You are here

Kenwood

18 posts / 0 new
Last post
sallaan1
sallaan1 picture

Üdv mindenkinek!!
Adott egy suzuki vagoner és egy kenvud autósrádió,a rádió tökéletesen működik ha áll a motor, de ha be indítom az autót a rádió hangja neki áll szaggatni,nem recseg hanem ki ki hagy.Ha az autó be melegszik ez a folyamat szite teljesen meg szűnik.A rádiót meg tápláltam közvetlenül az aksiról-- semmit nem változik a dolog. A dolog érdekessége, hogy szinte csak gáz adáskor jelentkezik ez a jelenség, de jellemzően inkább csak menetközbeni--gyorsítási alkalomkor, ha áll az autó és úgy pörgetem fel a motort akkor szinte nem is mutatkozi a jelenség.
Ha valakinek van valami ötlete, próbáltam a rá olvasást a szemmel verést ,.... de semmi nem változott.

Üdv Sallaan1

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz sallaan1!
El kell dönteni, hogy a hiba a tápon, vagy az antennán keresztül érkezik.
Magnó, vagy CD lejátszás közben is jelentkezik a hiba?
Ellenőrizd a bekötéseket, ui. a "memoria" táp, tehát a fix a nagyobb áramfelvételű, míg a gyújtás, csak egy jelzéssel bír.
Üdv:
exGelkás

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: látom, nem érdekli.

Bálint

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Bálint!
Elment szunyálni, majd holnap folytatja.
Fog az rendesen szólni, csak győzzük kivárni! :fun:
Üdv:
exGelkás

0

gbenyov
gbenyov picture

Az elektronikus gyújtás "villám" zavara okozza. A rádió meg intelligens, ha k.nagy a bejővő recsegés impulzus, akkor némít.

Talán mégsem a rádióból kellene ezt kikapcsolni, hanem az autónál megkeresni, hol sérült a zavarszűrő rendszer.

Vagy VOLVO-ra kell cserélni...

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Ckó
Ckó picture

Sziasztok!
Elég lenne csak a motort dízelre cserélni-az olcsóbb.
Üdv.Ckó

0

gbenyov
gbenyov picture

És máris nincsen gyújtás zavar.

Tehát diesel Suzuki vagoner...

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Cormyus
Cormyus picture

Nem ismerem a suzuki wagoneert de nekem úgy tűnik mintha valami elektronikus üzemanyag szabályzó rendszer üzembe lépése interferenciát okozna a Kenwood rádió részével.
Ezért némítgatja le(mert szerintem nem táp úti problémáról van szó)a hangot. Érzékeli hogy nem tiszta a jel ezért pillanatokra kussoltatja.Javaslom próbaképpen egy nagyobb puffer kondi rákötését a készülékre közvetlenül a táp bemenetnél (4700-10000MF).Ha az antenna zsinóron megy be akkor nem tudom mit csinálj.(És gyanítom hogy ha van esetleg rajta középhullám azon nem jelentkezik.)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Próbáld meg egy teljesen külön antennával. Mit tapasztalsz?
Üdv! Kalex

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia sallaan!
Közvetlen a rádión mérted már a feszültséget, mikor a hibát produkálja?
"próbáltam a rá olvasást a szemmel verést "
Teliholdkor fekete macskát áldoztál??? :D
Üdv Tibi.

0

Kari
Kari picture
*****

Haho!
De azt is (szerintem) a 13. keresztutnal balkezböl, vallon atvetve kell, hogy tedd a megfelelö aldozati hatas erdekeben :-)...
Kari

0

Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok,

az ilyen hibákat valóban érdemes imádsággal! :D Én megpróbálnám a gyertya cserét a kocsiban első körben, mert lehet nemcsak ott szikrázik ahol kell! Aztán a gyújtáskábeleket kellene ellenőrizni, a pipánál szokott lenni zavarszűrő, nem tudom a Suzuki tesz-e bele!

Üdv,
Oszi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a gk-motor-karosszéria testkábeleket is vizslasd meg.
Antennavezeték mindkét vége testje jó?

Bálint

0

sallaan1
sallaan1 picture

:help: :help: Üdvözlet minden kedeves hozzá szólónak és segítőnek.

Tényleg nagyon rendesek vagytok na meg türelmesek is.Nem feledkeztem meg a dologról csak egy kicsit szét csúsztam az időmmel(most lenne jó a 26 órás nap, vagy három hét szabi).Na szóval a probléma sajna de még létezik,Az egyébb zavarok kiszűréséig még nem jutottam el de a táp körül már vannak talált hibák, első és kritikus 15.5V (és felette) a töltése az autónak, az új generátor már megvan, mint ahogy ti is említettétek úgy szerintem is itt leledzik a hiba gyökere, illetve amit ez okozhatott még esetleg. Ja a VOLVÓ ötlet---igazad van valahol itt kezdődik az autó (nekem az van 850-es, 5henger 20 szelep, imádni való )a suzuki a barátnőmé tehát a "mi autónk", ha a generátor csere után is áll még a jelenség akkor a pufferelést meg is csinálom mert valami mester már próbálkozott hasonlóval az Autonornál--ott rakták be a rádiót annak idején, csak egy trabi gyujtás kondit hebrigált oda valahogy, hát szép látvány.
Szóval köszönök minden segítséget, és ígérem pulikálom a fejleményeket.
Üdv és tisztelettel Sallaan1

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia Sallaan1,

Ez esetben érdemes lenne belenézni a rádióba is, én egy másik típust csináltam abban a tápot egy 3300u/16V kondival szűrték, ez meghibásodhatott, ha a tiedben is!

Üdv,
Oszi

0

sallaan1
sallaan1 picture

Üdv !!

KÖszi, ha nem oldódik meg bele nézek, bár szét szedett állapotában nem igen lehet probálni semmit a szerelési sorrend miatt, eléggé jól ki találták,hogy ne legyen könnyű babrálni ,bár ők biztos tudják ennek a tuti trűkjét.

Üdv Sallaan1

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Szerintem az ilyesmi inkabb az egyre több beleszuszakolt funkcionak, s a teljes mertekü meretcsökkentesi hajszanak köszönhetö.
A gyartoknal pedig modulszintü szereles/gyartasbeli teszteles zajlik egy összeszereles utani, vegsö funkcionalis vizsgalattal...
Ha megis valami kaputti, ill. nem elegiti ki az elöirasokat: megy vissza a par bemerö altal szetkapott resz/az erintett kartya/modul a gyarto/bemerö sorra (ha egyaltalan)...
Kari

0

sallaan1
sallaan1 picture

Üdv Mindenkinek!!
Ahogy ígértem, itt a vég fejlemény a fenti--- eset tanulmány szintű dologhoz: Generátor csere megtörtént, semmi nem változott de legalább a töltés rendbe van immár.A bemeneti tápra 3300mikrós elkó rákötve ferritmagos tekercsel kiegészítve...--látványos javulás történt de tulajdonképp meg maradt a jelenség, igaz ,hogy csak töredéke az eredeti nyavajának.Másik rádió beszerelve--tökéletesen mükszik--- a hiba megoldva,rádió el ad el ajándékoz meg semmisít stb. de minnél messszeb a SUZUKI VAGON R-nek látszó tárgytól.
Tudom nem voltam elég kitartó,de úgyéreztem ,hogy az egyébb eseményeket--kárcsinálást csak így bírtam meg előzni az autó és a rádió érdekeit tekintve.
Üdv minden segítő szándéku résztvevőnek.
Sallaan1 :szetver:

0

Sponsored links