You are here

Kenstar S3201LB T-con csere után is fényes zöldes csíkok láthatóak!

7 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Most került hozzám ez a LCD tv azzal a hibával, hogy a képen fényes zöld csíkok láthatók, a múltkor volt hasonló hibám akkor T-con csere megoldotta a gondot. Most ennél a tv-nél nem hozott eredmény, pont ma jött meg, és csere után is megmaradt a hiba. Teszek fel képeket a hibáról, színesben és fekete fehérben is látszik a jelenség. Mi lehet ennek az előzménye hogy ezek a csíkok látszanak, szoftver gond lehet, vagy valami más gond van a main board-on ?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Most rendeltem hozzá main board-t, de a hiba az megmaradt. Most cserélve lett a main, t-con, de a képen megmaradtak a csíkok. most a kijelzőn valamelyik cof-ja lehet hibás, és emiatt lehet látni a csíkokat?

File csatolás: 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia
Ez gamma hiba, merd meg a gamma feszultsegeket, lehet hogy az "uj" t-con is hibas ?

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia
Szereztem még egy t-con-t, de ezzel is megmarad a hiba, hidegen beindítva nincs, de melegedés után előjönnek a csíkok a képen.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Sharponknál EEPROM hiba vagy Firmware hiba, az eepromot birod törölni a service menüben. Mivel nem adtad meg milyen alaplap van bene igy csak találgatni lehet mlyen belseju ez a noname Kenstar tv. Igy szerviz menube valo belepes modjat se tudod meg.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Lefényképeztem az alaplapot, most felteszem a képeket.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Holnap délután megnézem, és képet is teszek fel róla, mert csak holnap leszek otthon. Köszi az infót!

0