You are here

KENWOOD KDC-4051 PROTECT

3 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!
Áram alá helyezéskor már a PROTECT felirattal kezd, semmilyen gombnyomásra nem reagál, cd-t beveszi-kiadja de nem forgatja meg és teljesen néma.
Végfok-ic, cd-egység eltávolítása után a helyzet ua., a regulátor ic-nél /IC901 LV5680/ vannak eltérések tápfeszekben, 6-8 lábon fele feszültség van a rajzhoz képest, a 14-15-ön pedig 0v a 4,9 ill. 13,5v helyett, az alaptápok mint a 3,3-5-8,5-9v-ok megvannak.
Nem tudom hogy bekötési hiba után lett-e ilyen vagy menet közben, van-e ötlete valakinek hogy mi lehet a gond, a regulátor ic cseréje sem túl egyszerű próbára mert 4-5ezer körül van S-nél és nem egyértelműen néz ki hibásnak, panel teljesen ép, gyanúsnak tűnő alkatrészt nem találtam, köszi.

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A végfokot ne hagyd ki belőle. Protectet akkor szokott kiírni, ha a végfok hibát üzen. Ilyenkor első körben Ohmmérés, a végfok kimenetei nincsenek-e zárlatban a táppal vagy a földdel, aztán bekapcsolás után a kimeneten megvannak-e a féltápfeszek.
Ha kiveszed a végfokot, akkor az ugyanolyan, mintha hibás lenne.

Üdv: Jácint

0

jancsika
jancsika picture

Szia-elsősorban a végfokot kell ellenőrizni,vagy a végfok környékén,esetleg ideiglenesen megpróbálhatod hangszorók nélkül,és minden müvelet után adható egy reset is neki...üdv...

0