You are here

[KÉRÉS][BIOS DUMP] NP350V5C-s05hu saga: Samsung és a supportja

5 posts / 0 new
Last post
N3szt0r
N3szt0r picture

Helló kedves mindenki!

Szeretném a segítségeteket kérni. Hozzám került egy Samsung NP350V5C laptop, dedikált radeon videókártyával és foglalatos (upgradelhető) procival. Sajnos az egyik legkiemelkedőbb magyar laptop szervíz már elvégezte rajta a kezelését. Meglepődve tapasztaltam, hogy a lapkán lévő mindkét eeprom volt már levéve. Ami picit vicces, ugyanis a gép hibája: hosszú állás után egyszerűen nem indult el.
Gyors körbeméregetés közben meg is találtam a tényleges hibát, ugyanis a cmos elem feszültsége csak 0.8V volt.

Jól felhúztam magam, hogy a szégyelheti magát a szervíz, de a kár már megtörtént.
Történetesen van írom ami képes az eepromokat írni olvasni, viszont a következő falba ütköztem:

Drága Samsung csak utilityt biztosít a bios frissítés és az meg másik gépen nem hajlandó a bios fájlt letölteni.... Így kezdődhetett a web sötétebb részein való turkálás, ahol találtam egy s05pl alvariánshoz való bios update csomagot. Megörülve kicsomagoltam és megint idegbajt kaptam. Egyetlen egy 6MB os fájl volt benne, nekem meg 1db 4 MB és 1 db 2MB eepromom van (névszerint winbond 25q32 és mxic25l1606e). 

Nagyon megköszönném, hogyha valaki tudna nekem adni nekem egy pár dump fájlt vagy a jelenlétében a gépéről készíthetnék magamnak egy dumpot :)

Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
csakyt
csakyt picture

Szia
 Az a 25Q32 az flash.  És nem értem, mit is szeretnél? Flash tartalmat?
https://dr-bios.com/samsung-np350v5-bios-download/8855
Tibi

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Szia
Nyilvan garanciat nem vallalhatok, hiszen altalam nem tesztelt, de ez az oldal azt ajanlja, amit keresel, egy 2MB es egy 4MB tartalmat, szabadon letoltheto. Esetleg megprobalhatnad.

0

N3szt0r
N3szt0r picture

Köszönöm, sajnos ez sem vált be. :(

Viszont találtam az oldalon ágrajzot és sikerült totál ledöbbennem. Ágrajz szerint MXIC mindkét eeprom. VIszont ezen meg egy Winbond chip van fent....

Ágrajz alapján elkezdtem a powerraileket is ellenőrizni és kiderült, hogy a 3.3v al gebasz van, ugyanis power led világít és láthatóan a superio indítja a gépet, viszont bios chipek nem kapnak áramot és az rtc sem. 330 ohmos short. Megpróbáltam labortáppal megküldeni és a superio melegedett. Innentől számomra kuka a lap....

Well done szervíz....

0

steewi
steewi picture

0