You are here

Kerozin (petróleum) kazán működése . Kiegészítés

6 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv.
Angliában gyakori, hogy a fűtés egyedi módon kerozinos kazánnal van megoldva. A szelektiv hulladék gyűjtés viszont nem mindenhol tökéletes. Ahol most vagyok ott például a sütőolajat csak a város szélén lévő hulladék telepen lehet leadni. Viszont itt több régi teherautón is érezni, hogy sütőolajjal jár. Gondoltam mi lenne ha a kerozinos tartályba őnteném harisnyány átszürve a használt olajat. Havi szinten 300l kerozint eszik a kazán ehhez menne 4l sütőolaj. Ilyen higításban én úgy gondolom nem okozhat problémát. Kémiai emlékeim szerint a petróleum kiválóan oldja az olajat. Vagyis szépen el keveredik és elégne.
A véleményeteket kérném jó e az elgondolásom. Ja itt ez nem jővedéki adócsalás.
Köszönöm Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv
Köszönöm a tanácsokat. Beleborítom az üllepítésre persze gondoltam és csak a tiszta részét szűrném.
Laci

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A sütőolaj növényi, a kerozin (az meg mi fán terem? talán petróleum, benzin, háztartási tüzelőolaj?) pedig ásványi. A sütőolaj, vagy ahol mifelénk nevezik étolaj, ha elégeted, kormoz, füstöl. Tönkre fogod tenni a kazánt vagy a kéményt, a főbérlőd veled fogja kifizettetni.
Én egy nagy 20 literes kannába gyűjtöm, és itthon állítólag le lehet adni a MOL benzinkutakon. Kis mennyiségnél pedig az edénybe öntök folyékony mosogatószert, rá tűzforró vizet. Emulzió képződik, ami megy a WC-be, többé nem ragad oda semmihez, tisztára mosható csapvízzel.

Üdv, lcsaszar

0

perlaci
perlaci picture

Üdv
Megtörtént a próba már két alkalommal is.
Jelentem a betöltéskor jól láthatóan elegyedett a kerozinban a fáradt sütőolaj. Égéskor nem volt észlelhető semmiféle változás, se korom se szag. Viszont egy nagy előny fakadt ebből a kezelésből. A befecskendező szivattyú elég csúnya süvítő hangot hallatott eddig. Most a kenés hatására elnémult. Gondolom ha teljesen kifogy a rendszerből és nem lesz olaj utána töltve ismét visítani kezd majd.
Laci

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Szűrés után ülepítés és újra szűrés.
De írj Dehogyisnem-nek! Neki is volt ilyesmi kályhája!

0

city217
city217 picture

Szia.
Gondolom skóciában van, és skótabb akar lenni a skótnál.
Itt van egy táblázat az gyulladásról.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lobban%C3%A1spont
Simán bele lehet keverni, max eloltja a tüzet ha sok.
Üdv.
ui: 300l-hez 4l az smafu, kenésnek jó. smiley

1