You are here

KENWOOD KRC-194YG autórádió nem kapcsol be

11 posts / 0 new
Last post
cape-t
cape-t picture

Sziasztok Mesterek!

Adott a címben szereplő autórádió (rajz a tanyán). Amikor bedugom a táp(stb.) csatlakozót, 2 másodpercre felvillannak az előlap fényei és megjelenik az "ALL OFF" felirat, majd teljes sötétség és néma csend. Innentől csak a reset gombra reagál. Ha ezt megnyomom, ismét felvillannak a fények, ua. a kiírás, aztán megint csend.
A BackUp +5V megvan, de állandó jelleggel jelen van a PowerOn +5V, és a +8V is. Az én értelmezésemben utóbbi kettőnek csak bekapcsolt állapotban kellene megjönnie. Vagy rosszul gondolom? Mellesleg a BackUp +5V-ot kapcsoló tranyó olyan forró, hogy az ujjam 1mp-nél tovább nem bírja. (De a fesz megvan és stabil.)
Próbáltam másik előlappal is, de azzal is ua. Végső esetben szerzek mégegy ilyen rádiót és összehasonlító méréseket végzek. De ez valszeg csak holnap lesz. Addig is minden ötletet szívesen vennék!

Köszönettel:
Gyula

Comments
miklos-68
miklos-68 picture

Szia!Mi a proc pontos tipusa?

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Miért? Esetleg lenne? Egyébként uPD780058GC465. Tulajdonképpen egy mikrovezérlő, ami újonan szerintem üres, fel kell programozni. De már mind1, mert már az előlapot és a tunert elosztogattam belőle...

Üdv:
Gyula

0

miklos-68
miklos-68 picture

Esetleg bontott.Ebből a szériábol rengeted megy a mai napig is.Az egyik legmegbizhatóbb gép.Nem is értem hogy lehet rossz a tied.Én még csak görgö töréssel és izzó hibával találkoztam.Akkor nem keresgélek.....

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Volánnál dolgozom, és itt a sofőröktől kapnak "hideget-meleget". Ennek már mind1, de azért jó tudni, hogy esetleg lenne hozzá alkatrész, mert van még nálunk néhány ilyen készülék forgalomban.
Az izzók nálunk is sorban kimennek.

Köszönöm a hozzászólásaidat!

Üdv:
Gyula

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv Gyula !
Milyen a táp IC benne?

Öreg T

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Ennek nincs IC-je. Zenerrel és áteresztő tranzisztorokkal van megoldva minden táp.

Üdv:
Gyula

0

cape-t
cape-t picture

Sziasztok!

Tegnap nekiálltam újból. Észrevettem, hogy a +5V-ot kapcsoló tranyó erősen melegszik. Mivel a proci is így tett, leakasztottam a pocit az 5V-ról és a tranyó melegedése megszűnt. Az 5V és a GND között a proci ágában 60ohm ellenállás volt mérhető. Egyesével leforrasztottam mindent, míg végül csak a proc maradt. Ennek táplábai (Vdd1 és Vss1) átmentek 67ohmos ellenállásba (kiforrasztva is megmértem), szóval a proc kuka. :szetver: Nem tudom, lehet-e újonan szerezni processzort hozzá, de ha lenne is, gondolom horror áron... Úgyhogy bontás lesz belőle.

Üdv:
Gyula

0

cape-t
cape-t picture

Üdvözlet!

Egyesével leaggattam a proci buszáról az IC-ket (Tuner, RDS-decoder, elektronikus hangerő szab.) de semmi változás. Amit még észrevettem, hogy a proci az előlap felé a kijelzés idejére küld órajelet, azután csend a CLK vonalon. Az előlapi IC saját oszcillátora megy, de bármelyik gombot nyomom, nincs adatforgalom a proci felé.
Lehet, hogy a proci szarakodik? Egyébként elég szépen melegszik is. Az ujjamat éppen rajta tudom tartani.

Van valami ötletetek?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv? a végfokon a tápot forraszd le, azzal kizárod a végfok hibáját.

Bálint

0

cape-t
cape-t picture

Szervusz!

Megtettem, de sajnos semmi változás...
Köszönöm!

Gy

0

Sponsored links