ha elindítasz egy témát, akkor azt kísérd is figyelemmel, és válaszolj, az ott válaszadók részére! Videoton kérdésed!
http://elektrotanya.com/?q=node/1522
Itt mindenki a szabadidejét áldozza a problémamegoldásokra, légy szíves úgy is kezelni!
Üdvözlettel:
exGelkás

0

laszlovandamme
laszlovandamme picture

Szia exGelkás!

Köszönöm a figyelmeztetést,ezentúl reagálni fogok hamarabb,pláne mivel én kértem.
Igaz elég rég regisztráltam,de nemrég használom az oldalt, eddig inkább csak nézelődtem és letöltöttem.A kazánrajz nagyon gyorsan kellett volna,azután időm is alig volt benézni.Amúgy egy álló kombikazán,a leírt típusjelzésen kívül semmi nem volt rajta.Igaz már megjavítottam az elektronikáját,de a rajz továbbra is jól jönne.egy tapasztalat:volt benne egy hamlin típusu alkatrész,nem jöttem rá mi lehet.Mivel két kivezetése volt és s1 volt a jelölése,valami biztosíték féle lehetett.ilyet még nem láttam.gondoltam tulfezsültség levezetőre,de sorosan volt beiktatva,ez sem lehet,egyébként is egy gyengeáramú részben volt,valahol a termosztát visszaérkező jelére kötve.amúgy mégegyszer köszi a figyelmeztetést!

Üdv:laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz laszlovandamme!
Szerencsére nem vesztél el, ha sok a dolgod az mostanság jót jelent. Azért reagálj, az esetleg feltett kérdése(i)dre, mert ha egy ideig nem vagy itt, akkor minden jószándékú válaszadó azt hiszi, kihaltál. Elég, ha azt írod köszi, de most mást csinálok, az már egészen jó. Ha megosztod a megoldást, akkor kíválló:)
Üdvözlettel:
exGelkás

0

laszlovandamme
laszlovandamme picture

Sziasztok !
A megoldás csak ez a hamlin jelzésű valami volt.Mivel jobb nem jutott eszembe, betettem a helyére egy 500 milliamperos gyors biztit.Azért szét fogom szedni,mert nagyon érdekel mi lehet.
Ezenkívül egy bár alatt volt a vízrendszer nyomása,ami sok helyen okoz gondot,a laikusok nem szokták a nyomást figyelni,mint ahogy a kocsinál sem nézzük mindig időben az olajszintet.erre már ráfaragtam.ja és be volt építve egy rádiós termosztát is az elektronikus mellé.ez közvetlenül a kazán alatt volt,és csöpögött rá időnként a víz.ettől szétrohadt a nyák egy darabja,a vezérlőrelé előtt.valmi csoda folytán nem sérült sem a táp,sem a mikrokontroller és némi nyákpótlás után teljesen helyreállt.azóta működik.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az a kis alkatrész Hamlin márkajelet viselt? Ők reléket szoktak gyártani. Lehet, hogy valami hőkioldó, de lehet biztosírték is.

Jácint

0

laszlovandamme
laszlovandamme picture

Sziasztok!
igen,tudom,hogy reléket szoktak gyártani,de ezen a hamlin feliraton kívül az égvilágon semmi nem volt.kb 20 mm hosszú,3mm széles,3mm magas.ezért tettem a biztit a helyére.a furcsa csak az volt,hogy volt a nyákon egy mechanikus kapcsoló, és az is "s" jelzéssel szerepelt,mint ez az alkatréész.gondoltam hőkioldóra is,de cska egy egy smd ellenálláshoz cstlakozik,tehát terhelés alig van,a közelében pedig semmilyen melegedő alkatrész nincs.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz laszlovandamme!
Valószínüleg, egy induktivitással találkoztál, zavarszűrést végez, pl. tápokban, végein kondikat találni. Jó megközelítésben, a tönkrement alkatrész, rádiófrekis zavarok szűrésére hivatott. Manapság nem dívik az AM vétel, ha nincs a közelében rádióamatőr, a kutyát se érdekli, mivel pótoltad.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

Sponsored links