You are here

Kiforrasztó állomás! Mit érdemes venni, és leginkább hol?-JEGELVE

24 posts / 0 new
Last post
Rattanee
Rattanee picture

HAKKO 474 állomás, 815-ös pákával lett a megoldás. Aki érdemi segítséget próbált nyújtani annak így utólag is köszönöm.

Sziasztok!

Most érkeztem el ahhoz a nemes feladathoz hogy a céges műszerészsarkot ki kell alakítsam. A megvásárolandó cuccok között szerepel egy kiforrasztó állomás, amivel akadt egy kis problémám... Lényegében az hogy a neten fellelhető eladók olyan horribilis összegeket kérnek egy használhatóbb Wellerért vagy Ersáért hogy az már a vég. A főnököm kiröhög ha beadok neki egy 600ks beszerzési listát aminek a 60-70%-a ez az egy tétel...

Tehát a kérdés az, hogy mit érdemes venni? Mindenképpen új eszköz kellene, vagy legalábbis számlázható, tehát mit lehet kapni 150-200000 ft körül ami jól használható? Illetve hol? Ersa, Hakko, Weller ebben a sorrendben izgat, de egyéb értelmes cucc is érdekelhet persze.
A 'hagyományos' (PL: http://www.cf.hu/WEBSET_DOWNLOADS/341/DSX%20120%20ROBBANTOTT.jpg) pákaformát részesítem előnyben (nekem egy régebbi ERSA MS8000-esem van amit nagyon szeretek használni, bár a kora már kezd érződni), a pisztolyos illetve a nyélbe integrált cuccokkal nincs tapasztalatom, de valahogy kényelmetlenebbnek gondolom a használatukat, javítsatok ki ha tévedek.

Előre is köszönök minden infot!

Comments
ljan
ljan picture

Ha volnál kedves leírni, hol kapható ez a kínai páka, aakkor nem kényszerülne senki venni egy 2 dolláros pákát 10 ezer forintért. Igaz van valami zseni aki vákumtartályt forraszt egy jobb világ reményében eladásra. Engem csak maga a páka érdekelne......A többi hülyeség az nem gondd.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Sziasztok!

Megkérnék minden érdekeltet, hogy a személyeskedő megjegyzések posztolását szíveskedjen mellőzni. Nincs második figyelmeztetés, csupán pm, amiben a kitiltás hosszát fogom közölni.

Üdv! Kalex

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Azt hittem már sosem érsz ide.:)
Okes
:oke:
Üdv!
.

0

Luki
Luki picture

Szia !

Küldtem PÜ-t.

Üdv! Luki

0

Rattanee
Rattanee picture

Én is :)

0

Tranzix
Tranzix picture

.Üdv!
http://elektrotanya.com/?q=hu/keres
Nagyjából 393 találat (0,20 másodperc)
Most már egyel több van.

File csatolás: 

0

Rattanee
Rattanee picture

Nem kívánok vitátnyitni, mivel ez off topik... de...Köszi a hozzászólást de nem azt kértem hogy postoljatok keresőoldal linkeket ahol a találatok 90%-a már nem aktuális, ráadásul nem is a témába vágó keresőszóval. Ha egy éves "forrasztópákát de milyet' postokat keresnék, akkor azt írtam volna. Ha mégegyszer elolvasod amit írtam, rájössz hogy -kiforrasztót- keresek, és a hangsúly azon van hogy hol lehet értelmes áron venni valami jól használhatót lehetőleg az adott márkákon belül, vagy ha valaki tud más hasonlóan jó gyártó termékét elfogadható áron valahol. Meg ne haragudj de nagyon gurul a gyógyszerem mert egyre többen játtszák a nagyokost itt úgy hogy el sem olvassák rendesen hogy a témaindító miröl is beszél. Ha csak a pontokért postolnál akkor inkább ne tedd. Többet ér ha egyszer valahova értelmeset hozzászólsz mintha 10 postban játtszod az okost.

0

Tranzix
Tranzix picture

Természetesen és még neki áll feljebb...
"Többet ér ha egyszer valahova értelmeset hozzászólsz mintha 10 postban játtszod az okost."
Kezdő létedre elég nagy mellénnyel szaladgálsz, az álmoskönyv szerint ez nem jelent jót a jövődre nézve.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Rattanee!
Kerdes, hogy mely területen szeretnel forrasztgatni?
Ha pl. üvegen is _LCD elektronikak javitasa: alighanem effele megoldast kell keresni, ha nem is ettöl a patika dragasagu csapattol.
Altalanossagban en a JBC/ERSA/Metcal-es esetleg Weller sorrendre esküdnek.
Idö soran több cegnel is vettem kezi, belsö vakum szivattyus/pisztoly kiforrasztot_nekem nagyon bejött. Több kinai masolata is van manapsag forgalomban_az eredetiben tolokapcsoloval forrolevegösse is atalakithatod, s kissebb IC-kig jol megyen :-) Közben meglett: SC5000, s ajanlatban kb 70000Ft naluk, it meg tartalek alkatreszek is...
Eredeti tipust kikell banyasszam_ a Den-on az eredeti gyartoja, neves Japan ceg...

Kari

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Én "használtam" egy ehhez hasonló Metcalt.
Vagyis csak kipróbáltam, aztán zsákmányoltam gyorsan egy félig már leselejtezett Wellert..
Rendkívül kényelmetlen, azonkívül oda fagyott a panelhoz...

0

Rattanee
Rattanee picture

Na én is kicsit attól félek hogy kényelmetlen lesz. Az hogy odafagy, hát akkor valami brutál vastag nyomaton volt a lyuk :) Ezért szoktam forrólevegővel megküldeni finoman az ilyen jellegű paneleket, úgy kis teljesítménnyel is szépen ki lehet szedni szinte bármit.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Az valami igen fura szerzet volt, mert nem vákummal szívott, hanem sűrített levegőt kelett rákötni.
Rákeresek.
Tehát Metcal-MX-DS1
http://www.hmcelectronics.com/product/Metcal/MX-DS1
http://img-europe.electrocomponents.com/largeimages/R6750704-01.jpg
Egyébként nagyon jók a Metcal pákák. De ez a kiforrasztó!?! Hogy is mondjam szépen.. No úgy nem lehet.
Sem a formája sem a működési módja nem használható semmire. Vagyis gyárilag e-hulladék.

Én szívem szerint ezeket szeretem:
http://www.weller.hu/WEBSET_DOWNLOADS/341/WSF81D5adatlap_.jpg
http://www.weller.hu/WEBSET_DOWNLOADS/341/WSF81D8adatlap_.jpg

0

Rattanee
Rattanee picture

Hogy boldogulsz a jó szűk lyukakba cuppantott ic lábakkal a pisztolyos megoldással? nem kényelmetlen/könnyű megsérteni vele a nyákot?

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Kell kissebb gyakorlat_de ez mindegyik kiforrasztora igaz_ GOND NELKüL!
Vannak cserelhetö hegyyek, relativ passzolo merettel dolgozz, s LENYEG; legyen jo es folyasztoszert tartalmazo onnal benedvesitve, ill. a forrszem felületre jol feküdjön fel, s a mèg nematolvadt cin tömegegl ne kezd mozgatni a forrszemen! A nyakot minden heggyel megsertheted amennyiben ezekre nem ügyelsz, ill. tul "erövel dolgozol"...
Ennek a modszernek a "Pace"_egy NASA szamara rendszeresitett (ki)forraszto allomas_ az eredetije, sokat betömödött az is, ha a tisztogatast elmulasztottuk, de ott a hömersekletet fel lehetett tekerni, s az elegetett on nagyon elneheziti-ellehetetleniti(!) a hasznalhatosagot! Pace-t, a Hakkoval kezdve, sok kinai valtozatban kaphatsz_az eredeti nagy,draga es nehezkes, a többi nem mindeg sikeres masolas.
Kari

0

Rattanee
Rattanee picture

Gyakorlat van bőven, nem is a miatt kerülném, inkább mert nagyon megszoktam az Ersámat, azzal már konkrétan bármit bárhonnan, alaplapi kondikat is hiba nélkül forrasztgatom ki, és valahogy a pisztolyos megoldásokat visszalépésnek érzem. Sokkal biztosabbnak érzem a dolgot hogy egy rendes pákával, kezet megtámasztva lehet forrasztani, mint a pisztolyosat amit hogy is fogalmazzak inkább 'karból' kell mozgatni. Bár ez csak az én elgondolásom, lehet utánajárok, megnézek pár videót hogy hogy is használják az ilyen pisztolyos megoldást.

0

Kari
Kari picture
*****

Akkor feledd a fenntartasod-elöiteleted! Az asztalit ugyan joval többet hasznaltam, de a pisztolossal sem volt semmi gondom; a Den-ont most is szivesen tartanam kezben, de jelenleg draga szamomra. Probalj valahol egy bemutatohoz/kiprobalashoz jutni, sztem nem fogod megbanni, s s hordozhatosaga sem mindegy. Hameg a melglevegös fuvokajat is beszerezheted- nem mindegyik forgalmazoja tartja a listajan- meg SMD kiforrasztasra is jo lenne...
Ha sok multilayert/alaplapot kell megdolgoznod vele; vigyel okvetlen egy tipikusnak mondhato hökapacitast igenylö darabot magaddal, s ugy iteld meg a kivalasztando szerszamod.
Eredmenyes-szerencses döntest!
Kari

0

Rattanee
Rattanee picture

Köszi a tanácsot!

Pisztolyosban ami hasonló, illetve ugyan azt tudja mint a Denon csak újabb, a HAKKO FR-300-as, jelenleg elég megfizethető és csak jókat olvastam róla. Ez az úgymond 'B' terv, hogyha nem találok az adott árrésben valami komolyabbat. Egyébként a hordozhatósággal nem nagyon foglalkozom, jobban szeretem asztalnál nyugodtan végazni az ilyen melókat.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Haman szannal erre a (nekem nagyon nem megnyerö olcso kivitelü, bucsui müanyag, Hakko 300-ra (amelynek nincs hölegfuvos funkcioja) 235€-t, akkor inkabb pl. az elsö linkeimen szereplö 295 CHF akcios aru SC5000 a svajci kepviselettöl, de kis keresessel lehet az SC7000-t is olcsobban latni es az megis profibb tipus. Dehat ez a Te döntesed lesz, s nem en nekem kell a kisse bovli hatasut nezegetnem, s dolgoznom vele. Lovaglast probalni teven vagy szamaron nem lehet a lohoz hasonlitani, ezert nem jo pl. gepklinika Metcalos negativ tapasztalatat összehasonlitaskent alapnak venni_az ugyan dizajnos, de szemre sem meggyözö kivitelü valami..
Kari

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: gyakorlat teszi az inast.

Bálint

0

zgyula
zgyula picture

Szia !
Nemrég ezt vettem meg: http://www.aliexpress.com/snapshot/6245866086.html
A vákuumos kiforrasztót pedig a TK elektro-tól vettem...
Mindkettővel jól lehet dolgozni :)

0

Rattanee
Rattanee picture

Köszi, levegős nem kell, csak egy jó vákuumos kiforrasztó ami bírja is a strapát. A TKs-at néztem, de annál komolyabb cucc kell, ipari használatot bírnia kell :)

0

párdi
párdi picture

Szia
Ez nagyon bevált 100w os az mindenképp kell .
http://www.soselectronic.hu/?str=371&artnum=4116&name=den-on-instruments...

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Csodák nincsenek. A profi cucc, újonnan, számlásan drága.

0

Sponsored links