You are here

Kétszárnyas kapuvezérlés hiba

8 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Sziasztok
Adott egy (így azonosítottam) GG TWIST 230 GardeGate kapuvezérlés.
Legtöbbször teszi a dolgát, de nagy melegben meg télen elmegy a beállítása, pedig ennek bírnia kéne. Nem ázik be és bogarak sem költöztek bele. Beállítom megy egy darabig majd megfordul a két szárny elsőbbsége így túlcsuk és visszanyit. Ezt eljátsza jó párszor míg sikerül annak a szárnynak előbb becsukódnia ami ütközik. Ilyenkor szépen rázár a másik. A motorok ilyenkor halhatóan zúgnak 15 sec ahogy a leírásokban van.
Ki ismeri ezeknek a lekivilágát mi lehet a hiba.
Gondoltam a potikba kontakt60 belefújok és megmozgatom, de ezek piher potik nem biztos, hogy jót teszek vele.
Tanácsaitokat várom.
Köszönettel Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Sziasztok köszönöm a jó ötleteket. 
Az üzemi kondikra nem gyanakszom mert szépen és gyorsan mozognak a kapuk, de rámérni semeddig nem tart.
Az alaplapot kiszedni, elkó csere már macerásabb.
Üdv Laci 

0

N3szt0r
N3szt0r picture

12V előállításánál keresendő a probléma. Trafóról lejövő, egyenirányított 12V~ ot kéne szerencsétlen apró kondenzátornak simítania. Ráadásul 0-24 ben. Valószínűleg az évek során megfáradt. Ha már páka van a kezemben a két relét is kicserélném, valahonnan rémlik, hogy ezek a narancssárga relék szeretnek beégni.Valószínűleg a relék kivezérlésekor a motorok teljesítménye miatt alapból a hálózati feszültség beesik egy pillanatra, és ezt szegény simító kondi a relék többlet szükségletével együtt már nem tudja kiszolgálni. Nyilván ezt a feszültségesést a vezérlő elektronika is megérzi, ami magyarázná a random jelenségeket.

0

nogebt
nogebt picture

Hi.

Hasonlóan jártam én is egy GG tolópanellal...az melegben amikor egész délután sütötte a nap..nem indult el..amikor kimentem másnap minden ok..mentem délután..estefelé amikor már jó ideje sütötte a nap a külső házat (belül sem volt hideg) a panel valahol megfeszült.elvetemedett és gondolom a furatgalvánokban kontakt keletkezett..
Nem küzdöttem vele.cseréltem..aránylag jó árban lehet venni panelt hozzá...javallom cseréld..jó ideig birja majd..vagy odaköltözhetel...
​most az a panel a tesztpanelem..nincsen állandóan napon..kutya baja.. 

Üdv.LF 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Megmérném a motoroknál a két üzemi kondit. Ott lesz a kutya elásva... Kapac szegények lesznek, hol az egyik, hol a másik a gyengébb...

2

pluto63
pluto63 picture

Szia!
Régen volt ilyennel dolgom,de én úgy emlékszem,hogy az hogy melyik szárny induljon elsőnek nem lehet állítani,
nem lehet hogy megszorul a motorod és megelőzi a másik szárny.
A potik befújását én sem javaslom mert nagyon piciket kell állítani rajta
Üdv

0

perlaci
perlaci picture

Szia Pluto63.
Ennél a verziónál lehet állítani az egyik szárny késleltetését, már csak azért is mert így tud ráfeszülni záráskor a másik szárny. Így se a szél se gyerek nem tudja benyomni.
Üdv Laci

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
kettő ilyennel volt dolgom (ahogy a képből leszűrtem) mindkét esetben a relék voltak bűnösök. Egyik esetben nagyon lassan mozogtak a szárnyak, másikban az egyik meg sem mozdult. Vagyis eltérő a Te hibádtól, de tuti nem ártana azért a relék kimenetén feszültséget mérni szerintem.
Üdv, Z.

0