You are here

Kedves Fórumtársak! Voltcraft DSO-2090 USB oszcilloszkópot használ(t) már valaki?

5 posts / 0 new
Last post
Szurkee001
Szurkee001 picture

Hagyatékból rám maradt nemrég egy ilyen Voltcraft DSO-2090 USB oszcilloszkóp. Van hozzá telepítő lemez is. Sajnos, csak XP alatt fut, de azt végre sikerült megoldanom, hogy kis trükkel, de fut Win 10 alatt is! A korábbi tulajdonosát sajnos, már nem tudom megkérdezni, ezért szeretném a Ti segítségeteket kérni! Van ugyan help menü, de sajnos, nem értek angolul!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ezzel a szkóppal számítógépre menteni pl egy nem periódikusan ismétlődő jelcsomagot és ha igen, hogyan?
Arra már sikerült rájönnöm, hogy ismétlődő jeleket, mint egy fényképet el tudom menteni, de most olyat is szeretnék elmenteni és kielemezni, ami nem ismétlődő!
Egy áramkört szeretnék vizsgálni vele, kb. egy tized másodpercig történik valami, de nem látom a szkópon, mert utána sekép, sehang! Ezért szeretném rögzíteni a jelet, hogy pontosan lássam, mi is történik!
Minden segítséget előre is köszönök!
Szurkee001

Comments
Markhazy
Markhazy picture

Szia!

"single–shot" vagy"Single-Shot Capture" nak hívják amit szeretnél. Ez egy trigger mód alapvetően. Nem tudom hogy az általad írt Voltcraft DSO-2090 USB tud-e ilyet. De így rá tudsz keresni.

Szerintem tudnia kellene.

1

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Köszönöm a választ, megnézem, hogy találok-e benne ilyen menüpontot!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

https://youtu.be/haGg4iS-pFw?t=767
Itt épp azt mutatja be, hogy leejti az üveggolyót a mikrofon elé, és csak a triggerelés utáni részt rögzíti, utána nem változik a kép.
De szerintem a legtöbb funkciót megmutatja benne, érdemes végignézni, akár felirattal, automata fordítással.

1

Szurkee001
Szurkee001 picture

Szia!
Köszönöm a segítséget!
Sikerült letöltenem egy frissebb programot, aminek a menüjében már szerepel a record menü!
 

0