You are here

KENWOOD KA 5050R Tipusu erositő végfok probléma.

17 posts / 0 new
Last post
csabasoos
csabasoos picture

Sziasztok!, nem rég olcsón meg vásároltam egy KENWOOD KA-5050R típusú erősítőt, a régi gazdája sajnos tönkre tette mind a két végfok-ját!. Ennek az erősítőnek a vég tranzisztorai 2SK1529, és 2SJ 200-as végtranzisztorokból áll, a kérdésem pedig az volna hogy ezeket a típusú tranzisztorokat milyen típusú tranzisztorokkal lehet még helyettesíteni?, ugyan is az összes végtranzisztor zárlatba ment!, és ezek a típusú tranzisztorok nagyon drágák, és egy kis seb vagyonba kerülne az erősítő újra élesztése, mivelhogy a 2SJ 200-as és a 2SK 1529-es ből 4-4 darab kell!. Ha valaki tudja mivel lehet még helyettesíteni ezeket a típusú tranzisztorokat azt kérem segítsen, és ha valakinek meg van a kapcsolási rajza az erősítőnek az is sokat segítene, mert még van négy darab ellenállás is ami oly annyira meg éget hogy a színkódot nem lehet le olvasni az ellenállásról, csak az első szint sikerült be azonosítanom ami a szürke szín. A négy ellenállás teljesen meg szakadt, le kapartam az ellenállásokról a védő réteget, hogy hátha le tudom mérni az ellenállást, a mérő műszer egyik mérő tuskéjét rá csatoltam az ellenállás egyik végére a másik mérő fejt pedig húztam felfele az ellenállás szén rétegén és ezeket az értékeket kaptam ahogy mentem felfelé 75ohm, 114ohm, 420ohm között mozogtak az értékek, én szerintem 820ohm-osak lehetnek az ellenállások, de nem vagyok benne biztos. Az ellenállások pozíció száma pedig a köv- R29, R30, R31, R32. Amúgy ezek az ellenállások a meghajtó tranzisztorok bázisait csatolja össze. A meghajtó tranzisztorokból van két darab 2SA 1535 aminek a C-ra, és a E-je össze csatlakozik a B-uk pedig csatlakozik ezeken az ellenállásokon keresztül a két másik 2SC 3944-es tranzisztor B-saira, és ezeknek a C-ra és az E-re is közös. Köszönöm!.

Comments
csabasoos
csabasoos picture

Sziasztok,köszönöm az eligazítást, na de lehet az mellet döntök hogy nem fogok ennyi pénzt költeni rá hanem egy olcsóbb BD-s végtranzisztor végfokra épülő erősítőt fogok bele építeni, és aztán mehet el adásra!

0

csabasoos
csabasoos picture

Szia! Ismerem ezt a végfok IC-t, de nem ezt fogom bele építeni, hanem egy jobb tranzisztoros végfokot. Nem rajongok az IC-s végfokokért!.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Csabasoos.

"aztán mehet eladásra"
Nem neked kell "rajongani" érte, hanem a jövendőbeli tulajdonosának...aki, ha én lennék, dobnám ki belőle a cuccodat és mindenképpen az eredeti állapotát állítanám helyre, már amennyiben helyreállíhatatlan károkat nem szenved az átépítés során...talán inkább mégis így hibásan kéne "mennie az eladásra". Igaz "occóbban"...

Üdv.: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:próbáld ezt, TDA 7293.
Gondolom, a +/-51 V-ot üresjáratban mérted.

Bálint

File csatolás: 

0

csabasoos
csabasoos picture

Itt található az erősítő belsejéről egy pár kép. http://www.hifi-pictures.net/amplifiers-home/Kenwood%20KA-5050R/Kenwood%...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: több katalógus szerint sincs helyettesítőjük.
A HQ-ban lehet kapni,ill. rendelni.
Meg kell nézni máshol is, hátha olcsóbb.

Mekkora az erősítő tápfeszültsége, hátha nem kell a 180 V Vds?

Bálint

0

csabasoos
csabasoos picture

Szia!, én Romániában élek, és nem tudom meg vásárolni a HQ-tól, csak is itt, lehet itt is kapni, csak elég drága. Az erősítő + - 51V-ról üzemel. Az ellenállás értékéről nincs tipped hogy milyen lehet?.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: rajzom nincs, tippelni sem tudok.
Garancia nélkül megpróbálhatod 120 Vds-t tudó FET-ekkel.
(nem véletlenül tettek bele ilyen izmos tranzisztorokat)

Bálint

0

csabasoos
csabasoos picture

Itt egy közelebb kép az ellenállásokról, nekem 820ohmos-nak tűnik.

File csatolás: 

0

csabasoos
csabasoos picture

Tudsz nekem ajánlani egy pár FET-et ami passzolna még?. Tudom hogy a 2SJ200, és a 2SK1529-es direkt audió célra lett ki fejlesztve, és az volna a legjobb bele, de csak kiváncsi vagyok hogy milyen menne még helyette.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: sajnos nem találtam ilyen teljesítményű helyettesítőt.

Bálint

0

csabasoos
csabasoos picture

Szia!, oké értem, semmi gond, meg veszem az eredeti tranzisztorokat, mihelyst lesz pénzem. Köszönöm a segítséget!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...már ki is van készítve neked: http://www.ebay.com/itm/8-X-MATCHED-GENUINE-TOSHIBA-2SK1529-2SJ200-MOSFE...

Üdv.: uniman

0

csabasoos
csabasoos picture

Szia!, látom, csak még én nem rendeltem soha az Ebay-rol, nem is tudom hogyan lehet onnan rendelni?. Ja és mennyi volna az a 79 dollár forintba?.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ezek szerint országodból nézve nem látható a forintosított ár:
US $79.99 Approximately 17,866.88 HUF
+ posta: $6.00 (approx. 1,340.18 HUF)
Tegnap kb. pont enyiért kelt el (a vaterán) ennek az erősítőnek "receiver" változata...
Felétek meg kb.600-700 lei-ért hirdetik hibátlan példányait...(ez az összeg meg nekünk nem mond sokat, hogy"mekkora" "pínz"...)

Üdv.: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 1 USD kb. 230-232 Ft a mai napon.
(még szól valamit egy okos politikus és feljebb ugrik)

Bálint

0

Sponsored links