You are here

[KÉRÉS][BIOS DUMP] NP350V5C-s05hu saga: Samsung és a supportja

5 posts / 0 new
Last post
N3szt0r
N3szt0r picture

Helló kedves mindenki!

Szeretném a segítségeteket kérni. Hozzám került egy Samsung NP350V5C laptop, dedikált radeon videókártyával és foglalatos (upgradelhető) procival. Sajnos az egyik legkiemelkedőbb magyar laptop szervíz már elvégezte rajta a kezelését. Meglepődve tapasztaltam, hogy a lapkán lévő mindkét eeprom volt már levéve. Ami picit vicces, ugyanis a gép hibája: hosszú állás után egyszerűen nem indult el.
Gyors körbeméregetés közben meg is találtam a tényleges hibát, ugyanis a cmos elem feszültsége csak 0.8V volt.

Jól felhúztam magam, hogy a szégyelheti magát a szervíz, de a kár már megtörtént.
Történetesen van írom ami képes az eepromokat írni olvasni, viszont a következő falba ütköztem:

Drága Samsung csak utilityt biztosít a bios frissítés és az meg másik gépen nem hajlandó a bios fájlt letölteni.... Így kezdődhetett a web sötétebb részein való turkálás, ahol találtam egy s05pl alvariánshoz való bios update csomagot. Megörülve kicsomagoltam és megint idegbajt kaptam. Egyetlen egy 6MB os fájl volt benne, nekem meg 1db 4 MB és 1 db 2MB eepromom van (névszerint winbond 25q32 és mxic25l1606e). 

Nagyon megköszönném, hogyha valaki tudna nekem adni nekem egy pár dump fájlt vagy a jelenlétében a gépéről készíthetnék magamnak egy dumpot :)

Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
csakyt
csakyt picture

Szia
 Az a 25Q32 az flash.  És nem értem, mit is szeretnél? Flash tartalmat?
https://dr-bios.com/samsung-np350v5-bios-download/8855
Tibi

0

Vote up!

You voted ‘up’

Janos.ro
Janos.ro picture

Szia
Nyilvan garanciat nem vallalhatok, hiszen altalam nem tesztelt, de ez az oldal azt ajanlja, amit keresel, egy 2MB es egy 4MB tartalmat, szabadon letoltheto. Esetleg megprobalhatnad.

0

Vote up!

You voted ‘up’

N3szt0r
N3szt0r picture

Köszönöm, sajnos ez sem vált be. :(

Viszont találtam az oldalon ágrajzot és sikerült totál ledöbbennem. Ágrajz szerint MXIC mindkét eeprom. VIszont ezen meg egy Winbond chip van fent....

Ágrajz alapján elkezdtem a powerraileket is ellenőrizni és kiderült, hogy a 3.3v al gebasz van, ugyanis power led világít és láthatóan a superio indítja a gépet, viszont bios chipek nem kapnak áramot és az rtc sem. 330 ohmos short. Megpróbáltam labortáppal megküldeni és a superio melegedett. Innentől számomra kuka a lap....

Well done szervíz....

0

Vote up!

You voted ‘up’

steewi
steewi picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content