You are here

Kenwood krf-v5070d bekapcsolás után kikapcsol

13 posts / 0 new
Last post
Eddyke
Eddyke picture

Adott egy kenwood krf-5070d típusú házimozi. Jelenség, hogy ha bekapcsolom, bejön a kijelző, és mikor a védelem kapcsolna, kikapcsol, és a stby led villog. Ha kétszer megnyomom a stby gombot, megint bekacsol, tölt, és újra le. A védelemre tippelnék, mert akkor kapcsol le, ha a védelem rákapcsolna a kimenetre. Sajnos az STKról nem találtam jó leírást, hogy mit kellene mérnem. A service manualba a 17-20as láb a kimenet, máshol meg a 9-11es láb. Ebbe kellene segítség, hogy mit mérjek, és milyen értékek lennének a jók.

Comments
Eddyke
Eddyke picture

A tető leszedés, mérés oké, csak az a baj, hogy eléggé összetett a készülék, és nem olyan egyszerű a forrasztási oldalhoz hozzáférni. Meg pontosan beazonosítani se tudtam az STK-k kimenetét, mert ahány doksi, annyi kimenet :hmmm:
A végek, STK 413-220A és STK 412-220A Csak olyan doksit találtam, ami 170A-s végű. Ha esetleg kiveszem a hibás STK-t, akkor ez a hiba megszűnhet, vagy olyankor meg az STK hiánya miatt tiltana?

0

Kumi
Kumi picture

Szia!
Ez a service manual szerintem jó hozzá:
http://diagramas.diagramasde.com/audio/KRF-V%204070%205070%205570%206070...
Nem egyszerű a készülék és ebben a service manualban több típus leírása szerepel.
Kumi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: először nagyítóval átnézni a végfok lábainak forrasztását és újraforrasztani az összeset, mielőtt továbblépnél.

Bálint

0

Gyula83
Gyula83 picture

Üdv
Elméletileg ha kiveszed akkor a védelem nem fog tíltani és renben lesznek a feszek. De utána úgy is ki kell deríteni miért tílt. Ehhez mérni kell. Az stk kimeneti lábain a feszt. Ha táp vagy féltápot mérsz valamelyik kimeneten azt megemeled és ha beindul akkor nem úszod meg az stk cserét.
Üdv.:
Gy

0

Eddyke
Eddyke picture

Megmértem a reléknél a kimeneti DC-t, és az egyik csatornán volt 63V. Kiforrasztottam a 8-9es lábát az STK 413-220Anak, és most már bekapcsol, de olyan probléma jött elő, (ezt nem tudom, hogy eddig volt e), hogy a kijelző lefagy, vagy nem tudom mit is csinál, de semmi nem változik rajta, hiába tekerem pl a bemenetválasztást, vagy hangerőt. Tehát semmit nem tudok állítani. Ez összefügg, hogy kiforrasztottam a 8-9es lábat?
A forrasztásokat átnéztem, rengeteg volt benne, de még egyszer átnézem! Lehet ez a "fagyás" is miatta? Mert a MUTE felirat villog, és mikor a védelem bekapcsol eltűnik, de alatta se tudok semmit módosítani vele. Néha a kijelző be se kapcsol.

0

Eddyke
Eddyke picture

Ez a probléma megoldódott, bár megint egy olyan ellenállás szívatott, amire nem is gondolt volna az ember, és semmi jele nem volt. A tápágba megnyúlt 1R os ellenállás volt a hibás. Már csak STK-t kell szereznem, és jó is.
Köszönöm a segítséget!

0

Gyula83
Gyula83 picture

Látod megy ez!
Tovabbi sok sikert!
Üdv.:
Gy

0

Eddyke
Eddyke picture

Köszi! Még annyi, hogy ha veszek bele új stk-t, akkor kicserélve, jónak kell lennie? Vagy emiatt az egy csatorna miatt át kell mérni pár lábat? A kimenetnek a nyák részén (ahova az stk van beforrasztva) se zárlat, se dc.

0

Gyula83
Gyula83 picture

Elméletileg mennie kell. Ha a kimeneteken nincs zárlatos kondi stb.
Üdv.:
Gy

0

Eddyke
Eddyke picture

Műszerrel rámértem az erősítő kimenetén is, meg a nyáknál is, nem volt sípolás.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Fedetelt szedd le, műszerke DC állásban, a relék STK felöli lábain föld fele DC feszt mérj bekapcsolás után, villogás előtt.. Ha van féltáp, akkor kakukk az STK.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

JÓNAPOT!
Milyen STK van benne?

Bálint

0

Sponsored links